EUROLYGA 2023

Ispanijos galiūno vizitas Kaune: ko žalgiriečiams reiktų prisibijoti?

Kauno „Žalgirio“ komanda penktadienio vakarą stos į mušį su Ispanijos galiūnu.

 Žalgiriečiai susitiks su Barselonos klubu.<br> Lrytas.lt montažas
 Žalgiriečiai susitiks su Barselonos klubu.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2018, 11:15 AM, atnaujinta Nov 16, 2018, 11:31 AM

Į kauną atvyko „Barcelona“ ekipa, kurioje žaidžia dar praėjusį sezoną žaliai baltus marškinėlius vilkėjęs kanadietis Kevinas Pangosas.

Nors tarpusavio rungtynių istroija kur kas palankesnė katalonams, žalgiriečiams tai nerūpi. Jie praėjusį sezoną abu kartus nukovė savo varžovą, o dabar tikisi ir vėl tai pakartoti.

Tačiau „Barcelona“, klubas turi savų kozirių, kurių reiktų prisibijoti žalgiriečiams.

Lrytas.lt kviečia iš arčiau susipažinti, kaip šį sezoną atrodo ir kokias permainas išgyvenęs yra katalonų klubas.

„Barcelona“

Praėjusį sezoną. Ispanijos lygos reguliariajame sezone užėmė 3 vietą, pusfinalyje pralaimėjo Vitorijos „Baskonia“ 1:3. Ispanijos taurės finale nugalėjo Madrido „Real“ 92:90. Eurolygos reguliariajame sezone užėmė 13 vietą ir nepateko į atkrintamąsias varžybas.

Optimalus penketas. Thomas Heurtelis (Prancūzija, 29, 189), Kyle‘as Kuricas (JAV, 29, 193; Sankt Peterburgo „Zenit“), Adamas Hanga (Vengrija, 29, 199), Chrisas Singletonas (JAV, 28, 206; Atėnų „Panathinaikos“), Ante Tomičius (Kroatija, 31, 217). Treneris Svetislavas Pešičius (Serbija). 

Šį sezoną. Eurolygoje laimėjo 4 iš 6 rungtynių ir dalijasi ketvirtąją vietą. Pralaimėjimus patyrė per dvejas pirmąsias rungtynes su CSKA ir „Herbalife“ Praėjusiame ture svečiuose nugalėjo „Chimki“ 87:80 (Th.Heurtelis 18, Ch.Singletonas ir A.Tomičius po 16) ir iškovojo ketvirtąją iš eilės pergalę. Lyderiai: A.Tomičius (14,5 tšk., 5,3 atk.kam., 5,2 išpr.praž.), Ch.Singletonas (12 tšk.), K.Kuricas (11 tšk.), Th.Heurtelis (8,7 tšk., 6,3 rez.perd.) ir K.Pangosas (7,8 tšk.). 

Ispanijos lygoje laimėjo 7 iš 8 rungtynių ir dalijasi pirmąją vietą su čempiono vardą ginančiu „Real“. Vienintelį pralaimėjimą patyrė per rungtynes su „Fuenlabrada“. Praėjusį sekmadienį namie nugalėjo Mursijos UCAM 105:73 (J.Blažičius 18, Th.Heurtelis 15). Lyderiai: K.Kuricas (10,9 tšk.), K.Pangosas (10,8 tšk.), Ch.Singeltonas (10 tšk.), A.Tomičius (9,9 tšk., 5,9 atk.kam.) ir Th.Heurtelis (9,1 tšk., 5,3 rez.perd.).

Komanda. 18 kartų Ispanijos čempione tapusi „Barcelona“ pastaraisiais sezonais jaučia didelį skambių pergalių badą. Triumfuoti šalies pirmenybėse nepavyksta nuo 2014 metų, o šių metų pradžioje po ilgokos pertraukos iškovota Ispanijos taurė tik maža dalimi numalšino „mėlynų-granatinių“ apetitą.

Nenuostabu, kad klubo vadovybė blaškosi: dažnai keičia trenerius (jų karuselė įsisuko po to, kai su „Barcelona“ atsisveikino Xavieras Pascualis), neretai nutraukia dar nesibaigusias sutartis su žaidėjais. Katalonijos sostinės komanda smarkiai pasikeitė ir praėjusį tarpsezonį, per kurį buvo pakeisti apie pusė krepšininkų, tarp jų – net trys, turėję galiojusias sutartis. Tiesa, prie ekipos vairo liko praėjusio sezono viduryje pakviestas treneris S.Pešičius, bet jam prieš naują sezoną reikėjo koreguoti taktiką, kad ji tiktų gausybei „Barcelona“ gretas papildžiusių naujokų. 

Net ir pasikeitusios komandos ašimi liko senbuviai Th.Heurtelis, A.Tomičius ir A.Hanga, kuris dar tik atsigauna po vasarą atliktos operacijos. O didžiausia paspirtimi šiems krepšininkams tapo naujokai Ch.Singletonas, K.Kuricas ir iš Kauno „Žalgirio“ perėjęs kanadietis Kevinas Pangosas. 

Viena vasarą Barselonos komandoje įvykusi permaina, ko gero, neturėjo didelės įtakos žaidimui, bet buvo itin svarbi klubo dvasiai – šiais metais karjerą baigė XXI amžiaus „Barcelona“ simbolis, du dešimtmečius pirmosios komandos aprangą vilkėjęs 38-erių Juanas Carlosas Navarro.

„Žalgiris“ prieš „Barcelona“. Šios komandos žaidė 27 oficialias rungtynes, per kurias „Žalgiris“ iškovojo 5 pergales. Tačiau kauniečiai laimėjo net 3 pastarąsias rungtynes. Praėjusį sezoną „Žalgiris“ nugalėjo 81:75 (svečiuose) ir 90:74 (namie). 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.