EUROLYGA 2023

Lietuvos klubai Čempionų lygoje susikaus su problemose skęstančiais varžovais

Abu krepšinio Čempionų lygoje kovojantys Lietuvos klubai išgyvena sunkias dienas. Tiek Klaipėdos „Neptūnas“, tiek Panevėžio „Lietkabelis“ praėjusią savaitę pralaimėjo ir Čempionų lygos, ir Lietuvos lygos rungtynes. Tačiau problemose skęsta ir jų varžovai.

 Uostamiesčio ekipos laukia mūšis su Strasbūro komanda.<br> G.Šiupario nuotr.
 Uostamiesčio ekipos laukia mūšis su Strasbūro komanda.<br> G.Šiupario nuotr.
 Klaipėdoje po atkaklios kovos pergalę šventė klaipėdiečiai.<br> G.Šiupario nuotr.
 Klaipėdoje po atkaklios kovos pergalę šventė klaipėdiečiai.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 15, 2019, 3:40 PM

Antradienį „Neptūną“ priimsiantis Strasbūro SIG nelaimi jau keturias savaites, o trečiadienį Panevėžyje žaisiantis Bambergo „Brose“ po žeminančio pralaimėjimo Vokietijos lygoje sekmadienį atleido trenerį Ainarą Bagatskį.

Tikslai. Čempionų lygos grupėse žaidžia po aštuonias komandas, o į atkrintamąsias varžybas iš kiekvienos grupės pateks po keturias ekipas. Komandos, kurios grupėse užims penktąją ir šeštąją vietą gaus teisę pereiti į FIBA Europos taurės atkrintamąsias varžybas.

Po dešimties turų ir „Neptūnas“, ir „Lietkabelis“ yra apatinėje lentelės pusėje. Vis dėlto Klaipėdos komandos galimybės per likusius keturis turus įšokti į pirmąjį grupės ketvertą yra nepalyginamai geresnės. 

Beje, pernai Čempionų lygos grupėje šeštąją vietą užėmė ir į FIBA Europos taurės turnyrą perėjo Utenos „Juventus“.

Klaipėdiečiai. Klaipėdos krepšininkai kaip reikiant prisidirbo praėjusią savaitę, kai namie pralaimėjo vienai pagrindinių varžovių „Ostende“ komandai. Dabar 4 pergales turintis „Neptūnas“ dalijasi šeštąją vietą su Bairoito „medi“. Tiesa, ketvirtąją vietą besigalijantys Stambulo „Beşiktaş“ ir „Ostende“ klubai klaipėdiečius lenkia tik vienu tašku. Netoli pabėgo ir šios savaitės varžovas Strasbūro klubas, kuris iškovojo 6 pergales ir užima trečiąją vietą. 

Grupėje pirmauja Bolonijos „Virtus“ (8 pergalės) ir Patrų „Prometheas“ (7 pergalės). 

„Neptūnui“ liko rungtynės su SIG (svečiuose), beviltiška autsaidere Liublianos „Olimpija“ (namie), „Prometheas“ (svečiuose) ir Bairoito „medi“ (namie). 

Pralaimėjimas SIG komandai smarkiai pablogintų „Neptūno“ padėtį, bet dar netaptų nuosprendžiu. Nemažai lems ir konkurentų rezultatai. 

Panevėžiečiai. „Lietkabelio“ galimybės patekti į Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas yra tik iliuzinės. Panevėžiečiams reikia per likusius keturis turus iškovoti trimis pergalėmis daugiau negu dabar penktojoje vietoje esantis Antverpeno „Giants“. 

„Giants“ sąskaitoje po 10 rungtynių yra 5 pergalės, o penktąją vietą besidalinantys „Lietkabelis“, Dižono JDA, Nimburko ČEZ ir „Fuenlabrada“ laimėjo po 3 kartus. Visų keturių autsaiderių galimybės užimti penktąją arba šeštąją vietą yra beveik lygios. 

Panevėžio komanda dar žais su „Brose“ (namie), JDA (svečiuose), Atėnų AEK (namie) ir „Fuenlabrada“ (svečiuose). 

Šioje grupėje kelialapius į aštuntfinalį jau užsitikrino Atėnų AEK ir Jeruzalės „Hapoel“ (turi po 8 pergales), o „Brose“ (7 pergalės) krepšininkams sutrukdytų nebent itin nepalankiai susiklosčiusios aplinkybės. 

Varžovai. Abu Lietuvos klubų varžovai šiuo metu išgyvena sudėtingą laikotarpį. 

Strasbūro komanda pralaimėjo ketverias pastarąsias rungtynes (skaičiuojant visus turnyrus), o pergalės skonio nepatyrė nuo gruodžio 19 d. Įdomu, kad praėjusį sekmadienį SIG išvykoje beviltiškai 55:80 pralaimėjo JDA komandai, pas kurią kitą savaitę viešės „Lietkabelis“. 

Nesėkmė buvo ypač skaudi, nes traumų išretinta JDA registravo vos septynis profesionalų licencijas turinčius žaidėjus, o kitas vietas užpildė jaunimo komandos krepšininkais. Tiesa, ir SIG trūko vieno susižeidusio žaidėjo Mardy Collinso.

