EUROLYGA 2023

Ir džiaugsmas, ir liūdesys: tai, kas buvo netikėta J. Valančiūnui, kitur įnešė intrigos

Ką dabar daryti su ne taip ir seniai įsigytais krepšininko marškinėliais, jeigu jis jau nebe mylimos komandos narys?

 NBA mainų sūkurys įsuko ne vieną žinomą žaidėją.<br> Lrytas.lt montažas
 NBA mainų sūkurys įsuko ne vieną žinomą žaidėją.<br> Lrytas.lt montažas
 K.Porzingis po mainų atsidūrė Dalase.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 K.Porzingis po mainų atsidūrė Dalase.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 M.Gasolis jau žaidžia Toronto komandoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 M.Gasolis jau žaidžia Toronto komandoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 T.Harris jau blizga Filadelfijoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 T.Harris jau blizga Filadelfijoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 H.Barnesas Dalase žaidė nuo 2016-ųjų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 H.Barnesas Dalase žaidė nuo 2016-ųjų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 N.Mirotičius buvo išsiųstas į Milvokį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 N.Mirotičius buvo išsiųstas į Milvokį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Feb 12, 2019, 7:43 PM

Toks klausimas praėjusią savaitę, tikriausiai, po tikra beprotybe virtusios NBA mainų termino pabaigos kamavo ne vieną ir ne du krepšinio gerbėjus.

NBA komandos artėjant lemiamų kovų metui priėmė galutinius sprendimus ir žaidėjų sudėtyje griebėsi permainų. 

Kai kurios tiesiog atsikratė nereikalingų krepšininkų ir už tai gavo naujokų biržos šaukimus ar daugiau potencialo turinčius krepšininkus. O kitos NBA pasaulį sudrebino labai netikėtais sprendimais arba tokiais, kurie vadinami „Va bank“ – viskas arba nieko.

Ne viena ir ne dvi gerai žinomos pavardės šį sezoną NBA pabaigs kitoje komandoje nei toje, kurioje pradėjo ar praleido keletą pastarųjų metų. Į mainus papuolė ir lietuvis Jonas Valančiūnas, kuriam šie pasirodė labai netikėti.

Gal kai kam ir buvo netikėti, tačiau daugelis mainų padovanojo naujų intrigų kovoje dėl čempionų titulo. Ir nors permainų buvo daug, lrytas.lt apžvelgia vienas didžiausių, kurios pritraukė bene daugiausia krepšinio pasaulio dėmesio.

Kristapas Porzingis (Iš „New York Knicks“ į „Dallas Mavericks“)

Socialiniuose tinkluose vis dar galima pamatyti nuotraukų, kuriose rodomi per pus atpiginti „New York Knicks“ komandos marškinėliai su K.Porzingio pavarde. Nuo šiol 23-ejų, 221 cm ūgio latvis yra „Dallas Mavericks“ klubo narys, kuriame žiba 19-metis, 201 cm ūgio slovėnas Luka Dončičius.

Nors latvis tapo didžiausia šių mainų žvaigžde, kartu su jo pavarde buvo įrašyta ir ne viena kita.

Kartu su K.Porzingiu į Dalasą taip pat persikėlė Timas Hardaway‘us, Courtney Lee ir Trey‘us Burke, o „New York Knicks“ mainais už tai gavo DeAndre Jordaną, Dennisą Smithą, Wesley Matthewsą ir du pirmojo rato naujokų biržos šaukimus.

Galbūt daugelis ir pagalvotų, kad tai buvo pats kvailiausias „Knicks“ sprendimas, kurį komandos vadovai galėjo priimti, vis tik jį lėmė viena labai svarbi detalė. Pats K.Porzingis neįžvelgė perspektyvų ir prašėsi būti keičiamas.

K.Porzingis NBA arenose jau spėjo įrodyti, ko yra vertas. Tačiau Dalaso klubo sprendimas įvardijamas labai rizikingu dėl vieno fakto.

Latvis praėjusio sezono viduryje patyrė sunkią kelio raiščių traumą ir nerungtyniauja jau metus. 2017–2018 metų sezone 23-ejų 221 cm ūgio latvis sužaidė 48 mačus ir per 32 minutes aikštėje pelnydavo po 22,7 taško, atkovodavo 6,6 kamuolio ir blokuodavo 2,4 metimo.

Tobias Harrisas (Iš „Los Angeles Clippers“ į „Philadeplhia 76ers“)

Vidutiniškai po 20,7 taško ir 7,9 atkovoto kamuolio per rungtynes rinkęs ir neabejotinu „Clippers“ lyderiu buvęs 26-erių, 203 cm ūgio T.Harrisas smeigė pergalingą metimą į „Charlotte Hornets“ krepšį ir tuomet, ko gero, dar nežinojo, kad tai buvo paskutinis jo metimas Los Andželo komandoje. 

