EUROLYGA 2023

Čempionų lygoje Lietuvos klubai atsidūrė keistoje situacijoje

Lietuvos klubų situacija FIBA Čempionų lygoje – dviprasmiška. Po 11 turų aukštesnę vietą užima Panevėžio „Lietkabelis“, tačiau geresnių galimybių patekti į atkrintamąsias varžybas turi Klaipėdos „Neptūnas“.

 Lietuvos klubų padėtis Čempionų lygoje skiriasi.<br>Lrytas.lt montažas
 Lietuvos klubų padėtis Čempionų lygoje skiriasi.<br>Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2019, 2:18 PM

„Neptūno“ ekipa toliau kovoja dėl 4-osios vietos, užtikrinančios kelialapį į atkrintamąsias varžybas, o sustiprinti pozicijas bandys trečiadienį namie žaisdamas su autsaidere Liublianos „Olimpija“.

„Lietkabelis“ trečiadienį išvykoje susitiks su Dižono JDA klubu, bet panevėžiečiai jau siekia tik mažesnio tikslo – užimti penktąją arba šeštąją vietą ir gauti teisę pereiti į FIBA Europos taurės atkrintamąsias varžybas.

„Neptūnas“ laimėjo 5 iš 11 rungtynių ir Čempionų lygos D grupėje užima šeštąją vietą. Tačiau varžovai – ranka pasiekiami. Trečiąją vietą besidalijantys „Ostende“, Strasbūro SIG ir Stambulo „Besiktas“ turi po 6 pergales, antrąją vietą užimantis Patrų „Prometheas“ – 7 pergales.

Konkurentai dar žais tarpusavyje, tad jei „Neptūnas“ laimėtų visas trejas likusias rungtynes (namie su „Olimpija“, svečiuose su „Prometheas“ ir namie su Bairoito „Medi“), jam pakilti į pirmąjį ketvertą nesutrukdytų net ir nepalankiausia kitų mačų baigtis. Labai tikėtina, kad klaipėdiečiams užtektų ir dviejų pergalių.

„Neptūno“ sirgalius optimistiškai turėtų nuteikti likusių rungtynių tvarkaraštis – abi į Klaipėdą atvyksiančios komandos D grupėje užima dvi žemiausias vietas. „Olimpija“ padėtis apskritai jau yra beviltiška. Geriausia Slovėnijos komanda laimėjo tik kartą ir jau neturi net aritmetinės galimybės pakilti į šeštąją vietą.

„Olimpija“ yra viena iš dviejų prasčiausių visos Čempionų lygos komandų. Taip pat tik vieną pergalę iškovojo B grupės autsaiderė „Opava“, kurios sudėtyje yra vien Čekijos krepšininkai ir nė vieno užsieniečio.

„Lietkabelis“ per 11 turų iškovojo 4 pergales ir C grupėje užima penktąją vietą. Panevėžiečiai į atkrintamąsias varžybas patektų tik tuo atveju, jei laimėtų visas trejas likusias rungtynes (svečiuose su Dižono JDA, namie su Atėnų AEK ir svečiuose su „Fuenlabrada“), o Bambergo „Brose“ (7 pergalės) arba Antverpeno „Giants“ (6 pergalės) visas rungtynes pralaimėtų.

Bet „Lietkabelis“ tapo favoritu kovojant dėl penktosios arba šeštosios vietos ir teisės pereiti į FIBA Europos taurės turnyrą. Panevėžio komandos konkurentės – po 3 pergales iškovojusios JDA, Nimburko ČEZ ir „Fuenlabrada“ komandos.

Jei Nenado Čanako penketas trečiadienį laimėtų Dižone ir palankiai susiklostytų kitos dvyliktojo turo rungtynės, „Lietkabelis“ jau šią savaitę užsitikrintų bent šeštąją vietą grupėje ir teisę kovoti antrajame pagal rangą FIBA klubų turnyre.

O galimybės laimėti Prancūzijoje anaiptol nėra menkos.

Traumų išretinta Dižono komanda pastaruoju metu nesudaro dvyliktuko net įregistravusi tris dublerių ekipos žaidėjus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.