EUROLYGA 2023

D. Adomaitis: „Linkėčiau geriau kontroliuoti rungtynes, nes šiandien buvo kalnelių“

Vilniaus „Ryto“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis po pergalės Klaipėdoje 93:78 prieš „Neptūną“ gyrė savo auklėtinius už energiją, bet liko nepatenkintas banguotu žaidimu kai kuriose atkarpose/

 Dainius Adomaitis dėkojo auklėtiniams už energiją aikštėje.<br>T.Bauro nuotr.
 Dainius Adomaitis dėkojo auklėtiniams už energiją aikštėje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2018, 10:06 PM

„Norėčiau padėkoti žaidėjams už tą energiją, už supratimą, kokios tai yra svarbios rungtynės. Už požiūrį ir treniruotėse, ir rungtynėse. Tai, ką matėme ir yra tai, ko mes norime. Norėčiau palinkėti, kad tais momentais, kai emocijos gali užvaldyti, jas suvaldyti ir sužaisti protingiau. Ir geriau kontroliuoti rungtynes, nes šiandien buvo kalnelių. Tas yra viso sezono metu mūsų problema“, – sakė D.Adomaitis.

Vilniečių gretose rezultatyviausias buvo Arnas Butkevičius, pelnęs 17 taškų.

„Atrodo žaidžiu įprastai, tačiau galbūt pasitaiko daugiau progų pasireikšti. Norėjome revanšo, todėl turėjome nemažai motyvacijos. Norime gerinti žaidimą ir manau, kad šiandien matėme, jog tai pavyko padaryti. Judame į priekį“, – po rungtynių kalbėjo A.Butkevičius.

Tuo metu „Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis pasigedo saviškių klaidomis gynyboje ir kovingumo stoka. 

„Nemanau, kad sužaidėme geras rungtynes. Ypatingai gynybos prasme. Jei pirmojoje pusėjė mus baudė dažniausiai jų greitas puolimas... Mes gal kažkiek nesustabdėme ir D.J.Seeley, kuris tiesiog dominavo pirmojoje pusėje, tai antrojoje pusėje kažiek mums reikėjo rizikuoti. To pasekoje „Rytas“ dar labiau padidino skirtumą, – kalbėjo K.Maksvytis.

Klaipėdos komandos treneris pasigedo kovos dėl kiekvieno kamuolio, atsitvėrimų ir laiku grįžimo į gynybą. 

„Nemanau, kad žaidžiant su „Rytu“ mes turime nusileisti energija, kaip šiandien įvyko. Dėl to esu labiausiai nepatenkintas. Nekritome ant kamuolių, negrįžome ir neatsitvėrėme. Tokius dalykus galime susitvarkyti ir be didelio meistriškumo.“

K.Maksvytis pripažino, kad „Neptūnui“ kyla problemų, kai amerikiečiai Lorenzo Williamsas, Kyle'as Weaveris ar Jerai Grantas nesužaidžia idealiai.

„Negaliu mūsų legionieriams prikaištauti, nes jie tikrai didžiąją sezono dalį tempia mūsų komandą. Šiandien pritrūkome ir ketvirtųjų numerių indėlių, ir lietuvių pastangų. Kai jie (amerikiečiai – lrytas.lt past.) nesužaidžia idealiai, turi labiau pasijungti suolo žaidėjai“, – apibendrino Klaipėdos klubo treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.