EUROLYGA 2023

Nostalgiją jaučiantys „Žalgirio“ sirgaliai turės į ką pasidairyti Eurolygoje

Kauno „Žalgirio“ sirgaliams, jaučiantiems stiprią nostalgiją buvusiems palaikomos komandos žaidėjams, rungtynės su Stambulo „Anadolu Efes“ bus ypatingos. „Anadolu Efes“ sudėtyje šį sezoną yra net trys krepšininkai, anksčiau kovoję dėl „Žalgirio“ pergalių. Tai – Jamesas Andersonas, Brockas Motumas ir Vasilije Micičius. 

 Eurolygoje žais visas būrys buvusių žalgiriečių.<br>Lrytas.lt montažas
 Eurolygoje žais visas būrys buvusių žalgiriečių.<br>Lrytas.lt montažas
Kauno komandos gerbėjai puikiai mena J.Andersoną.<br>P.Mantauto nuotr.
Kauno komandos gerbėjai puikiai mena J.Andersoną.<br>P.Mantauto nuotr.
N.Nedovičius dabar žaidžia kartu su A.Gudaičiu ir M.Kuzminsku.<br>G.Šiupario nuotr.
N.Nedovičius dabar žaidžia kartu su A.Gudaičiu ir M.Kuzminsku.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 16, 2018, 8:01 PM, atnaujinta Oct 16, 2018, 8:07 PM

Buvę „Žalgirio“ legionieriai atstovauja ir kitiems Eurolygos klubams: Ianas Vougioukas – Atėnų „Panathinaikos“, Axelis Toupane‘as – Pirėjo „Olympiakos“, Kevinas Pangosas – „Barcelona“, Dee Bostas – „Chimki“. 

Du šiuo metu „Anadolu Efes“ aprangą vilkintys krepšininkai į šią komandą išvyko tiesiai iš „Žalgirio“. Du sezonus Kauno komandoje žaidęs australas B.Motumas į Stambulą iškeliavo pernai, o serbas V.Micičius tuo pačiu keliu patraukė šiais metais po vieno Lietuvos krepšinio sostinėje praleisto sezono. 

Tuo tarpu J.Andersono kelias iš „Žalgirio“ į „Anadolu Efes“ buvo vingiuotas. Amerikietis Kauno komandai atstovavo 2014-2015 metų sezone, o paskui po vieną sezoną žaidė „Sacramento Kings“, Stambulo „Darüşşafaka“ ir „Chimki“ ekipose. Šį rudenį jis debiutavo „Anadolu Efes“ gretose. 

Tik prieš šį sezoną su „Žalgiriu“ atsisveikino kanadietis K.Pangosas ir prancūzas A.Toupane‘as. Tuo tarpu amerikietis D.Bostas irgi žaidė Kauno ekipoje praėjusį sezoną, bet jam vos įsibėgėjus patraukė į Strasbūro SIG. 

Graikas I.Vougioukas „Žalgiryje“ žaidė 2015-2016 metų sezone, paskui metus praleido Krasnodaro „Lokomotiv“ komandoje, o 2017 metais grįžo į „Panathinaikos“. 

Eurolygoje šį sezoną rungtyniauja dar penki buvę LKL klubų legionieriai. Latvis Žanis Peineris praėjusį sezoną atstovavo Panevėžio „Lietkabeliui“, iš kurio šių metų vasarą išvyko į Stambulo „Darüşşafaka“. 

Keturi dabartiniai Eurolygos krepšininkai prieš kelis sezonus žaidė Vilniaus „Ryte“. Amerikiečių D.J.Strawberry ir Clevino Hannah keliai šį rudenį susikirto Las Palmaso „Herbalife“, kroatas Leonas Radoševičius rungtyniauja Miuncheno „Bayern“, o serbas Nemanja Nedovičius – Milano „Olimpia“. 

N.Nedovičius atstovaudamas Vilniaus komandai 2012-2013 metų sezone debiutavo Eurolygoje, o 2013 metų vasarą sudarė sutartį su „Golden State Warriors“. Neįsitvirtinęs NBA lygoje, serbas išvyko į Ispaniją ir žaidė „Valencia“ bei Malagos „Unicaja“ komandose.

Tą patį 2012-2013 metų sezoną „Ryte“ žaidė ir L.Radoševičius. Tačiau dar sezono viduryje jis perėjo į „Olimpia“, o paskui vilkėjo Berlyno ALBA, Stambulo „Beşiktaş“ ir Bambergo „Brose“ aprangą.

Nuo 2010-2011 metų sezono, kurio viduryje sustiprino „Rytą“, daug paklajojo D.J.Strawberry. Tarp lietuviškojo ir ispaniškojo karjeros laikotarpių šis puolėjas per septynis sezonus rungtyniavo net šešių šalių klubuose: Jeruzalės „Hapoel“, Zagrebo „Cibona“, Po-Ortezo-Lako „Elan Bearnais“, Kebradiljaso „Piratas“ (Puerto Rikas), Izmyro „Karşıyaka“, Pirėjo „Olympiakos“ ir „Beşiktaş“. 

Sėslumu nepasižymi ir C.Hannah, kuris nuo 2010 metų Europoje žaidžia jau dešimtajame klube. Į Vilnių jis buvo užsukęs 2016-2017 metų sezone, o praėjusį sezoną atstovavo Mursijos UCAM.

Dviem Eurolygos komandoms vadovauja buvę „Ryto“ treneriai. Serbas Aleksandaras Džikičius (Vilniuje dirbo 2011-2012 m.) šį sezoną treniruoja Podgoricos „Budućnost“, kroatas Nevenas Spahija (2005-2006 m.) – Tel Avivo „Maccabi“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.