EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai. Plati „Žalgirio“ krepšininkų šypsena ir nuliūdę legionieriai

Antrajame Eurolygos ture, palyginti su pirmuoju, viskas apsivertė aukštyn kojomis: Kauno „Žalgiris“ iškovojo pirmąją pergalę, o visos trys lietuvių turinčios užsienio komandos patyrė pralaimėjimus. Maža to, pirmajame ture labiausiai nuvylęs „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas šį trečiadienį buvo vienas geriausių, o praėjusią savaitę rezultatyviausiai žaidęs Milano „Olimpia“ puolėjas Mindaugas Kuzminskas šįkart varžovų krepšio beveik nematė.

 Trečiadienį Eurolygoje žaidė būrys lietuvių.<br> Lrytas.lt montažas
 Trečiadienį Eurolygoje žaidė būrys lietuvių.<br> Lrytas.lt montažas
Lietuvos čempionai įveikė Turkijos komandą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos čempionai įveikė Turkijos komandą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos krepšininkas M.Kuzminskas pelnė tik du taškus.<br>„Olimpiamilano.com“ nuotr.
Lietuvos krepšininkas M.Kuzminskas pelnė tik du taškus.<br>„Olimpiamilano.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 18, 2018, 7:18 AM, atnaujinta Oct 18, 2018, 7:19 AM

„Žalgiris“

Lietuvos čempionai pirmąją pergalę iškovojo ten, kur beveik visada žaidžia labai gerai – Stambulo „Anadolu Efes“ aikštėje. Kauno komanda, jau antrajame kėlinyje įgijusi solidžią persvarą, įtikinamai nugalėjo vieną galingiausių Turkijos ekipų 93:79.

„Žalgiris“ prieš „Anadolu Efes“ svečiuose laimėjo jau ketvirtą kartą iš eilės. Pastarąjį sykį kauniečiai Stambule šiems varžovams pralaimėjo 2013 metų lapkritį, o iš kitų keturių kelionių (2014 m. spalį, 2016 m. gruodį, 2018 m. vasarį ir šią savaitę) grįžo plačiai šypsodamiesi. Maža to, tris pastarąsias pergales „Žalgiris“ pasiekė dviženkliu skirtumu.

Trečiadienį „Žalgirio“ puolimo lyderių naštos ėmėsi prancūzas Leo Westermannas (17 taškų), ypač galingai žaidęs svarbiausiame antrajame kėlinyje, ir antroje mačo pusėje įsibėgėjęs amerikietis Brandonas Daviesas (18 taškų).

Septyni „Žalgirio“ lietuviai įmetė 37 taškus. Pauliaus Jankūno sąskaitoje buvo 11 taškų, Mariaus Grigonio – 7, Edgaro Ulanovo ir Artūro Milaknio – po 6, po nedidelės traumos atsigavusio Antano Kavaliausko – 4, Lauryno Biručio – 3. Trečiadienį Eurolygoje debiutavo Donatas Sabeckis, bet jis žaidė vos 8 sek. ir aikštėje nieko nuveikti nespėjo.

Prieš antrąjį turą „Žalgiris“ į Eurolygos paraišką įtraukė 19-metį gynėją Luką Ulecką, tačiau jis ir dar jaunesnis Rokas Jokubaitis liko Kaune.

„Anadolu Efes“ komandoje žaidė tik vienas turkas Doguşas Balbay (8 taškai). Dar du Turkijos krepšininkai buvo dvyliktuke, bet ne aikštėje.

Iš trijų Stambulo ekipai atstovaujančių buvusių žalgiriečių aktyviausiai rungtyniavo Vasilije Micičius (14 taškų). Tuo tarpu Brockas Motumas (4 taškai) ir Jamesas Andersonas (3 taškai) buvo menkai pastebimi.

Kitame ture „Žalgiris“ žais su kita Stambulo komanda „Fenerbahçe“. Rungtynės vyks penktadienį Kaune.

