EUROLYGA 2023

„Lietkabelis“ išregistravo pirmus taškus savaitgalį pelniusį 16-metį

Mantas Rubštavičius šeštadienį sužaidė istorines rungtynes – 16-metis pelnė pirmuosius taškus „Betsafe–LKL“ čempionate.

 Panevėžio komandai pergalingame mače žaidė ir šešiolikmetis jaunuolis.<br> J.Stacevičiau nuotr.
 Panevėžio komandai pergalingame mače žaidė ir šešiolikmetis jaunuolis.<br> J.Stacevičiau nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2019, 11:45 AM

Tačiau po šio susitikimo Panevėžio „Lietkabelis“ išregistravo jaunąjį talentą iš savo sudėties.

Pasak „Lietkabelio“ direktoriaus Martyno Purlio, toks žingsnis žengtas siekiant suteikti M. Rubštavičiui daugiau žaidybinės praktikos, bet dar šį sezoną krepšininkas turėtų grįžti į „Lietkabelio“ sudėtį.

„Pagal LKF taisykles, žaidėjai, kuriems nėra 18 metų, gali dalyvauti ne daugiau kaip trijuose čempionatuose, – LKL.lt sakė M. Purlys. – Jis žaidžia už dvi amžių grupes moksleivių lygoje ir iki šiol dalyvavo LKL pirmenybėse.

Tačiau pasitarę su RKL komanda, kuriai jis atstovavo prieš tai, nutarėme grąžinti jį į regionų lygą, kad turėtų daugiau praktikos.“

16-metis 193 cm ūgio puolėjas šeštadienį pelnė pirmuosius taškus aukščiausiame Lietuvos krepšinio divizione – per pusantros minutės pataikė vienintelį dvitaškį į Vilniaus „Ryto“ krepšį.

Tai buvo trečios jaunojo panevėžiečio rungtynės „Betsafe–LKL“ – prieš tai jis žaisdamas su „Rytu“ ir Kėdainių „Nevėžiu“ prametė vienintelį tritaškį.

„Labai džiugu, kad jaunas krepšininkas gavo šansą žaisti LKL būdamas 16-os ir dar pelnyti taškus, – sakė M. Purlys. – Džiugu matyti Panevėžio krepšinio mokyklos atstovą, kuris žaidžia, tobulėja ir stengiasi per treniruotes. Jo akys dega.

Jis ir toliau treniruosis su pagrindine komanda, dalyvaus mūsų procese, bet kad turėtų daugiau patirties, žais regionų lygoje. RKL baigiasi kovo mėnesį, po to jis turėtų grįžti pas mus.“

„Lietkabelis“ artimiausią savaitgalį ilsėsis nuo varžybų – dėl Kėdainių arenos užimtumo 20-ojo „Betsafe–LKL“ turo rungtynės su „Nevėžiu“ nukeltos į vasario 28 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.