„76ers“ organizacijos vadovas Eltonas Brandas atliko puikius mainus ir į savo klubą be T.Harriso  pasiėmė aukštaūgius Bobaną Marjanovičių bei Mike‘ą Scottą, o „Clippers“ komandai atidavė Landry Shametą, Mike‘ą Muscala ir Wilsoną Chandlerį. 

Taip pat perleido 2020-ųjų bei 2021-ųjų metų pirmojo rato bei du ateities antrojo rato naujokų biržų šaukimus.

Tai tapo vienais įdomiausių šių metų mainų, kadangi dabar krepšinio ekspertai nenustoja diskutuoti apie susidariusį „didįjį ketvertą“ Filadelfijoje.

Manoma, kad bent jau iki Rytų konferencijos finalų Filadelfijos ekipą ves  T.Harrisas, Jimmy Butleris, Benas Simmonsas, Joelis Embiidas.

Markas Gasolis (Iš „Memphis Grizzlies“ į „Toronto Raptors“)

Apie šiuos mainus, ko gero, daug kalbėti net ir nereikia, kadangi tai buvo įvykis, kuris pritraukė daugiausia Lietuvos krepšinio gerbėjų dėmesio.

„Raptors“ nusprendė siųsti 27-erių, 213 cm ūgio Joną Valančiūną į  „Memphis Grizzlies“ klubą, o už tai gavo 34-erių 216 cm ūgio veteraną ispaną Marcą Gasolį.

Kartu su lietuviu Memfio klubui atiduodamas CJ Milesas, Delonas Wrightas ir 2024-ųjų antrojo rato  naujokų biržos šaukimas. 

Nors Lietuvoje buvo aktualiausia, kas lauks J. Valančiūno, kur kas daugiau dėmesio NBA pasaulyje sulaukė M.Gasolis.

Iš karto po mainų pasipylė kalbos apie gana logišką „Raptors“ sprendimą. Klubo vadovybės poelgis  argumentuojamas tuo, kad jiems reikia rezultato čia ir dabar. Bus žaidžiamas „Va bank" –  arba pavyks, arba ne.

M.Gasolis yra patyręs puolėjas, kuris universalesnis nei J.Valančiūnas, o kartu su Kawhi Leonardu turėtų sudaryti solidų duetą, kuris, kaip tikimąsi, atves į aukštumas. Abu šie žaidėjai po sezono galės tapti laisvaisiais agentais. Taigi, jeigu „Raptors“ nepavyks šį sezoną, ko gero, kito šanso teks laukti dar labai ilgai.

M.Gasolis Memfyje buvo vienas svarbiausių žaidėjų ir per daugiau nei 30 minučių įmesdavo po 15,7 taško. Savo vertę jis jau gerai įrodinėja ir Toronte, kur sirgaliai netruko pamatyti jo universalumą.

Harrisonas Barnesas (Iš „Dallas Mavericks“ į „Sacramento Kings“)

Kokie netikėti ir negailestingi gali būti NBA mainai labai gerai įsitikino ir vienas „Mavericks“ lyderių Harrisonas Barnesas.

26-erių, 203 cm ūgio amerikietis su savo komandos draugais ramiai kovojo NBA rungtynėse su „Chralotte Hornets“ komanda, kuomet trečiajame kėlinyje kaip perkūnas iš giedro dangaus pasirodė pranešimai, jog šis išmainytas į „Sacramento Kings“ komandą.

Dalaso klubas mainais gavo Justiną Jacksoną ir Zachą Randolphą. Po tokių mainų savo nuomonę reiškė net LeBronas Jamesas.

„Leiskite spėti, jūs tą padarėte, nes tai geriausias sprendimas organizacijai? Išmainėte žaidėjai, kol jis žaidė ir neturėjo jokio supratimo kas vyksta“, – instagrame rašė „Los Angeles Lakers“ žaidėjas. 

H.Barnesas „Mavericks“ komandoje rungtyniavo nuo 2016 metų ir buvo vienas komandos lyderių. Jis šiame sezone vidutiniškai pelnydavo 17,7 taško per 32,3 praleidžiamas minutes ant parketo.

Nikola Mirotičius (Iš „New Orlean Pelicans“ į „Milaukee Bucks“)

„Pelicans“ komanda atliko gana ryškius mainus, tačiau tai nebuvo tie mainai apie kuriuos sklandė daugiausia kalbų.

„Pelicans“ ilgą laiką su „Los Angeles Lakers“ derėjosi dėl 25-erių, 208 cm ūgio Anthony Davieso išsiuntimo į Los Andželą ir kėlė beprotiškai dideles sąlygas, kurios galiausiai subliuško.

Tačiau Naujojo Orelano komanda vis tiek įkišo nosį į mainus ir į „Milwaukee Bucks“ išsiuntė 28-erių, 208 cm ūgio Nikolą Mirotičių. 

Už žaidėją iš Juodkalnijos buvo gauti Jasonas Smithas, Stanley Johnsonas bei keturi antrojo rato šaukimai.

N.Mirotičius „Pelicans“ gretose vidutiniškai rinko po 16,7 taško ir atkovojo po 8,3 kamuolio per rungtynes.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.