„Fenerbahçe“ trečiadienį antrajame ture namie nugalėjo „Chimki“ komandą 93:85 ir dabar turi dvi pergales. Per dvejas rungtynes po dvi pergales taip pat iškovojo Pirėjo „Olympiakos“, Maskvos CSKA ir Madrido „Real“.

Legionieriai

Milano „Olimpia“ krepšininkai pirmajame kėlinyje triuškino Eurolygos čempioną Madrido „Real“ klubą 15 taškų skirtumu, bet gera pradžia nebuvo pusė darbo – trečiądienį Italijos čempionai pamažu išbarstė persvarą ir savo aikštėje pralaimėjo 85:91.

Abu „Olimpia“ lietuviai pirmą kartą į aikštę įėjo, kai jų komandos persvara jau buvo dviženklė, bet žaidimą sustiprino tik Artūras Gudaitis, kuris per 19 min. pelnė 13 taškų. Mindaugas Kuzminskas žaidė 11 min. ir įmetė 2 taškus.

Antradienį pirmąjį pralaimėjimą patyrė Atėnų „Panathinaikos“, išvykoje vieno taško skirtumu 79:80 nusileidęs Miuncheno „Bayern“ klubui. „Panathinaikos“ gynėjas Lukas Lekavičius pataikė visus metimus ir per 9,5 min. pelnė 6 taškus (2/2 dvitaškių, 2/2 baudų). Nors visą antrąjį kėlinį žaidžiant lietuviui Atėnų komandos mechanizmas veikė sklandžiai, treneris Xavieras Pascualis po pertraukos L.Lekavičiaus į aikštę nebeleido.

Be traumuoto Tado Sedekerskio žaidžianti Vitorijos „Baskonia“ trečiadienį namie pralaimėjo Pirėjo „Olympiakos“ klubui 80:85.

Turo lietuviai

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). Nors P.Jankūno fizinė forma anaiptol ne optimali, jis puikiai žino, kada ir kur reikia bėgti. O atsidūrus reikiamoje vietoje patyrusiam puolėjui nesudėtinga ir pelnyti taškus, ir pagriebti atšokusį kamuolį, ir užkirsti varžovui kelią „Žalgirio“ krepšio link. Trečiadenį P.Jankūnas žaidė 19,5 min., pelnė 11 taškų (3/5 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 2/2 baudų) ir atkovojo 5 kamuolius.

Artūras Gudaitis („Olimpia“). Jei A.Gudaitis gaudavo kamuolį baudos aikštelėje, Milano komandos ataka dažniausiai baigdavosi dviem taškais. Kita vertus, gindamasis lietuvis pralaimėjo per daug mikrodvikovų, ypač bandydamas stabdyti 221 cm ūgio Walterį Tavaresą. A.Gudaitis žaidė 19 min., pelnė 13 taškų (4/8 dvitaškių, 5/5 baudų) ir atkovojo 3 kamuolius.

Artūras Milaknis („Žalgiris“). Antrajame ture A.Milaknis pelnė dukart mažiau taškų nei pirmajame, tačiau jis pataikė gyvybiškai svarbų tritaškį ketvirtajame kėlinyje, kai varžovų komanda buvo atsigavusi ir pavojingai mažino skirtumą. Gynėjas žaidė 27,5 min., pelnė 6 taškus (2/4 tritaškių) ir perėmė 3 kamuolius.

Turo nusivylimas

Mindaugas Kuzminskas („Olimpia“). M.Kuzminskas žaidė 11 min., bet pelnė vos 2 taškus (0/1 dvitaškio, 2/4 baudų) ir atkovojo 1 kamuolį, o jo dengiamas „Real“ aukštaūgis Anthony Randolphas antrajame kėlinyje siautėjo taip, tarsi jo visai niekas nedengtų. Po pertraukos „Olimpia“ treneris Simone Pianigiani ilgai atsispyrė pagundai leisti M.Kuzminską į aikštę, bet ketvirtajame kėlinyje visgi pakėlė lietuvį nuo suolo. Milano komanda nieko gero iš to nepešė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.