EUROLYGA 2023

„Žalgiriui“ rungtynėse prieš „Bayern“ trūko labai svarbios detalės

Kauno „Žalgirio“ komandai penktadienio vakarą nepavyko pratęsti pergalių serijos Eurolygoje iki trijų.

 Žalgiriečiai patyrė pralaimėjimą Miunchene.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Žalgiriečiai patyrė pralaimėjimą Miunchene.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2018, 12:05 PM, atnaujinta Dec 20, 2018, 12:41 PM

Puikiai namuose žaidę su Milano „Olimpia“ ir Pirėjo „Olympiakos“, žalgiriečiai išvykoje atsimušė į vokišką sieną.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai po dramatiškos kovos 84:88 nusileido „Bayern“ ekipai.

Kauno ekipai teko verstis be traumuotų Antano Kavaliausko ir Nate'o Wolterso, o akivaizdų labai svarbios detalės – pagrindinio įžaidėjo trūkumą įžvelgė ir su lrytas.lt bendravęs krepšinio ekspertas Rimantas Grigas.

„Su gerais Leo Westermanno pataikymais vis tiek nebuvo tokios organizacijos žaidime, kaip su Nate'u Woltersu. Ir šio žaidėjo nebuvimas labai jaučiasi. Pačio žaidimo organizacija pristrigo“, – svarstė jis.

Anot R.Grigo, gera gynyba tokiame greitame žaidime buvo sunkiai įgyvendinama, tačiau ir pats „Žalgiris“ sugebėjo prie greitesnio žaidimo prisitaikyti.

– Kokį įspūdį paliko „Žalgirio“ žaidimas?

– Nepasakyčiau, kad jis buvo labai blogas. Tik gale rungtynių nepavyko sužaisti taip, kad laimėtų. O šiaip, tai buvo surasti tam tikri lyderiai, žaidimas. Garbingai kautasi ir buvo galimybių laimėti. 

„Bayern“ protinga komanda ir nėra lengva prieš ją žaisti. Baudė greitomis atakomis „Žalgirį“, tačiau žalgiriečiai prisitaikė ir patys tokiu pačiu stiliumi sugebėjo atsakyti.

Sakyčiau buvo dviejų lygiaverčių varžovų dvikova, tik vokiečiams laimė labiau nusišypsojo.

–Tai galima sakyti, kad į tokį greitą žaidimą, kuris privertė padaryti ir nemažai klaidų, kauniečius įvėlė pati „Bayern“ ekipa?

– Čia trenerių požiūris, ar jie planavo varžovus greitomis atakomis bausti. Nes Kauno ekipoje tikrai netrūksta žaidėjų, tokių kaip Artūras Milaknis, kurie gali greitai atbėgti, greitai išmesti kamuolį. Toks greitas žaidimas yra lengvesnis būdas išnaudoti ir snaiperius. Tai buvo padaryta. Tik čia ir yra bėda, kad chaotiškas žaidimas ir noras greičiau priimti sprendimus kainuoja klaidas.

Šiais metais „Žalgiris“ dar nežaidė taip, kaip Vokietijoje, tai ir turėjo įtakos. Vis tiek, pačio žaidimo organizacija šiek tiek strigo. Su gerais Leo Westermanno pataikymais vis tiek nebuvo tokios organizacijos žaidime, kaip su Nate'u Woltersu. Ir šio žaidėjo nebuvimas labai jaučiasi. 

Taip pat jaučiasi po traumos sugrįžusio Pauliaus Jankūno neįsijungimas. Matosi, kad jam dar sunkoka įeiti į žaidimą. Kai tai pavyks padaryti, turėtų būti mažiau problemų.

– O L.Westermanno solidus žaidimas teikia vilčių, kad „Žalgiris“ ateityje galės labiau pasitikėti šiuo žaidėju?

– Jis vakar pasirodė labiau kaip atakuojantis žaidėjas. Bet tokiai komandai, kaip „Žalgiris“ labiau reikia kuriančio žaidėjo, kuris pirmiausia organizuotų žaidimą, o tik vėliau, esant progai atakuotų. 

O L.Westermannas labiau mėgsta žiūrėti į krepšį. Ypač kai pataiko, pajaučia metimą ir tada dar daugiau stengiasi mesti. 

Labai daug reikštų, jeigu jis su N.Woltersu sugebėtų lygiavertiškai dalintis minutėmis. Bet jam dar šiek tiek trūksta organizuotumo.

– „Žalgiris“ ir vėl grįžo prie problemos, kuri Š.Jasikevičiui ilgą laiką badė akis – gynybos. Galbūt ją ir susilpnino greitomis atakomis paremtas žaidimas?

– Viskas į gynybos efektyvumą įeina. Pavyzdžiui, kai rungynėse su „Olympiakos“ žalgiriečiai pradėjo spausti varžovus kiekviename metre, tai jiems labai pasiteisino.

Bet ir „Olympiakos“ žaidžia šiek tiek lėtesnį žaidimą, nei „Bayern“ ir „Žalgiriui“ Miunchene buvo sudėtinga greitai grįžti į gynybą ir tinkamai gintis. 

Greitas puolimas tam ir skirtas, kad neleisti varžovui suorganizuoti tinkamą gynybą. Skirtumas tas, kad lėtesniame žaidime, galima geriau išsidėstyti gynyboje ir išpildyti visas užduotis. O kai toks greitis, tinkamai viską padaryti jau nebėra taip lengva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?