EUROLYGA 2023

Lietuviai Europos turnyruose: T. Delininkaičio patranka ir S. Jasaičio tušti šoviniai

Bendraamžiai Tomas Delininkaitis ir Simas Jasaitis šį sezoną jau ne sykį gelbėjo savo komandas. Tačiau šią savaitę aštuntajame Čempionų lygos ture nuostabiu taiklumu džiugino tik Klaipėdos „Neptūno“ pergalę užtikrinęs T.Delininkaitis.

Simas Jasaitis <br>Facebook nuotr.
Simas Jasaitis <br>Facebook nuotr.
T.Delininkaitis atakavo puikiai, bet neišvengė klaidų.<br>D.Uumbraso nuotr.
T.Delininkaitis atakavo puikiai, bet neišvengė klaidų.<br>D.Uumbraso nuotr.
T.Delininkaitis atakavo puikiai, bet neišvengė klaidų.<br>G.Šiupario nuotr.
T.Delininkaitis atakavo puikiai, bet neišvengė klaidų.<br>G.Šiupario nuotr.
Martynas Echodas
Martynas Echodas
Deividas Dulkys<br>Facebook nuotr.
Deividas Dulkys<br>Facebook nuotr.
Simas Jasaitis <br>Facebook nuotr.
Simas Jasaitis <br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2018-12-13 00:13

S.Jasaičio ranka drebėjo, ir Panevėžio „Lietkabelis“ patyrė pralaimėjimą.

Europos taurės turnyre nugalėjusio Vilniaus „Ryto“ gretose pasižymėjo dvigubą dviženklį surinkęs Martynas Echodas, o tarp Čempionų lygoje ir Europos taurėje rungtyniaujančių legionierių rezultatyviausiai žaidė Gdynės „Arka“ gynėjas Deividas Dulkys.

Savaitės lietuviai

Tomas Delininkaitis („Neptūnas“). 36 metų klaipėdietis gimtojo miesto komandai padovanojo pergalę prieš „Virtus“ komandą. „Neptūnas“ trečiajame kėlinyje grimzdo į dugną, bet T.Delininkaitis savo atsargose rado sauso parako ir užtaisė tritaškę patranką.

Veteranas dviem tritaškiais ir taikliu baudos metimu praėjo klaipėdiečių atgimimą. Jis per paskutines 14 min. įmetė 5 tritaškius ir surinko 19 taškų, o iš viso per 19,5 min. pelnė 26 taškus (0/1 dvitaškio, 6/8 tritaškių, 8/10 baudų). T.Delininkaičio rezultatyvumo vidurkis Čempionų lygoje šį sezoną yra 17,8 taško, o tritaškių taiklumas – 60,9 proc.!

Klaipėdos komandos snaiperis tik per dvejas pirmąsias rungtynes pelnė mažiau nei 10 taškų. Per visus kitus mačus jo rezultatyvumas buvo dviženklis.

Martynas Echodas („Rytas“). M.Echodui buvo sudėtinga grumtis su atletiškais „Fiat“ amerikiečiais. 21 metų aukštaūgis abiejose aikštės pusėse pralaimėjo nemažai mikrodvikovų, bet rungtynių pabaigoje padarė išvadas ir, apsipratęs su varžovų stiliumi, ketvirtajame kėlinyje bei per pratęsimą pataikė kelis labai svarbius metimus.

M.Echodas žaidė beveik 30 min., pelnė 14 taškų (4/7 dvitaškių, 6/9 baudų), atkovojo 11 kamuolių ir išprovokavo 8 pražangas.

Visi trys skaičiai yra jo šio sezono asmeniniai rekordai, o 11 atkovotų kamuolių ir 8 išprovokuotos pražangos taip pat yra ir karjeros rekordai Europos taurės turnyre.

M.Echodo šio sezono vidurkiai – 9,1 taško, 5 atkovoti kamuoliai ir 2,9 išprovokuotos pražangos.

Deividas Dulkys („Arka“). Šią savaitę Europos taurės turnyre rezultatyviausiai tarp lietuvių žaidė D.Dulkys. Jis per 21 min. pelnė 22 taškus (2/2 dvitaškių, 6/10 tritaškių) ir pasiekė asmeninį sezono rekordą.

30-metis gynėjas net 16 taškų įmetė per paskutines 15 minučių, bet tuo metu „Arka“ jau atsiliko dviženkliu skirtumu ir nesugebėjo sukelti jokių problemų Berlyno ALBA komandai, kuriai pralaimėjo 64:76.

Nors antradienį D.Dulkio pastangos nieko nepakeitė, jos turėjo Gdynės komandai suteikti viltį, kad sezono pradžioje prastai žaidęs lietuvis taps daug svarbesne puolimo detale.

Kol kas jo vidurkis Europos taurės turnyre yra 7,8 taško.

Mindaugas Girdžiūnas („Rytas“). M.Girdžiūno agresyvumas buvo svarbus veiksnys pirmajame ir trečiajame kėliniuose.

Varžovų nervus gerokai pagadinęs 29 metų gynėjas žaidė 25 min. ir pelnė 12 taškų (3/6 dvitaškių, 2/5 tritaškių).

Per ketverias pirmąsias Europos taurės rungtynes M.Girdžiūnas įmesdavo tik vidutiniškai 5 taškus, bet per pastarąsias penkerias rungtynes pelnydavo 11,8 taško. Jo sezono vidurkis pakilo iki 8,8 taško.

Laimonas Kisielius („Neptūnas“). L.Kisielius vis svariau prisideda prie „Neptūno“ puolimo. Tvirtą vietą starto penkete turintis 33 metų puolėjas pagadino nervus ir „Virtus“ komandai, į kurios krepšį per 33 min. įmetė 10 taškų (2/3 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 3/4 baudų).

Tai – vos ne dukart daugiau negu jo vidurkis (5,8 taško). Tiesa, gerą įspūdį truputį pagadino paskutinę minutę gauta nesportinė pražanga.

Savaitės nusivylimas

Simas Jasaitis („Lietkabelis“). Panevėžio komandai per rungtynes Antverpene labai trūko veterano taškų. Pirmoje mačo pusėje S.Jasaitis net nė karto nemetė į krepšį.

Po pertraukos jis susikūrė kelias progas, bet kamuolys skriejo šalia tikslo ir 36 metų puolėjas per beveik 28 min. pelnė tik 3 taškus (0/1 dvitaškio, 1/5 tritaškių).

„Giants“ klubas „Lietkabelio“ snaiperiui yra tarsi užkeiktas – per pirmąsias rungtynes su šiuo varžovu puolėjas nepelnė nė taško ir nepataikė nė vieno iš 4 metimų. S.Jasaičio sezono vidurkis – 9,6 taško.

Savaitės skaičius

8

Atėnų AEK puolėjas Jonas Mačiulis antradienį per laimėtas rungtynes su Jeruzalės „Hapoel“ klubu pelnė 8 taškus, bet juos visus surinko baudos metimais (8/8). Žaisdamas J.Mačiulis į krepšį nepataikė nė karto (0/3 dvitaškių, 0/2 tritaškių).

Tai nebuvo ypatingas atvejis. Lietuvis per pirmąsias rungtynes su „Hapoel“ nepataikė nė vieno iš 4 metimų, per rungtynes su „Lietkabeliu“ – nė vieno iš 6 metimų. Jo taiklumas šį sezoną yra vos 33,3 proc. (31,6 proc. dvitaškių ir 34,4 proc. tritaškių).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.