EUROLYGA 2023

Ketvirtajame trijulių krepšinio „Winter Open“ etape komandos žada nenusileisti favoritams

Lietuvos trijulių (3x3) krepšinio žiemos „Winter Open“ sezonas po truputį artėja prie pabaigos. Vasario 24 d. Kauno rajono Garliavos sporto ir kultūros centre vyks jau ketvirtasis ir priešpaskutinis etapas.

 Lukas Grabauskas meta į krepšį.<br>L.Bendinsko nuotr.
 Lukas Grabauskas meta į krepšį.<br>L.Bendinsko nuotr.
 Panevėžio „Frosch“ komandos nariai pasirengę rimtai kovai Garliavoje.<br>L.Bendinsko nuotr.
 Panevėžio „Frosch“ komandos nariai pasirengę rimtai kovai Garliavoje.<br>L.Bendinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-02-22 13:36, atnaujinta 2019-02-22 13:38

Stipriausios Lietuvos 3x3 krepšinio komandos pratęs savo kovą dėl galimybės tapti Lietuvos 3x3 rinktine ir vasarą dalyvauti Amsterdame vyksiančiame pasaulio 3x3 krepšinio čempionate.

Kol kas geriausius šansus tam turi Šakių „Gulbelė“, kuri po trijų turų iškovojo 310 taškų ir 60 taškų lenkia antrojoje vietoje esančią Kauno „Apes&Humans“ komandą.

Šiame etape triumfavusi komanda taip pat iškovos kelialapį į „Challenger“ tipo turnyrą.

Nors bendrojoje įskaitoje po trijų turų lyderiai jau yra išryškėję, žemiau esančios komandos vis tiek ruošiasi kautis iki pabaigos ir siekti to, kas galbūt atrodo sunkiai pasiekiama.

Štai Panevėžio „Frosch“ komanda bendrojoje Lietuvos rinktinės įskaitoje po trijų turų turi tik 140 taškų ir užima vos septintąją vietą. Apie komandos pasirodymus pirmuose etapuose ir kitus komandos reikalus papasakojo komandos narys Šarūnas Reinartas.

„Visi etapai mums buvo tikrai nelengvi. Pirmajame etape buvo toks kaip apsižiūrėjimas, kaip viskas vyksta. Antrajame etape gerai pasirodyti buvo sunku, nes vienas iš žaidėjų susirgo ir likome trise. Paskutiniajame etape turbūt atrodėme geriausiai, nes jau jautėme vieni kitu, bet sėkmė ir vėl nusisuko nuo mūsų, nes turnyrą vėl buvome priversti baigti trise.

Manau, kad šie turnyrai yra tikrai aukšto lygio ir sunku nuspėti galutinę komandų rikiuotę. Nors ir norime siekti aukščiausių rezultatų, manau, kad atotrūkis nuo pirmaujančių komandų jau yra tikrai nemažas ir tapti Lietuvos rinktine mums bus labai sunku.

Vis tik, eisime ir kovosime iki pabaigos kiekviename mače. Juk niekada negali žinoti, kaip viskas pasibaigs. Nors sekmadienį neturėsime nei Manto Vaznonio, nei Dariaus Griškėno, ieškosime rezervų ir bandysime nustebinti“, – prieš artėjantį etapą apie savo komandos šansus kalbėjo Š.Reinartas.

Po vieno etapo pertraukos į Garliavos sporto ir kultūros centrą vėl atvyks ir dvi pajėgios Latvijos komandos – „Ghetto Basket“ ir „Ghetto Family“.

„Manau, kad tokios komandos kaip „Ghetto basket“ dalyvavimas tokiame turnyre labai didina susidomėjimą 3x3 krepšiniu Lietuvoje ir kelia bendrąjį lygį. Labai įdomu varžytis su tokio lygio komandomis ir pasitikrinti savo jėgas. Mums visiems tai yra labai naudinga patirtis“, – svarstė 23-ejų krepšininkas.

Dėl Latvijos komandų pritarė ir Lukas Grabauskas, būsimas Š.Reinarto konkurentas turnyre iš „BalPol“ komandos. Tiesa, „BalPol“ bendroje įskaitoje turi tik 100 taškų ir žengia aštuntojoje vietoje.

„Jų dalyvavimas mums duoda labai daug, nes visi žinome, kad latviai turi aukštą 3x3 reitingą ir žaidžia labai daug aukšto lygio turnyrų, turi tikrai gerus žaidėjus bei yra puikiai susižaidę. Jie kartu žaidžia jau kelerius metus ir vienas kito supratimas jiems duoda tikrai daug naudos“, – tikino Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujantis žaidėjas.

Pats „BalPol“ atstovas keletą turų praleido ir nerungtyniavo, tačiau atvykdavo į Garliavos sporto ir kultūros centrą bei palaikydavo savo komandą.

„Teko praleisti keletą turų, bet nuo turnyro aš nenutolau, stebėjau komandas ir savo draugus, kurie žaidė. Lieka dar tu turai ir manau, kad per juos dar tikrai kažkas nustebins. Patys labai norime pasiekti daug, bet kol kas nesiseka ir bandom judėti į priekį, o kaip bus – matysime. Į kiekvienas rungtynes einame norėdami laimėti ir tikėsimės, kad mes kilsime į viršų, o kitos komandos kris žemyn. Juk čia krepšinis – visko gali būti“, – prieš artėjančias kovas kalbėjo 24-erių metų gynėjas.

Be vyrų elito grupės kovų taip pat vyks Kauno rajono moksleivių turnyras, o Garliavos sporto centre susirinkusius žiūrovus džiugins „X Faktoriaus“ finalistė Meda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų