EUROLYGA 2023

Tritaškiais varžovus baudę „Perkūno“ 19-mečiai – Moksleivių lygos taurės laimėtojai

Dideliu rezultatyvumu pažymėtame airBaltic taurės finale Kauno KM „Perkūnas– Vytrita“ 98:85 (24:21, 24:17, 32:26, 18:21) įveikė Panevėžio R.Sargūno SG/KKSC krepšininkus.

 Moksleivių lygos taurės finalo dalyviai.<br> L.Šilkaičio nuotr.
 Moksleivių lygos taurės finalo dalyviai.<br> L.Šilkaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-10 18:36, atnaujinta 2019-03-10 18:57

Perkūniečiai tapo ne tik U19 jaunimo grupės čempionais, bet ir iškovojo įspūdingą oro linijų bendrovės įsteigtą prizą – skrydį verslo klase iš Vilniaus bet kuria pasirinkta kryptimi.

Prizus finalo ketverto dalyviams įteikė Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos vyriausiasis puskarininkis, seržantas majoras Osvaldas Žurauskas, Kauno regioninio Karo prievolės ir komplektavimo skyriaus vyresnioji verbuotoja, štabo seržantė Ingrida Karalevičienė bei „airBaltic“ Lietuvos pardavimų vadovas Jevgenijus Kozyrevas.

Finalą sėkmingiau pradėjo panevėžiečiai (8:2), tačiau Tado Lukausko auklėtiniai netruko persverti rezultatą ir po dviejų kėlinių jau turėjo dviženklį pranašumą – 48:38.

Puikiai iš toli atakavę perkūniečiai po pertraukos nemažino apsukų ir prieš lemiamą ketvirtį jau buvo įgiję 16-os taškų persvarą – 80:64.

Ketvirtajame kėlinyje Tado Mykolaičio auklėtiniai dar bandė gelbėtis (75:85), tačiau Gyčio Nemeikšos ir Gabrieliaus Čelkos vedamas KM „Perkūnas– Vytrita“ laimėjimo iš savo rankų nepaleido ir iškovojo įtikinamą pergalę – 98:85.

Nugalėtojai fantastiškai atakavo iš toli (15/37 tritaškiai), o prie to labiausiai prisidėjęs G.Nemeikša pataikė 7 tritaškius iš 12 bandymų ir pelnė 26 taškus.

„Visi buvome užsivedę, palaikymas labai padėjo. Finalas, reikėjo sužaisti, kažkas turėjo sublizgėti. Aš nesu starto penketo žaidėjas, bet visada stengiuosi atiduoti visa save kiekvieną mačo minutę“, – sunkiai emocijas po pergalės tvardė G.Nemeikša.

Naudingiausias finalo žaidėjas spinduliavo puikiomis emocijomis, tačiau teigė, jog neužbaigtų darbų šį sezoną dar liko.

„Fantastiškos emocijos. Kovojome dėl šio prizo, fantastika. Puikus sezonas, tačiau dar kovojame 2001-ųjų metų pirmenybėse ir ten taip pat bandysime iškovoti aukso medalius.“

Nugalėtojų vyriausiasis treneris T.Lukauskas komandos žaidimu nebuvo patenkintas, tačiau džiaugėsi, jog pavyko laimėti.

„Šiandien daugiau dalykų aikštėje nepavyko, tačiau rezultatą lėmė žaidėjų noras ir kova. Puikiai kovojome dėl kamuolių, nuo atsarginių suolelio pakilę krepšininkai įnešė savo indėlį, o tai ir padėjo iškovoti pergalę“, – laimėjimu, bet ne žaidimo kokybe po finalo džiaugėsi T.Lukauskas.

Perkūniečių vyriausiasis treneris duoklę atidavę nuo atsarginių žaidėjų suolelio pakilusiam ir 26 taškus pelniusiam G.Nemeikšai.

