EUROLYGA 2023

„Kibirkštis“ vargo su šiaulietėmis, tačiau šventė pergalę namuose

Vilniaus „Kibirkšties“ komanda išvargo pergalę Lietuvos moterų krepšinio lygoje. Valdo Gecevičiaus auklėtinės tris kėlinius buvo atsilikusios, tačiau puikiai sužaidė paskutinįjį ketvirtį, per paskutines dešimt minučių įrodė savo pranašumą ir rezultatu 68:54 (16:14, 10:14, 20:17, 22:9) nugalėjo Šiaulių „Šiaulių-Universiteto“ ekipą.

Vilniaus „Kibirkštis“ sunkiai palaužė šiauliečių pasipriešinimą.<br> A.Didžgalvio nuotr.
Vilniaus „Kibirkštis“ sunkiai palaužė šiauliečių pasipriešinimą.<br> A.Didžgalvio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2019, 8:54 PM, atnaujinta Jan 19, 2019, 1:53 AM

Vilnietėms tai buvo 9-oji pergalė iš eilės Lietuvos čempionate ir 5-oji per 7 rungtynes Baltijos jungtinėje lygoje.

Šiame susitikime „Kibirkšties“ komandai negalėjo padėti amerikietė Morgan Pullins ir gynėja Justina Miknaitė.

„Kibirkšties“ komanda sunkiai pradėjo rungtynes ir nuo pirmųjų minučių turėjo vargo su daug jaunesne Šiaulių miesto komanda. Abi ekipos daugiau dėmesio skyrė gynybai ir po 10 minučių kovos Vilniaus klubas pirmavo tik 2 taškų skirtumu (16:14).

Vaizdas nesikeitė ir antrajame ketvirtyje, šiaulietės bandė žaisti greitai, sostinės klubo krepšininkės sau nebūdingai klydo ir po dviejų kėlinių jau vilnietės atsiliko 2 taškais (26:28).

Trečiajame kėlinyje „Kibirkšties“ deficitas vienu metu siekė net 9 taškus, tačiau suaktyvinusios gynybą vilnietės perėmė kelis kamuolius iš eilės, surengė porą greitų ataką ir ne tik išlygino, tačiau sugebėjo ir persverti rezultatą (45:44).

Ketvirtasis kėlinys vėl priminė nervų karą. „Kibirkštis“ įgijo trijų taškų pranašumą ir išlaikė jį iki kėlinio vidurio. Labiau patyrusios vilnietės ir toliau nemažino apsukų, sėkmingai išnaudojo šiauliečių klaidas ir susikrovė dviženklį pranašumą (61:49). Likusios pora minučių buvo tik formalumas (68:54).

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Gabija Meškonytė. Puolėja per 37 minutes pelnė 23 taškus, atkovojo 7 ir perėmė 4 kamuolius, blokavo 2 metimus ir atliko rezultatyvų perdavimą.

Dalia Donskichytė surinko 13 taškų, Ieva Šimkutė – 9 (9 atk. kam.), Agnė Bobinaitė – 7, Livija Sakevičiūtė – 5 (9 atk. kam., 2 blk.), Urtė Slavickaitė ir Justina Kraujūnaitė (9 rez. perdav., 4 per. kam.) – po 4, Miglė Purlytė – 2, o Eglė Zabotkaitė – 1 tašką.

„Šiaulių-Universiteto“ komandoje Brigita Sinickaitė surinko 18 taškų, o Enrika Matiukaitė – 15.

Po šių rungtynių „Kibirkštis“ išvyksta į Estiją, kur pirmadienį jungtiniame Baltijos šalių čempionate susitiks su Talino „Ulikool“ komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.