Iki nesėkmių serijos SIG mynė ant kulnų „Pro A“ lygos lyderiams, bet dabar ne tik smarkiai atsiliko nuo pirmaujančio Vilerbano ASVEL klubo, bet ir rizikuoja nepatekti į Prancūzijos lygos taurės turnyrą, į kurį bus pakviestos aštuonios komandos, užimsiančios aukščiausias vietas šalies pirmenybių pirmajame rate. Kitą savaitgalį Strasbūro ekipa žais lemiamą mačą su Burgo „Jeunesse Laique“. 

Praėjusį savaitgalį Vokietijos lygoje didelį pažeminimą patyrė „Brose“, namie irgi beviltiškai nusileidusi šio sezono atradimu tapusiai Fechtos „Rasta“ komandai. Bambergo krepšininkai pralaimėjo trečiąsias iš ketverių pastarųjų bundeslygos rungtynių ir nukrito į penktąją vietą, o treneriui Ainarui Bagatskiui ši nesėkmė buvo paskutinė dirbant Šiaurės Bavarijoje. Sekmadienį „Brose“ paskelbė, kad nutraukė sutartį su latviu, kuris Bambergo krepšininkus treniravo nuo praėjusių metų vasaros. 

Kartu su A.Bagatskiu darbo neteko trenerio padėjėjas Marcelo Nicola, o laikinuoju treneriu paskirtas kitas buvęs padėjėjas Federico Perego.

Kelialapiai. Likus keturiems turams iki Čempionų lygos grupių etapo pabaigos teisę žaisti atkrintamosiose varžybose užsitikrino keturi klubai: Mursijos UCAM (A grupė), Lagūnos San Kristobalio „Iberostar“ (B grupė), AEK ir Jeruzalės „Hapoel“ (C grupė). 
Geriausiai turnyre žaidžia du Ispanijos klubai UCAM ir „Iberostar“, iškovoję po 9 pergales. Po 8 rungtynes laimėjo AEK, „Hapoel“ ir „Virtus“. 

Strasbūro SIG

Prancūzijos lyga. Laimėjo 9 iš 16 rungtynių ir dalijasi šeštąją vietą. Sekmadienį svečiuose pralaimėjo Dižono JDA 55:80 (Y.Fallis 13, J.Nzeulie 9). Lyderiai: Y.Fallis (16,3 tšk., 8,4 atk.kam.), A.Traore (14,9 tšk.), M.Collinsas (11,5 tšk., 4,5 rez.perd.) ir M.Greenas (10,1 tšk., 4,8 rez.perd.).

Čempionų lyga. Laimėjo 6 iš 10 rungtynių ir D grupėje užima trečiąją vietą. Praėjusiame ture namie pralaimėjo Stambulo „Beşiktaş“ 64:69 (A.Traore 14, N.Langas 11). Lyderiai: Y.Fallis (11,8 tšk., 6,9 atk.kam.), J.Nzeulie (11,5 tšk.), A.Traore (11,2 tšk.), M.Collinsas (10,2 tšk.) ir N.Langas (10,2 tšk.). 

Pirmosios rungtynės. Spalio pabaigoje namie „Neptūnas“ laimėjo 92:83 (J.Grantas 18, T.Delininkaitis 17, L.Williamsas ir O.Olisevičius po 13/ J.Nzeulie 22, F.Pietrus 13, M.Greenas 12). 

Serija. Strasbūro komanda pralaimėjo keverias pastarąsias rungtynes: praėjusių metų pabaigoje – „Monaco“ ir Šalono-Reimso „Champagne“, šių metų pradžioje „Beşiktaş“ ir JDA.

Bambergo „Brose“ 

Vokietijos lyga. Laimėjo 10 iš 15 rungtynių ir užima penktąją vietą. Šeštadienį namie pralaimėjo Fechtos „Rasta“ 67:85 (S.Jelovacas 20, A.Rubitas 16, T.Rice‘as 12, ... A.Kulboka 0). Lyderiai: A.Rubitas (15,2 tšk., 5,6 atk.kam.), T.Rice‘as (13,9 tšk., 6,7 rez.perd.), S.Jelovacas (12,7 tšk.), R.Hickmanas (11,4 tšk.) ir C.Alexanderis (8,1 tšk., 5,1 atk.kam.). A.Kulboka pelno 6,3 tšk. (žaidė 8 rungt.).

Čempionų lyga. Laimėjo 7 iš 10 rungtynių ir C grupėje užima trečiąją vietą. Praėjusiame ture namie nugalėjo Atėnų AEK 77:73 (T.Rice‘as 13, A.Rubitas 11; A.Kulboka nežaidė). Lyderiai: T.Rice‘as (15,9 tšk., 4,6 rez.perd.), A.Rubitas (15,1 tšk., 6,7 atk.kam.), S.Jelovacas (12,1 tšk.) ir N.Zisis (9,5 tšk., 3,6 atk.kam.). A.Kulboka pelno 4,5 tšk. 

Pirmosios rungtynės. Spalio pabaigoje išvykoje „Lietkabelis“ pralaimėjo 77:82 (J.Wilsonas 15, S.Kulvietis 14, M.Kupšas 13/ T.Rice‘as 23, A.Rubitas 19, S.Jelovacas 13). 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.