EUROLYGA 2023

Žūtbūtiniame mūšyje „Rytas“ bandys stabdyti įsibėgėjusį „Partizan“

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai savo bėdas Europos taurės turnyre vis dar gali išspręsti patys. Nors varžovai „Top 16“ etapo grupėje nustūmė Lietuvos vicečempionus į paskutinę vietą, jei „Rytas“ reikiamu skirtumu laimės abejas likusias rungtynes, atvers atkrintamųjų varžybų duris. Kita vertus, bent vienas pralaimėjimas reikš, kad vilniečiai baigs sezoną Europoje pirmąją vasario savaitę.

Vilniaus „Ryto“ komanda trečiadienį Belgrade žais žūtbūtines rungtynes su „Partizan“ ekipa.<br>D.Umbraso nuotr.
Vilniaus „Ryto“ komanda trečiadienį Belgrade žais žūtbūtines rungtynes su „Partizan“ ekipa.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2019, 12:22 PM, atnaujinta Jan 30, 2019, 12:28 PM

Padėtis. Vilniaus komanda Europos taurės „Top 16“ etape per ketverias rungtynes iškovojo tik vieną pergalę ir E grupėje užima paskutinę ketvirtąją vietą.

Po dvi pergales pasiekė abi komandos, su kuriomis „Rytas“ dar žais šiame etape – Belgrado „Partizan“ ir „Monaco“. O geriausioje padėtyje yra keturis kartus laimėjusi, E grupėje pirmaujanti ir kelialapį į atkrintamąsias jau iškovojusi Berlyno ALBA.

Vilniaus krepšininkai trečiadienį (sausio 30 d.) išvykoje kovos su „Partizan“ klubu, kitą trečiadienį (vasario 6 d.) namie žais su „Monaco“.

Jei „Rytas“ bent sykį pralaimės, praras galimybes pakilti į antrąją vietą ir iškovoti kelialapį į atkrintamąsias varžybas. Tačiau jei „Rytas“ abukart laimės reikiamu skirtumu, kitų grupės rungtynių rezultatai jam nebus svarbūs.

Kadangi vilniečiai sausio pradžioje laimėjo pirmąsias rungtynes su „Partizan“ klubu, Serbijos sostinėje sukti galvos dėl taškų skirtumo nereikės. Kokiu skirtumu reikės nugalėti „Monaco“ klubą, paaiškės po kitų grupės rungtynių.

Gali būti, kad ir per paskutinį „Top 16“ etapo mačą „Rytui“ užteks laimėti bent vienu tašku. Tačiau taip pat gali būti, kad vilniečiams reikės atsirevanšuoti didesniu skirtumu, negu pralaimėjo Monake, kur vietos komanda svečius iš Lietuvos pranoko 5 taškais.

Bet kuriuo atveju, „Rytas“ dar prieš paskutiniąsias rungtynes tiksliai žinos, ko jam reikia, nes kitos E grupės komandos žaidė antradienį (ALBA svečiuose įveikė „Monaco“ 75:61).

Varžovai. „Partizan“ krepšininkai yra labai panašioje padėtyje. Jiems irgi reikia laimėti abejas likusias rungtynes.

Belgrado komanda savotiškų finalų seriją pradėjo dar praėjusią savaitę, kai keliavo į Monaką ir ten trijų taškų skirtumu 71:68 nugalėjo vietos ekipą. Vis dėlto „Partizan“ truputį nusivyė rezultatu, nes pirmąsias šių klubų rungtynes „Monaco“ laimėjo truputį didesniu skirtumu – 72:68.

Šeštadienį „Partizan“ žaidė netikrą finalą Adrijos lygoje, kurioje susitiko su Belgrado „Mega“ komanda ir šventė pergalę 98:86. Šis rezultatas „Partizan“ ekipai beveik užtikrino teisę žaisti regioninio turnyro atkrintamosiose varžybose.

Adrijos lygoje „Partizan“ laimėjo 11 iš 17 rungtynių ir užima ketvirtąją vietą. Penktojoje vietoje esanti „Mega“ dabar atsilieka dviem taškais, o iki reguliariojo sezono pabaigos liko vos penki turai. Toks skirtumas sunkiai panaikinamas, juolab kad „Partizan“ įgijo persvarą prieš „Mega“ ekipą pagal tarpusavio rungtynių rezultatus.

Belgrado „Partizan“

Adrijos lyga. Laimėjo 11 iš 17 rungtynių ir užima ketvirtąją vietą. Turnyre pirmauja Belgrado „Crvena Zvezda“ (16 pergalių), Zagrebo „Cedevita“ ir Podgoricos „Budučnost“ (po 12). Praėjusį šeštadienį namie nugalėjo penktojoje vietoje esančią Belgrado „Mega“ 98:86 (A.Nikoličius 20, B.Sy ir A.Renfroe po 17, J.Landale‘as 15) ir iškovojo penktąją iš eilės pergalę. Lyderiai: M.Paige‘as (13,2 tšk., 4,6 rez. perdav.), V.Marinkovičius (12,6 tšk.), J.Landale‘as (11,4 tšk., 6,4 atk. kam.) ir R.Zagoracas (8,1 tšk., 3 rez. perdav.).

Europos taurė. „Top 16“ etape laimėjo 2 iš 4 rungtynių ir grupėje dalijasi antrąją vietą. „Partizan“ pergales iškovojo žaisdamas namie su ALBA ir praėjusią savaitę svečiuose su „Monaco“ 71:68 (A.Renfroe 20, V.Marinkovičius 13, M.Paige‘as 11). Lyderiai: V.Marinkovičius (12,1 tšk.), M.Paige‘as (11,2 tšk., 3,8 rez. perdav.), J.Landale‘as (11 tšk., 6,6 atk. kam.), R.Zagoracas (10,1 tšk.) ir A.Nikoličius (8,6 tšk.).

Pirmosios rungtynės. Sausio pradžioje Vilniuje „Rytas“ nugalėjo 80:74 (D.Suttonas 21, A.Parachouskis 14, M.Echodas 11/R.Zagoracas 17, J.Landale‘as 15, V.Marinkovičius 13).

Trauma. Užpraeitą savaitę kelio traumą patyrė ir nuo tada nežaidžia R.Zagoracas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų