EUROLYGA 2023

Eurolygos debiutantas atskleidė, ką reiškia Š. Jasikevičiaus pastabos ir lemtinga sekundės dalis

„Labai geras jausmas. Aišku, jaudulys tikrai kaustė. Nežaidžiau daug minučių, bet viskas gerai,“ – debiutu Eurolygoje džiaugėsi Kauno „Žalgirio“ gynėjas Donatas Sabeckis.

 D.Sabeckis papasakojo kokių pastabų gauna iš Š.Jasikevičiaus.<br> Lrytas.lt montažas
 D.Sabeckis papasakojo kokių pastabų gauna iš Š.Jasikevičiaus.<br> Lrytas.lt montažas
Donatas Sabeckis vasarą perėjo į „Žalgirio“ komandą ir spėjo debiutuoti Eurolygoje.<br>G.Šiupario nuotr.
Donatas Sabeckis vasarą perėjo į „Žalgirio“ komandą ir spėjo debiutuoti Eurolygoje.<br>G.Šiupario nuotr.
Donatas Sabeckis vasarą perėjo į „Žalgirio“ komandą ir spėjo debiutuoti Eurolygoje.<br>G.Šiupario nuotr.
Donatas Sabeckis vasarą perėjo į „Žalgirio“ komandą ir spėjo debiutuoti Eurolygoje.<br>G.Šiupario nuotr.
Donatas Sabeckis vasarą perėjo į „Žalgirio“ komandą ir spėjo debiutuoti Eurolygoje.<br>G.Šiupario nuotr.
Donatas Sabeckis vasarą perėjo į „Žalgirio“ komandą ir spėjo debiutuoti Eurolygoje.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 22, 2018, 11:37 AM, atnaujinta Oct 22, 2018, 11:48 AM

Trečiadienį, Eurolygos dvikovoje su Stambulo „Anadolu Efes“ kaunietis sulaukė savojo šanso. Likus 10 sekundžių iki antrojo kėlinio pabaigos treneris Šarūnas Jasikevičius pagaliau ryžosi į aikštę išleisti ir iki tol jokios patirties Europos krepšinyje neturėjusį gynėją.

D.Sabeckiui rungtynės Stambule įsimins ilgam. Ne tik dėl debiuto stipriausioje Europos lygoje, bet ir komandinės sėkmės: „Žalgiris“ išvykoje sutriuškino „Anadolu Efes“ klubą 93:79.

 

Tačiau skraidyti ant laurų laiko nebuvo. Jau po dviejų dienų, penktadienio vakarą, tradiciškai sausakimša „Žalgirio“ arena stebėjo dar vieną Eurolygos spektaklį. „Žalgiris“ namuose bandė atsilaikyti prieš tituluotą Stambulo „Fenerbahce“ klubą. Nors tris kėlinius pirmavę žalgiriečiai galiausiai turėjo pripažinti varžovų pranašumą 75:82, D.Sabeckis teigė, kad rungtyniauti tokioje atmosferoje svajojo ilgai.

„Pirmą kartą rungtyniauti tokioje atmosferoje yra nuostabus jausmas. „Žalgirio“ arena yra istorinė vieta. Bet išbėgus į aikštę tas pojūtis dingsta ir tiesiog žaidi,“ – apie įspūdžius antrose Eurolygos rungtynėse kalbėjo gynėjas. Dvikovoje prieš „Fenerbahce“ ekipą, D.Sabeckis aikštėje praleido kiek daugiau nei minutę ir statistinėse grafose pasižymėti nespėjo.

Po pralaimėtos kovos „Fenerbahce“ klubui, „Žalgirio“ rūbinėje emocijos buvo dvejopos. Nors pergalės iškovoti nepavyko, bet žalgiriečiai per daug nusiminę nebuvo.

Po varginančios ir įspūdingos komandų kovos kauniečių rūbinėje tradiciškai daugiausiai žiniasklaidos dėmesio sulaukė senbuviai Paulius Jankūnas bei Artūras Milaknis, kuriuos iškart apsupo būrys mikrofonais ir kameromis apsiginklavusių žurnalistų.

