EUROLYGA 2023

Paaiškėjo studentų krepšinio lygos finalininkai

Paaiškėjo Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionato finalo dalyviai. Vasario 18 dieną (pirmadienį) dėl LSKL Didžiosios taurės kausis daugkartiniai LSKL čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai ir praėjusio sezono bronziniai prizininkai Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentai.

 Paaiškėjo Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionato finalo dalyviai.<br> LSKL nuotr.
 Paaiškėjo Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionato finalo dalyviai.<br> LSKL nuotr.
 Paaiškėjo Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionato finalo dalyviai.<br> LSKL nuotr.
 Paaiškėjo Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionato finalo dalyviai.<br> LSKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 4, 2019, 10:20 PM, atnaujinta Feb 4, 2019, 11:13 PM

Šios ekipos laimėjo abu pusfinalio mūšius: VDU dukart nugalėjo Vilniaus universiteto (VU) krepšininkus, o LSU dukart įveikė Kauno technologijos universiteto (KTU) komandą.

VU ir KTU ekipos vasario 18 dieną susikaus dėl LSKL bronzos medalių.

Buvo planuota, kad šiemet LSKL didysis ir mažasis finalai vyks Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, tačiau nė viena Klaipėdos ekipa – nei praėjusio sezono vicečempionai Klaipėdos universiteto (KU) krepšininkai, nei LCC tarptautinis universitetas (LCC) nepateko tarp keturių stipriausių LSKL ekipų, tad nuspręsta LSKL sezono uždarymo šventę organizuoti Kaune, tai yra LSKL reguliaraus čempionato nugalėtojų – VDU komandos sporto arenoje (Draugystės g. 19).

Plačiau apie šį renginį pranešime artimiausiu metu.

VU čempionams priešinosi iki paskutinių sekundžių

Daugelį nustebino Vilniaus universiteto (VU) krepšininkai. Rimanto Kaminsko auklėtiniai, kurių branduolį sudaro Regionų krepšinio lygos (RKL) žaidėjai, kaip reikiant privertė paprakaituoti daugkartinę Lietuvos ir Europos studentų krepšinio lyderę VDU ekipą.

Pirmąjį pusfinalio mačą Vilniuje kauniečiai laimėjo 9 taškų skirtumu – 104:95 (29:20, 19:33, 32:24, 24:18), tad buvo kalbų, kad neva VDU Kaune pademonstruos savo tikrąjį čempionišką veidą ir antrose rungtynėse sutriuškins VU ekipą. Tačiau nieko panašaus neįvyko.

Vilniaus studentai Kaune VDU komandai priešinosi dar atkakliau – pralaimėjo vos 4 taškų skirtumu – 99:103 (26:20, 23:25, 27:31, 23:27).

ketvirtajame kėlinyje buvo priekyje – 80:77, 82:77, o 37 dvikovos minutę rezultatas dar buvo lygus – 92:92.

Visgi, rungtynių pabaigą sėkmingiau sužaidė aikštės šeimininkai, kurie ir pelnė kelialapį į LSKL didįjį finalą.

Vilniečiai antrajame kėlinyje pirmavo 14 taškų skirtumu – 42:28, tačiau antroje rungtynių pusėje nebeatlaikė VDU ekipos tempo ir turėjo susitaikyti su pralaimėjimu.

VDU komandą į pergalę vedė Rokas Stankevičius, pelnęs 29 taškus (9/13 dvit., 3/3 trit., 2/3 baudos, 5 rez. perd., 30 naud. balų), Tomas Zdanavičius pridėjo 17 taškų, Ignas Labutis ir Rytis Juknevičius – po 13 taškų.

Vilniečių gretose išsiskyrė Paulius Leščinskas, pelnęs 21 tašką, Rokas Liekis surinko 18 taškų, Dominykas Bučas – 15, Žilvinas Kubilius – 14, Simonas Lekys – 12 (8 rez. perd.), Modestas Šemeklis – 10 tšk.

VDU laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 44:35, tačiau dažniau klydo – 15 ir 10 klaidų.

„Pagrindinę užduotį įvykdėme – iškovojome kelialapį į LSKL didįjį fnalą, tačiau pats žaidimas ir komandos žaidėjų nusiteikimas manęs netenkina. Kai kurie žaidėjai į rungtynes atėjo tik užsidėti pliusą, galbūt net prieš rungtynes užsiėmė matematiniais skaičiavimais, neva po pirmojo pusfinalio mūšio turime 9 taškus ir galime ramiai sau žaisti. Tai kelia nerimą. Jei taip prastai žaidime didžiajame finale, gali būti liūdna. Juk LSKL didžiajame finale laukia kur kas rimtesnis varžovas – LSU ekipa“, – iškart po rungtynių kalbėjo VDU treneris Arūnas Juknevičius.

