EUROLYGA 2023

Po pirmosios pergalės Eurolygoje Š. Jasikevičius: „Žaidėjai gali mesti nors 50 tritaškių“

Kauno „Žalgirio“ ekipai prireikė tik dviejų mačų Eurolygoje, kad atidarytų savo pergalių sąskaitą Eurolygoje. Kauniečiai trečiadienį išvykoje susitvarkė su Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa 93:79. Nors žalgiriečiai dar trečiame kėlinyje turėjo 23 taškų persvarą, baigiantis mačui ji sumenko iki 8 taškų. Tačiau „Žalgiris“ atsilaikė ir Stambulo ekipa jau penkis metus savo aikštėje negali įveikti Lietuvos klubo.

 Šarūnas Jasikevičius<br>T.Bauro nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>T.Bauro nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>M.Patašiaus nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>M.Patašiaus nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>T.Bauro nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 17, 2018, 11:22 PM, atnaujinta Oct 17, 2018, 11:59 PM

„Pirmoji pergalė Eurolygoje visada yra labai svarbi. Mes tris kėlinius buvome labai disciplinuota komanda, laikėmės plano ir atrodėme puikiai. Tačiau ketvirtame kėlinyje leidome šeimininkams sugrįžti į žaidimą, pametėme galvas, teko pakentėti, tačiau galiausiai džiugina pergalė. Ir džiugina skirtumas“, – po sėkmės Stambule tikino Š.Jasikevičius.

Po tam tikro laiko Lietuvos čempionų klubo vedlys ramiau apžvelgė įvykius aikštėje.

„25 minutes atrodėme tikrai solidžiai ir žaidėme gerą krepšinį. Kažkiek pradžia buvo nekokia, bet ją galiu paaiškinti, nes tai yra pirmos Eurolygos rungtynės išvykoje ir jos yra specifinės. Bet žaisti taip, kaip ketvirtame kėlinyje, negalime. Neturėjome aikštelėje tų, kurie sustatytų mus į vietas, suprastų, ką mes norime pasiekti per savo žaidybinį planą. Dėl to „Anadolu Efes“ labai pavojingai priartėjo. Svarbiausia, kad paėmėme šį tašką, bet reikia stengtis tiek dovanų varžovams nedalinti“, – konstatavo treneris.

– Jūsų ekipa metė nemažai tritaškių. Jums jie krito.

– Visada lengviau, kai krenta tolimi metimai. Man nesvarbu, kiek buvo mesta – dvylika, keturiolika. Jei žaidėjai laisvi, tegul meta nors ir penkiasdešimt. Svarbu, kad metimai būtų geri ir paruošti.

– Brandonas Daviesas priminė tą Brandoną, kurį buvome įpratę matyti praėjusio sezono metu. Kiek jo dabar yra to, koks buvo praėjusiame sezone?

– Aš galvoju, kad daug žaidėjų sužaidė geras rungtynes ir jo išskirti nereikėtų. Mes esame sisteminė komanda ir tokia komanda turi veikti kaip vienas kumštis. Visi žaidėjai turi žinoti, ką jie gali ir ko negali. Mes turime pasimokyti dar labiau iš šių rungtynių, nes pozityvių dalykų čia buvo.

– Kiek svarbus geras Leo Westermanno pasirodymas buvo ne tik komandai, bet ir jam pačiam?

– Tie pirmi mėnesiai yra tokie, kad gerai atrodyti turi žaidėjai, žinantys sistemą. Jis tą sistemą žino ir turi tempti komandą, kaip ir kiti senbuviai. Naujokai mums irgi davė daug, bet kol kas kai kurie dalykai jiems nėra įaugę į kraują.

– Ar šios rungtynės yra būtent ta reakcija, kai pralaimi „Neptūnui“ šlies čempionate?

– Aš buvau tikras, kad reakcija bus tokia. Bet tai nieko nekeičia: esame tas pats „Žalgiris“ ir jau šį vakarą turime užmiršti pergalę, nes į Kauną atvyksta grėsmingas varžovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.