Keletas jų klausėsi ir rezultatyviausiai tą vakarą rungtyniavusio Nathano Wolterso minčių apie rungtynes.

Kitoje rūbinės pusėje sportines aprangas nedrąsiai nusivilko Marius Grigonis, Laurynas Birutis ir Donatas Sabeckis. Prie jų sėdėjo ir kostiumais pasipuošę jaunieji žalgiriečiai – Rokas Jokubaitis bei Lukas Uleckas.

„Aš? Mane?,“ – į klausimą ar galima užduoti kelis klausimus, pasimetęs ir kiek pralinksmintas atsakė D.Sabeckis. Vėlų penktadienio vakarą D.Sabeckis atvirai pasidalino mintimis apie debiutą Eurolygoje, akistatą prieš Kostą Slouką ir nuostabias sąlygas „Žalgirio“ klube.

– Donatai, „Žalgirio“ komandos nariu esate jau kelis mėnesius. Kas labiausiai nustebino prisijungus prie „Žalgirio“ ekipos?,lrytas.lt paklausė D.Sabeckio.

– „Žalgiryje“ yra puikios galimybės tobulėti. Organizacija ir vadovybė atlieka puikų darbą. Treniruotės ir pasirengimas varžyboms vykdomi tobulai. Žaidėjams čia viskas paduota, tiesiog reikia eiti ir dirbti.

Rūbinėje atmosfera nuostabi, o aikštelėje bandome žaisti kaip komanda. Ne visada pavyksta, bet aš sakau, kad tokiu atveju reikia pradėti nuo savęs.

– Į Kauną persikėlėte iš Šiaulių klubo, o anksčiau pačiam teko rungtyniauti ir žemesnėje Regionų (RKL) bei Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Kas buvo sunkiausia pereinant į aukštesnį krepšinio lygį?

– Persikeldamas iš NKL į LKL, o dabar ir jėgas išbandęs Eurolygoje, pajaučiau, kad labai skiriasi fizinės ir atletinės žaidėjų savybės. Aukščiausiame lygyje sprendimai priimami kur kas greičiau. LKL ar Eurolygoje pusė sekundės vėliau priimtas sprendimas gali turėti rimtų pasekmių: varžovas perima kamuolį arba lengvai pelno taškus.

– Rungtynių metu neretai gaunate Š.Jasikevičiaus pastabų. Ką jums sako treneris?

– Jei išeinu į aikštę su tam tikromis užduotimis, kurių nepavyksta išpildyti, treneris visada pasako, ką padariau blogai ir kaip tokioje situacijoje elgtis kitą kartą. Tikrai nemanau, kad treneris yra prieš mane nusistatęs. Iš manęs reikalauja tam tikro išpildymo – kai tinkamai atliksiu tas užduotis, tada manau ir gausiu daugiau laiko aikštelėje.

– Eurolygoje tenka grumtis prieš aukščiausio lygio krepšininkus. Kaip vertinate įgytą patirtį žaidžiant prieš „Fenerbahce“ gynėją K.Slouką?

– Visas „Fenerbahce“ žaidimas yra paremtas K.Slouko talentu. Jis yra kūrėjas, aikštėje gali puikiai atlikti tiek rezultatyvius perdavimus, tiek pats užbaigti atakas. Tai aukščiausio lygio žaidėjas, džiaugiuosi, kad teko galimybė sužaisti ir prieš tokio lygio žaidėją.

– „Žalgirio“ komandoje taip pat rungtyniauja puikūs gynėjai – Leo Westermanas bei N.Woltersas. Ar jau suspėjote iš jų kažko išmokti?

– Iš jų galima pasimokyti labai daug. Kartu treniruojamės kiekvieną dieną, tada ir pačiam tenka pasitempti ir lygiuotis į juos. Žinoma, tai nėra lengva. Negalėčiau išskirti, ką konkrečiai išmokau, bet vien būvimas tokio lygio komandoje tarp tokių žaidėjų priverčia tobulėti kiekvieną dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.