EUROLYGA 2023

G. Krapikas apie darbą Kinijoje, „Žalgirį“ ir norą D. Motiejūną matyti Lietuvos rinktinėje

Buvęs vyriausiasis Kauno „Žalgirio“ komandos treneris, Jono Kazlausko trenerių štabe Lietuvos rinktinėje dirbęs Gintaras Krapikas, artėja prie pirmojo savo sezono Kinijoje pabaigos. Strategas dar turi sutartį ir kitam sezonui.

Gintaras Krapikas, Donatas Motiejūnas ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkai.<br> M.Patašiaus/G.Šiupario/G.Bitvinsko nuotr.
Gintaras Krapikas, Donatas Motiejūnas ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkai.<br> M.Patašiaus/G.Šiupario/G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Krepsinis.net

Mar 1, 2019, 12:40 PM

Nandzingo „Monkey Kings“ krepšininkai į atkrintamąsias varžybas aukščiausioje Kinijos lygoje jau tikrai nepateks. Rusijoje dirbusio 57-erių kretingiškio tolimi atstumai Kinijoje neišgąsdino, rašo portalas Krepsinis.net.

„Per savo karjerą jau teko nemažai keliauti ir Rusijoje, tad tai yra tik pripratimo ir nusiteikimo reikalas. Be abejo, tokios kelionės atima laiko, pats trumpiausias skrydis būna mažiausiai dvi valandos, bet keliaujam ne tik mes – keliauja visos komandos, tad visiems sąlygos vienodos.“

Norėdami auginti savo talentus kinai taiko gana griežtą legionierių kontrolę. Komandoje gali būti tik du ne Kinijos krepšininkai ir kartu vienu metu aikštėje jie gali praleisti ne daugiau nei du kėlinius.

„Daug kas imama iš NBA, tačiau meistriškumo skirtumas tarp vietos žaidėjų ir legionierių yra milžiniškas. Visos komandos savo gretose turi po du aukšto lygio užsieniečius, tačiau pagrindinė kova vyksta dėl vietinių krepšininkų, kurių, bent šiek tiek aukštesnio lygio, skaičius yra labai ribotas. 

Kinai turi puikias sąlygas rungtyniauti savo šalyje, o ir lygių skirtumas šiuo metu yra per didelis. Net patys geriausi vietiniai krepšininkai vargiai šiuo metu galėtų varžytis Eurolygoje“, – Kinijos klubų vadybos detales dėstė G.Krapikas.

Nuo 2013-ųjų iki 2017-ųjų J.Kazlausko asistentu Lietuvos rinktinėje dirbęs G.Krapikas buvo nustebintas tokiu puikiu mūsų nacionalinės komanddos pasirodymu atrankoje.

„Viskas labai teigiamai nustebino. Prieš kvalifikacijos pradžią situacija vertinta kur kas atsargiau. Kad pateksime į čempionatą, manau, neturėjo kilti klausimų, bet kad pademonstruosime tokį aukštą ir gerą rezultatą, vargu ar kas galėjo prognozuoti.

Paklaustas apie Kinijoje rungtyniaujančio Donato Motiejūno situaciją, strategas tikėjosi, jog kompromisas tarp abiejų pusių bus surastas.

„Nesinori mindyti ant žaizdos, bet, be abejo, teko pabendrauti su Donatu šia tema. Tai yra dviejų suaugusių asmenybių konfliktas ir norėtųsi, kad jis išsispręstų. Jau vasarai netekome Artūro Gudaičio ir nors turime du NBA žaidžiančius aukštaūgius, Donatas tokio formato turnyre tikrai būtų reikalingas. Iki čempionato dar yra pakankamai laiko ir tikiu, jog viskas dar gali pakrypti į vieną ar į kitą pusę.“

Paskutinysis profesionalus klubas, kuriame prieš išvykstant į Kiniją dirbo G.Krapikas, buvo „Žalgiris“, o jo asistento pareigas tuomet ėjo dabar komandai vadovaujantis Šarūnas Jasikevičius. Buvęs „Žalgirio“ ilgametis žaidėjas ir treneris G.Krapikas laidoti komandos vilčių neskuba.

„Kol yra bent vienas procentas pakliūti, tol Š.Jasikevičiaus komanda bandys tai padaryti. Aišku, perspektyvos šiuo metu nėra pačios geriausios. Situacija yra tokia, jog šiuo metu klaidoms terpės tiesiog nebėra“, – Krepsinis.net sakė G.Krapikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.