EUROLYGA 2023

Š. Jasikevičius apie jį pašiepiantį „Barcelona“ trenerį: „Niekada fantastinių santykių nebuvo“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį sieks pirmosios pergalės savo žiūrovų akivaizdoje šio sezono Eurolygos rungtynėse, o įskaitinį tašką sieks išplėšti iš garsiosios „Barcelona“ ekipos. „Kasmet „Barcelona“ surenka labai gerus krepšininkus. Šiemet ir treneris vadovauja nuo sezono pradžios. Pas juos žaidimo sistema yra paprasta ir žaidėjai priverčiami sunkiai dėl pergalės dirbti“, – prieš būsimą kovą kalbėjo „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius.

Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Nov 15, 2018, 6:53 PM, atnaujinta Nov 15, 2018, 7:13 PM

Kauniečiai septintojo turo mače namie egzaminuos garsiąją ispanų „Barcelona“ komandą, kuriai atstovauja vasarą iš Kauno ekipą į katalonų klubą perėjęs Kevinas Pangosas.

Buvęs žalgirietis žaidžia gana blankiai – kanadietis renka 7,8 taško, atlieka 3,8 rezultatyvaus perdavimo.

Tikslą pasiekė tik 3 iš 15 jo tolimų metimų (20 proc.).

„Nėra lengva pereiti į kitą komandą ir dominuoti joje, – tikino žalgiriečių treneris. – Jo žaidimas ir dar banguoja, tačiau jau matome tą Keviną, kuris buvo Kaune. Kas savaitę jo vaidmuo ispanų klube tik didės ir jis dar parodys save, o klubas jam sudarys visas įmanomas sąlygas sužaisti kuo geriau“.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai šio sezono Eurolygoje namie dar nelaimėjo nė vieno mačo. Visas tris pergales „Žalgiris“ iškovojo svečiuose ir dabar užima 9-ąją vietą.

„Barcelona“ šio sezono turnyrą pradėjo dviem nesėkmėmis iš eilės, bet po to atrado savo žaidimą ir laimėjo ketverias rungtynes iš eilės bei rikiuojasi 6-oje pozicijoje.

„Jų lengvesnis tvarkaraštis? Kažkaip manęs tokios kalbos visai nedomina. Jie turi labai gerus žaidėjus, patyrusį trenerį ir jau eilę metų kovoja dėl aukščiausių vietų. Kartais jiems pasiseka, kartais – nelabai, tačiau tai labai pajėgus varžovas“, – aiškino Š.Jasikevičius.

Katalonijos komandos arkliukas – kova dėl atšokusių kamuolių. Jų ne itin Kauno ekipos vedlį Šarūną Jasikevičių mėgstančio stratego Svetislavo Pečičiaus auklėtiniai sugriebia po 38 per dvikovą ir užima 2-ąją vietą.

Žalgiriečiai atkovoja po 31,3 kamuolio ir šioje statistikos kategorijoje yra tik 13-ti.

Kita vertus, „Žalgirio“ krepšininkai daug taikliau atakuoja. Jų dvitaškių taiklumas siekia 57,1 proc. (4 vieta).

„Barca“ iš dviejų taškų zonos meta tik 51,6 tikslumu. Tai antras blogiausias rodiklis lygoje. Kauniečiai pataiko 42 proc. tritaškių, o „Barcelona“ žaidėjai – vos 33,3.

Puikią sportinę formą demonstruoja Barselonos klubo vidurio puolėjas Ante Tomičius. Kroatas pelno po 14,5 taško, atkovoja 5,3 kamuolio, renka 19,8 naudingumo balo.

Antras pagal rezultatyvumą – amerikietis sunkusis puolėjas Chrisas Singletonas.

Jis įmeta po 12 taškų, sugriebia 4,7 kamuolio. Jo tautietis atakuojantysis gynėjas Kyle‘as Kuricas pelno po 11 taškų.

„Žalgiris“ elitiniame žemyno turnyre Katalonijos ekipą nugalėjo tris kartus iš eilės, bet tarpusavio akistatose Eurolygoje tvirtai pirmauja „Barcelona“ – 19:5.

– S.Pesičius jau viešoje erdvėje pareiškė, kad „Žalgiris“ savo šalies čempionate neturi rimtų varžovų ir ten gali ramiai jaustis, todėl visą dėmesį sukoncentravo į Eurolygos kovas. Ką galite pasakyti į tokius samprotavimus?

– Na, ką gali pasakyti. Tegul šneka. Tai jo nuomonę. Aš tik pasakysiu, kad Lietuvoje yra aibė komandų, geresnių už jų Fuenlabradą. Reikia į save žiūrėti daugiau. Tai stengiuosi daryti savo gyvenime.

– Ar kažkokia katė perbėgusi tarp jūsų? Jau ne pirmas komentaras iš jo pusės...

– Pas mus fantastinių santykių nebuvo niekada. Neturiu su juo problemų, mes normaliai bendraujame. Nežinau... Visada remiuosi filosofija žiūrėti į savo lizdą ir ties tuo koncentruojuosi. Jei jam nepatinka LKL lygis, stengsimės jį kelti, kad jam būtų geriau.

– Praėjusį sezoną apie S.Pešičių atsiliepėte diplomatiškai, o šis treneris pašaipiai į gandus dėl jūsų atėjimo į šį klubą teigė, kad „Šaras, atėjęs į Barseloną, būtų nebent jo trečias asistentas“. Kaip į tai reaguojate?

– Turite suprasti kontekstą ir kaip visa tai vyksta. Tai buvo rūbinėje. Kas sakoma rūbinėje problemų man nekelia. Aš irgi prišneku dalykų, kad motyvuočiau žaidėjus. Blogiausia ne tai, kad jis tai sako, o kad tie dalykai išeina už rūbinės ribų. Nenorėčiau, kad tai būtų „Žalgiryje“. Esame šeima ir problemas sprendžiame viduje. Ispanijos spaudai sakiau, kad su tokiais pareiškimais aš problemų neturiu. Kiekvienas turi savo nuomonę. Jei jūs, žurnalistai, klausiate tos nuomonės, reikia ją dar ir parašyti.

– „Barcelona“ stiprybė yra gynyba. Kokios šios komandos stiprybės ties šiuo aspektu?

– Gynyba yra sunkus darbas. S.Pešičius priverčia komandą sunkiai dirbti. Jie turi atletiškų žaidėjų, vienas jų pliusų yra centimetrai. Pradedant su V.Claveru trečiojoje pozicijoje ir A.Tomičiumi, tai ilga ir didelė komanda. Prieš ją žaisti labai sunku. Reikia kovoti mobiliai, judinti žaidėjus ir kamuolį, kad jie nespėtų panaudoti ūgio. Spaudžia žaidėjus į kairę ranką, to irgi neturime leisti. Dar kartą pakartosiu: tai elitinė komanda.

– Kaip gynyba keičia Adamo Hangos grįžimas?

– Jis yra puikiai besiginantis žaidėjas, kartą pripažintas ir geriausiu Eurolygoje. Tai tikrai yra vienas iš kozirių.

– Ante Tomičius yra naudingiausias komandoje, bet „Žalgiris“ prieš Madrido „Real“ jau parodė, kad gali atakuoti tokio tipo aukštaūgius. Galima tikėtis panašaus plano?

– Galbūt, aš nežinau. Turime variantų, yra, ką atakuoti, reikia žaisti intensyviai, gerai kovoti, stengtis. Esu įsitikinęs, kad ir jie matė rungtynes prieš Madridą. Žiūrėsime, į daug ką reikia reaguoti rungtynių metu.

– Kaip vertinate permainas katalonų ekipoje ir naujus žaidėjus? Kas kelia didžiausią grėsmę? 

– Žinote, Kevinas Pangosas ir Chrisas Singletonas yra top dešimt ar penkiolika žaidėjų Europoje. Į jau gerą komandą ateina du tokie žaidėjai ir automatiškai pakelia ją dar aukščiau. Kitoms dėl to yra tik sunkiau.

– Nate‘as Woltersas ir Paulius Jankūnas nežaidė prieš Alytaus „Dzūkiją“, kokia jų sveikata?

– Vakar treniravosi abu, praėjo treniruotę, jei šiandien vėl praeis, turėtų žaisti vėl.

– Kažkas paaiškėjo su Pauliaus situacija?

– Nenoriu lįsti į medikų pusę. Tiria, kažką surado. Labai daug protingų medicininių frazių, kuriose tikrai nedominuoju ir nenoriu jums perteikti, kad būtų problemų.

– Thomasas Huertelis pasakė, kad Pangoso žinios gali padėti įveikti „Žalgirio“ gynybą. Kiek tai gali pakenkti jums?

– Pangosas labai daug gali pakenkti. Pabrėžiu, kad šnekame apie praėjusio sezoną antrojo Eurolygos penketo žaidėją ir vieną geriausių įžaidėjų. Žinoma, tai yra faktorius, kalbant apie tai, kiek jis žino mūsų sistemą.

Bet daug trenerių dirba ir jie patys supranta sistemą po tiek analizavimo. Mes taip pat juos suprantame. Klausimas yra, kaip viską perteiksime žaidėjams ir kaip jie sužais. Daugmaž ateidami į rungtynes daugiau ar mažiau žinome kiekvienos komandos idėjas ir ką jie nori tuo pasiekti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.