„Jis (Gytis) tuo ir pasižymi. Gytis geba gerai įeiti į žaidimo ritmą pakilęs nuo suoliuko. Lygiai taip pat jis buvo sužaidęs ir Panevėžyje, nes jam tinka varžovų aikštės gynyba, kur jis geba išnaudoti atsiradusias laisvas erdves. Šiandien buvo finalas ir tikrai ne kiekvienam pavyksta taip sužaisti tokios svarbos mačus. Tuo reikia ir pasidžiaugti.“

Čempionų strategas apgailestavo, jog nebus laiko atšvęsti su komanda laimėtų aukso medalių.

„Važiuosiu žaisti mėgėjų lygos rungtynes, nes trūksta žaidėjų. Tai rūbinėje pakalbėsime ir tiesiai į salę. Pats pabėgioti“, – geros nuotaikos nestokojo T.Lukauskas.

KM „Perkūnas– Vytrita“: Gytis Nemeikša 26 (7/12 tritaškiai, 7 atk. kam., +31 naud. bal.), Gabrielius Čelka (15 atk. kam., 8 rez. perdav., +29 naud. bal.) ir Tadas Ambraziejus po 14, Martynas Žiūkas 12 taškų (7 atk. kam.).

R.Sargūno SG/KKSC: Antanas Kareniauskas ir Tomas Jaroševičius po 22, Domantas Strikulys 17 taškų (6 rez. perdav.).

Trečiąją vietą turnyre užėmė Kauno „Tornado KM–Viči“ ekipa, kuri įveikė Kauno KM „Žalgirio“ krepšininkus.

Šarūno Zablockio auklėtiniai dominavo nuo pirmųjų minučių ir 92:66 (20:12, 26:12, 18:13, 28:29) sutriuškino KM „Žalgirio“ ekipą.

Tornadiečiai aikštėje atrodė itin motyvuoti ir jau pirmojoje mačo dalyje pradėjo triuškinti savo priešininkus – 46:24.

Antrojoje dvikovos pusėje vaizdas ant parketo nesikeitė, o vienu metu „Tornado KM–Viči“ buvo įgijusi rekordinę 32-iejų taškų persvarą – 69:37.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo 26 taškus (3/4 dvitaškiai, 4/10 tritaškiai, 8/9 baudos) pelnęs Karolis Babušis, o pagrindinis ekipos įžaidėjas Justinas Ramanauskas surinko 17 taškų (1/4 dvitaškiai, 3/12 tritaškiai, 6/9 baudos) ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

„Norėjome su krepšinio mokykla iškovoti medalius, gaila, kad vakar nepasisekė, tačiau sezoną vertiname gerai“, – po pergalės kalbėjo J.Ramanauskas.

Nuo pirmųjų dienų sporto mokykloje su bronzininkais dirbantis Š.Zablockis išskyrė savo auklėtinių bruožą.

„Ši komanda pasižymi tuo, jog, kai nėra kur trauktis, jų niekada motyvuoti nereikia. Jie ateina ir padaro savo darbą. Taip buvo ir šiandien“, – po dvikovos sake Š.Zablockis.

KM „Tornado–Viči“: Karolis Babušis 26 (+27 naud. bal.), Justinas Ramanauskas 17 (7 rez. perdav.), Gytis Mačionis 14, Nedas Kancleris 12 (14 atk. kam., +28 naud. bal.), Ervinas Černis 11 taškų.

KM „Žalgiris“: Arminas Žagelis 20 (11 atk. kam., 21 naud. bal.), Tomas Kuzminskas ir Gytis Užpalis po 11.

Simbolinis finalo ketverto penketas:

Arminas Žagelis (Kauno KM „Žalgiris“);

Gytis Mačionis (Kauno „Tornado KM –Viči“);

Mantas Valakevičius (Panevėžio R.Sargūno SG/KKSC);

Gytis Nemeikša (Kauno KM „Perkūnas–Vytrita“);

Gabrielius Čelka (Kauno KM „Perkūnas–Vytrita“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.