EUROLYGA 2023

Europos taurės savaitė: „Rytas“ – jau ramus, R. Stipčevičius – naudingiausias

Vilniaus „Ryto“ krepšininkams ir jų sirgaliams per paskutiniąsias šiais metais vyksiančias Europos taurės rungtynes nereikės jaudintis dėl rezultato. Trečiadienį gerų žinių iš Juodkalnijos sulaukęs „Rytas“ jau užsitikrino teisę žaisti „Top 16“ etape.

Rokas Stipčevičius<br>rytasvilnius.lt nuotr.
Rokas Stipčevičius<br>rytasvilnius.lt nuotr.
Rokas Stipčevičius<br>T.Bauro nuotr.
Rokas Stipčevičius<br>T.Bauro nuotr.
Rokas Stipčevičius<br>T.Bauro nuotr.
Rokas Stipčevičius<br>T.Bauro nuotr.
Mantas Kalnietis rengia derinį.<br>ldlcasvel.com nuotr.
Mantas Kalnietis rengia derinį.<br>ldlcasvel.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 13, 2018, 12:03 AM, atnaujinta Dec 13, 2018, 12:04 AM

Vilniečiai. Vilniaus komandai duris į kitą etapą galutinai atvėrė Baro „Mornar“ komandos pralaimėjimas savo aikštėje Frankfurto „Skyliners“ klubui 83:87.

Nors kitą savaitę Europos taurės pirmajame etape dar vyks paskutinio dešimtojo turo rungtynės, jau paaiškėjo galutinė D grupės rikiuotė. Pirmąją vietą užsitikrino Kazanės „Uniks“ (8 pergalės), antrąją – Malagos „Unicaja“ (7), trečiąją – „Skyliners“ (6), ketvirtąją – „Rytas“ (4). Šios keturios komandos iškovojo kelialapius į „Top 16“ etapą.

Po pirmojo etapo europinį sezoną baigs grupės autsaideriai „Mornar“ (2) ir Turino „Fiat“ (0).

Tiesa, net jei Baro klubas būtų nugalėjęs Frankfurto ekipą, „Ryto“ padėtis prieš paskutinįjį būtų buvusi labai tvirta. Lietuvos vicečempionai kitą savaitę žais būtent su „Mornar“ komanda, kurią spalio pabaigoje išvykoje sutriuškino 23 taškų skirtumu. Vilniečių per dvikovą su Juodkalnijos čempionais nebūtų pražudęs net pralaimėjimas tokiu pačiu skirtumu.

„Rytas“ patogią padėtį užsitikrino antradienį išvykoje įveikęs „Fiat“ klubą. Nors Vilniaus krepšininkai Italijoje iššvaistė ketvirtojo kėlinio pradžioje turėtą 16 taškų persvarą (73:57), jie per pratęsimą palaužė varžovus 101:96.

Naudingiausias. Antradienį Vilniaus komandą į pergalę vedęs Rokas Stipčevičius buvo pripažintas naudingiausiu Europos taurės devintojo turo krepšininku. 32 metų gynėjas, „Rytą“ sustiprinęs tik lapkričio pradžioje, per 32 min. pelnė 31 tašką (3/5 dvitaškių, 6/10 tritaškių, 7/7 baudų), atkovojo 5 kamuolius, išprovokavo 5 pražangas, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 41 naudingumo balą.

Šį sezoną Europos taurės turnyre rezultatyviau žaidė tik vienas krepšininkas. „Skyliners“ puolėjas Erikas Murphy į to paties „Fiat“ klubo krepšį įmetė 33 taškus.

Užtat R.Stipčevičius pakartojo šio sezono naudingumo balų rekordą. Taip pat 41 balą buvo surinkęs Kazanės „Uniks“ aukštaūgis Maurice‘as Ndouras. Jis pasižymėjo per rungtynes su „Mornar“ komanda.

Šią savaitę galingai žaidė ir buvęs Kauno „Žalgirio“ aukštaūgis Vladimiras Štimacas. Šį sezoną Ankaros „Turk Telekom“ aprangą vilkintis serbas per rungtynes su Trento „Dolomiti Energia“ ekipa pelnė 20 taškų ir atkovojo 10 kamuolių. Dėl kelialapio kovojanti „Turk Telekom“ pasiekė pergalę 84:77.

Legionieriai. Rezultatyviausias šio turo lietuvis buvo Gdynės „Arka“ gynėjas Deividas Dulkys. Jis pelnė 22 taškus (2/2 dvitaškių, 6/10 tritaškių) ir pasiekė asmeninį sezono rekordą.

D.Dulkio taškai didelio džiaugsmo Gdynės komandai nesuteikė. „Arka“ namie beveik nepasipriešino Berlyno ALBA ekipai ir pralaimėjo 64:76. ALBA puolėjas Rokas Giedraitis šįkart atakavo gana netaikliai ir pelnė 9 taškus (2/9 dvitaškių, 1/3 tritaškių).

Taiklumu nepasižymėjo ir Vilerbano ASVEL gynėjas Mantas Kalnietis. Jis pelnė 10 taškų (1/1 dvitaškio, 2/7 tritaškių), bet paskutinėje atakoje nepataikė tritaškio, kuriuo galėjo išlyginti rezultatą, ir ASVEL namie pralaimėjo Belgrado „Partizan“ ekipai 75:78.

