EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ varžovas iš Graikijos turi tai, ko pasigenda Šaras

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienio vakarą Eurolygos rungtynėse namie bandys palaužti graikų Pirėjo „Olympiakos“ klubą. Tai bus 11-ojo turo rungtynės. Keturias pergales iškovoję žalgiriečiai užima devintąją vietą, o šešis kartus laimėjęs Graikijos klubas žengia penktas.

„Žalgiris“ šį ketvirtadienį kovos su „Olympiakos“<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgiris“ šį ketvirtadienį kovos su „Olympiakos“<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgiris“ šį ketvirtadienį kovos su „Olympiakos“<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgiris“ šį ketvirtadienį kovos su „Olympiakos“<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgiris“ šį ketvirtadienį kovos su „Olympiakos“<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgiris“ šį ketvirtadienį kovos su „Olympiakos“<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 6, 2018, 3:52 PM, atnaujinta Dec 6, 2018, 3:53 PM

Eurolygos sezoną „Olympiakos“ pradėjo 2 užtikrintomis pergalėmis svečiuose, kai 87:66 susitvarkė su Maskvos srities „Chimki“ ir 85:80 įveikė Vitorijos „Baskonia“, prieš kurią didžiąją rungtynių laiko dalį pirmavo dviženkle persvara.

Trečiajame ture graikai patyrė triuškinantį pralaimėjimą namuose, kur net 75:99 neatsilaikė prieš Milano „Olimpia“ ekipos puolimą, o šią nesėkmę teisino pirmosios dvigubos savaitės nesklandumais.

Ketvirtajame ture Pirėjo klubas atsitiesė pergale 88:80 prieš Tel Avivo „Maccabi“, bet po to patyrė net 3 pralaimėjimus iš eilės dvikovose su pajėgiausiais varžovais: Maskvoje su CSKA 65:69, Atėnuose su „Panathinaikos“ 80:93 ir namuose su Stambulo „Fenerbahce“ 72:73.

Tačiau šios nesėkmės nepasėjo panikos „Olympiakos“ stovykloje. Aštuntajame ture graikai išvykoje nurungė Miuncheno „Bayern“ 72:62, o antrąją dvigubą savaitę užbaigė namuose 88:83 palauždami Eurolygos čempionus Madrido „Real“.

Dešimtajame ture Pirėjo klubas į savo sąskaitą įsirašė didžiausiu skirtumu pasiektą šio sezono pergalę Eurolygoje, kai 92:70 sutriuškino Podgoricos „Budučnost“ komandą. Šiose rungtynėse nesustabdomai žaidė Pirėjo aukštaūgis Zachas LeDay'us, kurio surinkti 42 naudingumo balai buvo geriausias turo rezultatas.

Graikijos čempionate per 7 turus „Olympiakos“ ekipa yra patyrusi tik vieną nesėkmę – lapkričio 18 d. išvykoje 70:79 pralaimėjo Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkams. Tiesa, rezultatas 6-1 leidžia užimti tik trečiąją vietą, nes kol kas be pralaimėjimų pirmenybėse žengia ne tik „Panathinaikos“ (6-0), bet ir Atėnų „Peristeri“ (7-0) komandos.

„Žalgiris“ su „Olympiakos“ grūmėsi praėjusio sezono ketvirtfinalyje. Tada seriją 3:1 laimėjo kauniečiai, kurie pateko į finalo ketvertą.

„Olympiakos“, kurį treniruoja Davidas Blattas, o jo asistentu dirba Kęstutis Kemzūra, pasižymi puikia gynyba. Jie į savo krepšį praleidžia 77,5 taško. Tai yra antras rezultatas turnyre po Stambulo „Fenerbahce“.

Kauniečiai leidžia varžovams įmesti po 83 taškus. „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius prieš ketvirtadienio dvikovą ir akcentavo tai ką turi Pirėjo klubas, o žalgiriečiai kol kas tik ieško. Anot Šaro, reikia gerinti gynybą. Pasak jo, kauniečiams teks kautis prieš puikią, čempioniško mentaliteto komandą.

„Olympiakos“ stiprybė – ir kova dėl atšokusių kamuolių (vid. 36,1). Pagal šį rodiklį ekipa yra trečia Eurolygoje.

Žalgiriečiai pagal kai kuriuos statistikos komponentus lenkia Pirėjo ekipą. Lietuvos klubas žaidžia rezultatyviau – pelno 83,3 taško, o oponentai sukrapšto 80,4 taško. „Žalgirio“ krepšininkai taikliau meta tritaškius (atitinkamai 38,8 ir 36,5 proc.), baudas (78,9 ir 70,9 proc.).

„Olympiakos“ gretose rezultatyviausiai žaidžia klubo senbuviai ir veteranai. Georgios Printezis pelno po 12 taškų, atkovoja po 5 kamuolius. Vassilis Spanoulis renka 11,2 taško, atlieka 5,1 rezultatyvaus perdavimo.

Buvęs žalgirietis Axelis Toupane‘as įmeta 6,1 taško. Jis dar nevisiškai atsigavo po traumos ir neaišku, ar pasirodys aikštėje. „Žalgiriui“ ir toliau nepadės Paulius Jankūnas.

Komandos Eurolygoje tarpusavyje varžėsi 20 kartų. 12 pergalių šventė „Olympiakos“, 8 – „Žalgiris“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.