EUROLYGA 2023

Antrasis „Lietkabelio“ varžovas Čempionų lygoje: kas panevėžiečių gali laukti Jeruzalėje?

Panevėžio „Lietkabelis“ ir vėl antradienį neria į kovą FIBA Čempionų lygoje. Nesėkmingai startavę ir pralaimėjimą 87:91 namuose nuo Antverpeno „Giants“ patyrę panevėžiečiai pasiruošę atsigriebti.

 Panevėžiečiai dėl pirmosiso pergalės kovos Jeruzalėje.<br> G.Šiupario nuotr.
 Panevėžiečiai dėl pirmosiso pergalės kovos Jeruzalėje.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2018, 10:42 AM

Tačiau dabar laukia rimtesnis varžovas, o ir išvykoje teks žaisti.

Kviečiame susipažinti su būsimu varžovu  – Jeruzalės „Hapoel“  klubu.

Praėjusį sezoną. Izraelio lygos reguliariajame sezone užėmė 3 vietą, pusfinalyje pralaimėjo Holono „Hapoel“. Izraelio taurės pusfinalyje pralaimėjo Holono „Hapoel“. Europos taurės pirmojo etapo grupėje užėmė paskutinę 6 vietą (toje pačioje grupėje 5 vietą užėmė „Lietkabelis“, įveikęs „Hapoel“ klubą namie 86:72, bet pralaimėjęs Jeruzalėje 81:93). 

Optimalus penketas. J‘Covanas Brownas (JAV; 28, 188; Gilboa „Hapoel“), Tamiras Blattas (21, 184; Holono „Hapoel“), Jamesas Feldeine‘as (JAV, 30, 193; Belgrado „Crvena Zvezda“), TaShawnas Thomasas (JAV, 25, 203; Holono „Hapoel“), Joshas Owensas (JAV, 30, 206; Bursos „Tofaş“). Treneris Odedas Katašas. 

Šį sezoną. Čempionų lygos pirmajame ture svečiuose nugalėjo Atėnų AEK 79:75 (J.Brownas 21, J.Owensas ir Ch.Johnsonas po 10). Izraelio lygoje per du pirmuosius turus svečiuose nugalėjo „Bnei Herzliya“ 83:73 (J.Owensas 17, T.Blattas ir J.Feldeine‘as po 14) ir namie – Rišono „Maccabi“ 94:76 (J.Feldeine‘as 25, Ch.Johnsonas 17). Prieš čempionatą vykusio Izraelio lygos taurės turnyro pusfinalyje pralaimėjo Rišono „Maccabi“ 81:92.

Ką parengė sezonui. Jeruzalės klubas šiam sezonui pradėjo ruoštis dar praėjusio sezono viduryje, kai po dviejų fiasko Europos taurės ir Izraelio taurės turnyruose sukirto rankomis su Izraelio rinktinės treneriu O.Katašu. Šių metų vasarį prie „Hapoel“ vairo stojusiam O.Katašui nepavyko atgaivinti komandos iki Izraelio lygos atkrintamųjų varžybų, o po vasaros atostogų treneris į darbą kibo su visai kitais žaidėjais.

„Hapoel“ tarpsezoniu pasikeitė neatpažįstamai: atsisveikino su dauguma krepšininkų, net ir su buvusiu lyderiu Jerome‘u Dysonu, kuris buvo išrinktas į Izraelio lygos geriausių žaidėjų penketą, ir pakvietė net aštuonis naujus legionierius bei vieną gabiausių jaunųjų Izraelio talentų T.Blattą – amerikiečio trenerio Davido Blatto sūnų. 

„Raudonieji“ vasarą labiausiai nuskriaudė savo didžiausią skriaudiką Holono klubą, kuriam praėjusį sezoną pralaimėjo ir taurės, ir lygos pusfinalyje. Būtent iš Holono į Jeruzalę persikėlė du naujokai T.Blattas ir T.Thomasas. Dauguma kitų krepšininkų taip pat atvyko iš panašaus lygio komandų ir kol kas nėra susikūrę autoriteto Europoje. Dvi išimtys – Eurolygoje trumpai rungtyniavęs J.Feldeine‘as ir buvusi NBA žvaigždė Amar‘e Stoudemire‘as, kuris jau žaidė Jeruzalės komandoje 2016-2017 m. sezone (tuomet „Hapoel“ antrą kartą tapo Izraelio čempionu), bet praėjusį sezoną neatstovavo jokiam klubui. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.