Po šio pralaimėjimo ASVEL prarado galimybę tapti C grupės nugalėtoja. Šioje grupėje pirmąją vietą užsitikrino 7 pergales pasiekusi „Valencia“. Vilerbano komanda, kuri laimėjo 6 kartus, galutinėje lentelėje liks antra.

ALBA iškovojo 7 pergales ir B grupėje užima antrąją vietą. Pirmauja 8 kartus laimėjęs Krasnodaro „Lokomotiv“.

Paskutiniajame ture ALBA namie žais su „Lokomotiv“. Berlyniečiai pirmajame rate išvykoje įveikė Kubanės komandą, tad paskutiniojo mačo nugalėtojai be jokių papildomų skaičiavimų taps grupės nugalėtojais.

Kelialapiai. Kelialapius į „Top 16“ etapą jau užsitikrino dvylika komandų: „Monaco“, Belgrado „Crvena Zvezda“, Andoros „MoraBanc“ (A grupė), „Lokomotiv“, ALBA, Zagrebo „Cedevita“ (B grupė), „Valencia“, ASVEL (C grupė), „Uniks“, „Unicaja“, „Skyliners“ ir „Rytas“ (D grupė).

Dėl paskutiniojo kelialapio A grupėje varžosi Ulmo „ratiopharm“ ir Brešos „Germani“ (paskutiniajame ture žais tarpusavyje Brešoje), B grupėje – Bursos „Tofaş“ ir Limožo CSP, dėl dviejų kelialapių C grupėje – Sankt Peterburgo „Zenit“, „Turk Telekom“ ir Belgrado „Partizan“.

Absoliutūs turnyro lyderiai yra po 8 pergales iškovoję Rusijos klubai „Lokomotiv“ ir „Uniks“. Po 7 pergales pasiekė „Monaco“, ALBA, „Valencia“ ir „Unicaja“.

Prasčiausiai žaidžia „Fiat“, pralaimėjęs visas 9 rungtynes. Tik 1 kartą laimėjo „Arka“, 2 – „Mornar“.

Beje, „Uniks“ tęsia vieną ilgiausių serijų ne tik Europos taurės turnyre, bet ir visame žemyno krepšinyje. Skaičiuojant visus turnyrus, Kazanės komanda laimėjo 9 iš eilės rungtynes.

Varžovai. Nors dar nesibaigė pirmasis etapas, pamažu ryškėja ir „Top 16“ etapo grupių kontūrai. Jau aišku, kad „Rytas“ žais E grupėje, o vienas jo varžovų bus „Monaco“ klubas, kuriam atstovauja LKL rungtyniavęs Derekas Needhamas. Į E grupę taip pat pateks pirmojo etapo B grupės antroji komanda (ALBA ir „Lokomotiv“ rungtynių pralaimėtojai) ir C grupės trečioji komanda (labiausiai tikėtina, kad tai bus „Zenit“).

F grupėje tikrai žais ASVEL ir „Skyliners“, o G grupėje įvyks dar viena „Valencia“ ir „Unicaja“ akistata. Ispaniška dvikova intriguoja dėl to, kad 2017 metais šios komandos kovojo Europos taurės finale. Pergalę tuomet šventė ir kelialapį į Eurolygą iškovojo Malagos krepšininkai.

Europos taurė. 9 turas

A grupė. Ulmo „ratiopharm“ – Andoros „MoraBanc“ 88:80, Belgrado „Crvena Zvezda“ (B.Baronas 13) – Brešos „Germani“ 103:67, „Monaco“ (D.Needhamas 11) – Stambulo „Galatasaray“ 76:71.

Lentelė: „Monaco“* – 7, „Crvena Zvezda“* – 5, „MoraBanc“* – 5, „ratiopharm“ – 4, „Germani“ – 3, „Galatasaray“ – 3.

B grupė. Gdynės „Arka“ (D.Dulkys 22, 6/10 tritaškių) – Berlyno ALBA (R.Giedraitis 9, 7 atk.kam.) 64:76, Bursos „Tofaş“ – Limožo CSP 92:98, Krasnodaro „Lokomotiv“ – Zagrebo „Cedevita“ 80:76.

Lentelė: „Lokomotiv“* – 8, ALBA* – 7, „Cedevita“* – 5, „Tofaş“ – 3, CSP – 3, „Arka“ – 1.

C grupė. Vilerbano ASVEL (M.Kalnietis 10, 7 rez.perd.) – Belgrado „Partizan“ 75:78, „Valencia“ – Sankt Peterburgo „Zenit“ 97:89, Ankaros „Turk Telekom“ (V.Štimacas 20, 10 atk.kam.) – Trento „Dolomiti Energia“ 84:77.

Lentelė: „Valencia“* – 7, ASVEL* – 6, „Zenit“ – 4, „Turk Telekom“ – 4, „Partizan“ – 3, „Dolomiti Energia“ – 3.

D grupė. Turino „Fiat“ – Vilniaus „Rytas“ (R.Stipčevičius 31, M.Echodas 14, 11 atk.kam., M.Girdžiūnas 12, D.Suttonas 11, A.Butkevičius 10) 96:101 (po pratęsimo), Kazanės „Uniks“ – Malagos „Unicaja“ 87:84, Baro „Mornar“ – Frankfurto „Skyliners“ 83:87.

Lentelė: „Uniks“* – 8, „Unicaja“* – 7, „Skyliners“* – 6, „Rytas“* – 4, „Mornar“ – 2, „Fiat“ – 0.

*Pažymėtos komandos užsitikrino kelialapius į „Top 16“ etapą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.