EUROLYGA 2023

„Neptūno“ komandai – garsaus, bet pastaruoju metu priblėsusio klubo iššūkis

Klaipėdos „Neptūno“ ekipa trečiadienio vakarą tęsia savo pasirodymą FIBA Čempionų lygos turnyre ir Vieši Slovenijoje.

 Uostamiesčio krepšininkai žais Liublianoje.<br> Lrytas.lt montažas
 Uostamiesčio krepšininkai žais Liublianoje.<br> Lrytas.lt montažas
 Liublianos komanda šiuo metu yra ambicinga.<br> Championsleague.basketball nuotr.
 Liublianos komanda šiuo metu yra ambicinga.<br> Championsleague.basketball nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 7, 2018, 2:52 PM, atnaujinta Nov 7, 2018, 2:55 PM

Kazio Maksvyčio auklėtiniai susitinka su legendine Slovėnijos komanda – Liublianos „Olimpia“.

Lrytas.lt trumpai apžvelgia su kuo teks susidurti uostamiesčio krepšininkams.

Liublianos „Olimpija“

Praėjusį sezoną. Slovėnijos lygos reguliariajame sezone užėmė 1 vietą, finale nugalėjo Novo Mesto „Krka“. Slovėnijos taurės pusfinalyje pralaimėjo Koperio „Sixt Primorska“. Adrijos lygos reguliariajame sezone užėmė 7 vietą ir nepateko į atkrintamąsias varžybas. Čempionų lygos pirmojo etapo grupėje užėmė 7 vietą ir nepateko į atkrintamąsias varžybas. 

Optimalus penketas. Scottie Reynoldsas (JAV, 31, 188; Sankt Peterburgo „Zenit“), Janas Španas (26, 187), Miha Lapornikas (25, 194; Klužo „Banca Transilvania“), Aleksandaras Lazičius (Bosnija ir Hercegovina, 22, 203; Belgrado „Mega“), Marvinas Jonesas (JAV, 25, 213; Rodo „Kolossos“). Treneris Zoranas Martičius. 

Šį sezoną. Čempionų lygoje laimėjo 1 iš 4 rungtynių ir D grupėje dalijasi 5 vietą. „Olimpija“ pralaimėjo trejas pirmąsias rungtynes, bet praėjusiame ture svečiuose nugalėjo „Ostende“ 79:73 (J.Španas 23, M.Lapornikas 18, M.Jonesas 12). Lyderiai: J.Španas (18,7 tšk.), S.Reynoldsas (12 tšk., 6,5 rez.perd.), M.Lapornikas (10,5 tšk.) ir M.Jonesas (9 tšk., 5,3 atk.kam.). 

Adrijos lygoje laimėjo 2 iš 6 rungtynių ir dalijasi 7 vietą. Pirmadienį svečiuose pralaimėjo Podgoricos „Budućnost“ 69:85 (D.Bubničius 13, L.Šamaničius 12). Lyderiai: J.Španas (12,8 tšk.), M.Lapornikas (12,2 tšk.), B.Mesičekas (12 tšk.) ir M.Begičius (11,8 tšk., 6,8 atk.kam.).

Slovėnijos lygoje laimėjo 3 iš 4 rungtynių ir užima 3 vietą (pirmauja visas 4 rungtynes laimėjusios „Krka“ ir „Rogaška“). Vienintelį pralaimėjimą patyrė žaisdama su „Krka“. 

Komanda. „Olimpija“ – labiausiai tituluotas ir neabejotinai garsiausias Slovėnijos krepšinio klubas, tačiau pastaraisiais metais jo šlovė priblėso. Dešimtmečio pradžioje „Olimpija“ labai ilgai, septynis sezonus iš eilės, net nesugebėjo laimėti Slovėnijos pirmenybių aukso medalių ir šalies čempionės vardą susigrąžino tik 2017 metais. 

Praėjusį sezoną „Olimpija“ iškovojo 17-ąjį Slovėnijos čempionės titulą, tačiau Adrijos lygoje vėl liko toli nuo lyderių ir septintus metus paeiliui nepateko į regioninio turnyro didįjį ketvertą. 

„Olimpija“ žaidimo ašis praėjusį sezoną buvo amerikiečiai Jordanas Morganas ir Devinas Oliveris bei patyręs slovėnas Domenas Lorbekas. Tačiau jie vasarą išsivažinėjo į kitas šalis (beje, abu amerikiečiai kartu perėjo į Bandirmos „Banvit“), todėl šių metų sausį treniruoti Liublianos komandą pradėjusiam Z.Martičiui teko perbraižyti taktikos schemas. 

Naujose schemose svarbiausi vaidmenys skirti kone garsiausiam naujokui S.Reynoldsui, kurio aukščiausias karjeros taškas buvo sutartis su „Zenit“ klubu, ir šį sezoną įsidrąsinusiam senbuviui J.Španui. Vis dėlto „Olimpija“ sudėtis ir vėl yra labai kukli, o didžiausia komandos garsenybė – buvęs Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas Mirza Begičius, kurio geriausi laikai jau seniai praėjo. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.