Jis viliasi, kad jo žaidėjai padarys išvadas ir jau vasario 18 dieną didžiajame LSKL finale demonstruos visai kitokį žaidimą, kovingumą ir norą laimėti.

„Juk didžiajame finale bus kovojama iš vienų rungtynių, tad gręžiotis atgal ar dėlioti matematinius skaičiavimus nebus kada. Suklydus galima skaudžiai nusvilti. Mūsų tikslas – apginti čempionų titulus ir tai turime įrodyti ne žodžiais, o krepšinio aikštelėje veiksmais“, – pabrėžė A.Juknevičius.

Pasak VU trenerio Rimanto Kaminsko, jo komandos nariai yra tikri šaunuoliai, kadangi čempionams priešinosi išties garbingai.

„VDU ekipa – visai kito kalibro, tačiau mums pavyko išlaikyti intrigą iki pat antrojo pusfinalio pabaigos. Čia svajoti apie sensacijas nebuvo verta. Belieka tik pasveikinti VDU ekipą su pergale ir palinkėti finale iškovoti nugalėtojų taurę. Aš į šį pusfinalio mūšį žvelgiu per kitą prizmę: tai mano komandos vaikinams buvo milžiniška patirtis. Pasigrumti pusfinalyje su tokio lygio ekipa tenka ne visiems ir turime tuo pasidžiaugti. Dabar mūsų žvilgsniai jau krypsta į LSKL mažąjį finalą. Ruošiamės šiai dvikovai. Pasikabinti bronzos medaliais būtų išties džiugu, bet mūsų varžovas – KTU – išties galingas. Laukia sunki kova“, – akcentavo VU treneris.

KTU metė rimtą iššūkį LSU ekipai

Intrigų netrūko ir kitoje pusfinalio dvikovoje, kurioje kovėsi Kauno technologijų universiteto (KTU) ir Lietuvos sporto universiteto (LSU) krepšininkai.

LSU prieš savaitę savo žiūrovų akivaizdoje pergalę iškovojo taip pat trapiu 9 taškų skirtumu – 106:97 (20:22, 30:18, 32:24, 24:33), tad KTU turėjo vilčių namuose atsirevanšuoti. Visgi, LSU to padaryti neleido ir vėl šventė pergalę 9 taškų skirtumu – 102:93 (29:20, 23:20, 23:19, 27:34) bei pelnė kelialapį į LSKL ddįjį finalą.

LSU 11 dvikovos minutę susikrovė dviženklį pranašumą – 31:20 ir daugiau ar mažiau kontroliavo situaciją. 35 susitikimo minutę komandas skyrė ir 21 taškas – 87:66. KTU dar bandė kabintis, tačiau jau buvo vėlu.

LSU gretose žibėjo Martynas Varnas. Jis per beveik 34 minutes pelnė 32 taškus (3/4 dvit., 7/13 trit., 5/5 baudos, 4 atk. kam., 6 rez. perd., 2 perimti kamuoliai, 32 naud. balai), Šarūnas Beniušis prie pergalės pridėjo 22 taškus, Žygimantas Jocys – 19, Mindaugas Bulanovas ir Kristupas Žemaitis (8 rez. perd.) – po 8 tšk.

LSU tritaškius metė 43 proc. taiklumu – iš 37 bandymų tikslą pasiekė 16 tolimų metimų, KTU pataikė 13 tritaškių iš 38 bandymų (34 proc.).

„LSU labai gerai pataikė iš toli, metė net tritaškius iš fantastikos srities ir jiems jie krito. Mums nepavyko išvengti gana vaikiškų klaidų. Tolimi varžovų metimai ir mūsų klaidos mus pražudė“, – sakė KTU treneris Artūras Sukovas.

Pasak LSU trenerio Edo Nickaus, jo žaidėjai žaidė disciplinuotai ir į krepšį metė tik paruoštus metimus, užtat ir pavyko pataikyti.

„Antra pusfinalio dvikova esu labiau patenkintas, nei pirma. Man patiko vaikinų nusiteikimas ir noras laimėti. Net nebuvo minčių, kad galime nusileisti KTU komandai – kontroliavome situaciją. Reikia pagirti ir KTU vaikinus, kurie kovėsi su azartu. Nuo to mūsų pergalė tapo tik saldesnė“, – sakė LSU treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas