EUROLYGA 2023

Be treniruočių pirmojo finalinio ketverto laukiančių kauniečių treneris: „Tai nebus problema“

„Kovo beprotybė“ prasideda ne tik už Atlanto, bet ir LIDL – MKL krepšinio aikštelėse. Pirmasis finalo ketvertas įvyks jau artėjantį savaitgalį, kovo 9-10 dienomis Kaune, kur dėl čempionų titulo ir „airBaltic“ įsteigto prizo kovos U19 vaikinų komandos.

 Moskleivių lygoje vyksta labai įdomios kovos.
 Moskleivių lygoje vyksta labai įdomios kovos.
 Moskleivių lygoje vyksta labai įdomios kovos.
 Moskleivių lygoje vyksta labai įdomios kovos.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 5, 2019, 6:38 PM, atnaujinta Mar 5, 2019, 6:39 PM

Praėjusiais metais U19 taurę laimėjo Gargždų SM, o šiemet dėl čempionų vardo kausis Kauno KM „Perkūnas – Vytrita“, Kauno KM „Žalgiris“, Kauno KM „Tornado – Viči“ bei Panevėžio R. Sargūno SG/KKSC ekipos.

Pirmajame pusfinalyje susikaus Kauno KM „Tornado – Viči“ ekipa su Panevėžio R.Sargūno SG/KKSC jaunaisiais talentais.

Pasiruošimas – nevyksta

Kauniečių ekipa šį sezoną susiduria su problema: bendros treniruotės nevyksta, nes komandos žaidėjai sportuoja su Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) bei Regionų krepšinio lygos (RKL) klubais, o jaunesni krepšininkai – su savo amžiaus grupe.

„Tornado – Viči“  vyriausiasis treneris Šarūnas Zablockis nemano, jog treniruočių trūkumas gali pakišti koją savaitgalio kovose, tačiau nėra aišku ar komanda surinks stipriausią savo sudėtį.

„Galvoju, kad tai nebus problema, – paklaustas apie nevykstantį pasiruošimą finalo ketvertui, sakė Š. Zablockis. – Visi vaikinai kartu sportavo daug metų ir vieni kitus puikiai pažįsta, traumų išvengti pavyko. Tiesa, nėra aišku, ar visi jaunuoliai bus pasiruošę padėti savaitgalį dėl vykstančių NKL kovų.“

NKL klubams atstovauja du „Tornado“  atstovai: Justinas Ramanauskas gina Jonavos „Sintek“ ekipos garbę, o Nedas Kancleris rungtyniauja Kauno „Žalgiris – 2“ komandoje.

Būtent šie du žaidėjai ketvirfinalio serijoje su Kretingos SM buvo naudingiausi komandos žaidėjai: J. Ramanauskas per dvejas rungtynes vidutiniškai rinko po 31,5 taško ir 24 naudingumo balus, o N. Kancleris žaidė vienoje dvikovoje ir pelnė 18 taškų bei surinko 31 naudingumo balą.

Nors „Tornado“ su R.Sargūno SG/KKSC ekipa šį sezoną nesusitiko, Š. Zablockis išskyrė panevėžiečių pavojingumą, tačiau tikisi namų sienų pagalbos.

„Panevėžio ekipa yra labai pavojinga, savo sudėtyje turinti kelis individualiai labai stiprius žaidėjus. Tiesa, manau, jei gerai žaisime gynyboje, viskas turėtų būti gerai. Labai svarbu, kokią sudėtį pavyks mums surinkti savaitgalio kovoms. Taip pat finalo ketvertas vyks Kaune. Nors tai pergalės negarantuoja, bet pranašumą prieš kito miesto komandą suteikia“, – kalbėjo „Tornado“  vyriausiasis treneris.

Prognozuoti antrojo pusfinalio rezultato Š. Zablockis nedrįso ir teigė, jog visos finalo ketverto ekipos yra panašaus pajėgumo.

