EUROLYGA 2023

D. Adomaitis žino, kaip stabdyti „Fiat“ klubą: „Svarbiausia jiems neleisti bėgti“

Vilniaus „Ryto“ ekipa pirmadienį ryte išskrido į Italiją, kur jau antradienį išbandys jėgas su reguliariojo sezono metu pasikeitusiu Turino „Fiat“ klubu. Prieš devintąjį Europos taurės turą išvykoje Dainius Adomaitis papasakojo apie pagrindines būsimas užduotis, varžovų pokyčius ir svarbiausius akcentus rungtynėse.

D.Adomaitis sudėliojo akcentus prieš Europos taurės rungtynes.<br>R.Danisevičaus nuotr.
D.Adomaitis sudėliojo akcentus prieš Europos taurės rungtynes.<br>R.Danisevičaus nuotr.
D.Adomaitis sudėliojo akcentus prieš Europos taurės rungtynes.<br> M.Balčiūno nuotr.
D.Adomaitis sudėliojo akcentus prieš Europos taurės rungtynes.<br> M.Balčiūno nuotr.
D.Adomaitis sudėliojo akcentus prieš Europos taurės rungtynes.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
D.Adomaitis sudėliojo akcentus prieš Europos taurės rungtynes.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 10, 2018, 6:41 PM

Turino klubas Europos taurėje vis dar žengia be pergalių (0-8), o Vilniuje turėjo pripažinti šeimininkų pranašumą 86:79. Tiesa, nuo to laiko Italijos komanda pasipildė dviem naujais žaidėjais, o vyriausiojo trenerio pareigose ir vėl darbuojasi legendinis 78-erių JAV strategas Larry Brownas.

Vilniaus „Ryto“ ekipos strategas atskleidė, kad tai bus trumpiausias laikas pasiruošti rungtynėms išvykoje šį sezoną ir trumpai papasakojo apie būsimą akistatą.

– Koks treniruočių planas Italijoje?

– Šiandien bandysime taktiškai pasiruošti rungtynėms. Labai svarbu informaciją, kurią analizuosime vaizdo peržiūroje atsinešti į vakarinę treniruotę ir įvykdyti tai rungtynėse.

– Nuo pastarosios akistatos Vilniuje į varžovų gretas sugrįžo legendinis treneris Larry Brownas. Kuo komanda pasikeitė nuo pastarojo mūšio sostinėje?

– „Fiat“ ekipa tikrai yra pasikeitusi. Jai ir vėl vadovauja vyriausiasis treneris, o sudėtyje buvo pokyčių. Turino komandą sustiprino du naujokai, kurie turi svarbias roles rotacijoje, o prieš Europos taurės rungtynes „Fiat“ laimėjo atkaklią dvikovą vietinėse pirmenybėse.

– Kokiu stiliumi rungtyniauja atsinaujinęs „Fiat“ klubas?

– Labai daug individualaus bei ankstyvo žaidimo puolime. Turime visuomet būti pasiruošę gynyboje, nes varžovas bet kuriuo metu gali priimti sprendimą nutraukti derinį ir sužaisti vienas prieš vieną. Carlosas Delfino yra labai patyręs žaidėjas, kuris šiuo metu yra geroje formoje, o po traumos paskutinėse italų klubo rungtynėse jau rungtyniavo ir aukštaūgis Jamesas Michaelas McAdoo. Iš dviejų naujokų, kurie papildė ekipą galima išskirti Daringtoną Hobsoną, kuris neblogai įsiliejo į komandą.

– Kokie svarbiausi antradienio rungtynių akcentai?

– Svarbiausia neleisti jiems bėgti. „Fiat“ atakas rengia pirmoje jų fazėje, todėl turime stabdyti jų ankstyvą žaidimą bei būti susikoncentravę gynybai vienas prieš vieną.

Vilniaus „Ryto“ ekipa devintojo Europos taurės turo rungtynes su Turino „Fiat“ žais antradienį vakare. Rungtynės prasidės 21 valandą 30 minučių Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: VSD pranešėjo komisijos išvados toliau kelia aistras