„Perkūniečiai“ reguliariajame sezone žaidė geriau, tačiau, manau, kad finalo ketverte visų ekipų pajėgumas yra panašus, todėl kažką prognozuoti – labai sunku.“

Mulevičiaus faktorius

Panevėžiečių komanda gyvena kitokiomis nuotaikomis negu varžovai: anot vyriausiojo R. Sargūno SG/KKSC ekipos trenerio Tado Mykolaičio, pasiruošimas vyksta pagal suplanuotą programą.

„Treniruotėse dirbame suplanuotu intensyvumu, džiugu, kad traumų pavyko išvengti. Kovo 5-ąją žaisime RKL rungtynes ir tai bus generalinė repeticija prieš savaitgalį laukiantį finalo ketvertą“, – teigė T. Mykolaitis.

Geriausiai pažįstamas krepšinio visuomenei Panevėžio ekipos žaidėjas Ginas Mulevičius vasario pabaigoje oficialiai prisijungė prie LKL rungtyniaujančio Panevėžio „Lietkabelio“ klubo.

Vyriausiasis panevėžiečių treneris pripažino, jog G. Mulevičius su „Lietkabelio“ ekipa sportuoja nuo sezono pradžios ir tikisi, jog LKL komandos treniruočių grafikas nesutrukdys vienam komandos lyderių atstovauti R.Sargūno SG/KKSC krepšinio mokyklai „airBaltic taurės“ finalo ketverte.

„Ginas su „Lietkabeliu“ sportuoja nuo rugsėjo mėnesio, todėl, ruošiantis lemiamoms kovoms, tai įtakos neturės. Reikia tikėtis, kad „Lietkabelio“ tvarkaraštis nesutrukdys G. Mulevičiui ginti R.Sargūno SG/KKSC komandos garbę“, – viltingai kalbėjo T. Mykolaitis.

200 centimetrų ūgio krepšininkas ketvirfinalio serijoje, kurią panevėžiečiai nesunkiai laimėjo prieš Telšių SRC ekipą, rinko po 16,5 taško ir 20 naudingumo balų.

T. Mykolaitis pripažino, kad tai, jog finalinės kovos vyks Kaune, varžovams suteikia pranašumą, tačiau išskyrė pagrindinius akcentus, kas gali padėti jo auklėtiniams pasiekti pergalę.

„Dažnai žaidėjams yra lengviau žaisti, kai juos palaiko žiūrovai. Manau, jog ryžtas ir noras laimėti, bus labai svarbūs faktoriai šeštadienio dvikovoje“, – kalbėjo R.Sargūno SG/KKSC vyriausiasis treneris.

T. Mykolaitis, kaip ir tiesioginių oponentų strategas, nedrįso prognozuoti antrojo pusfinalio rezultato bei palinkėjo visoms komandoms sėkmės.

„Kamuolys – apvalus. Linkiu visoms komandoms savaitgalio metu demonstruoti kokybišką bei akiai gražų krepšinį.“

Nugalėtoją lems aplinkybės

Kretingos SM buvo šalia finalo ketverto kovų ir ketvirfinalio serijoje tik po atkaklios kovos nusileido „Tornado“ krepšininkams.

Vyriausiasis kretingiškių treneris Arimantas Mikaločius teigė, jog laimėtoją lems tai, kokias sudėtis pavyks surinkti komandoms.

„Favoritas priklausys nuo to, kokia sudėtimi žais „Tornado“ komanda. Jei kauniečiams atstovaus NKL rungtyniaujatys žaidėjai, jie turėtų laimėti. Kitu atveju, panevėžiečių šansai didesni, nes jų ekipa dalyvauja RKL kovose, o tai būtų jų stiprybė“, – prognozavo A. Mikaločius.

Kretingos SM ekipa šį sezoną susitiko su visomis finalo ketverto dalyvėmis, todėl šios komandos vyriausiasis treneris turi savo nuomonę dėl lemiamų kovų favorito.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.