EUROLYGA 2023

„Rytą“ į pergalę tempęs M. Girdžiūnas – naudingiausias LKL savaitės žaidėjas

Nors Vilniaus „Ryto“ krepšinio klubo treneris Dainius Adomaitis po savaitgalio pergalės prieš „Šiaulius“ daug pozityvo neįžvelgė, tačiau vienas žaidėjas pagyrų nusipelnė. Tai buvo vieną po kito karjeros rekordus gerinęs bei vilniečius į pergalę ištempęs Mindaugas Girdžiūnas. Būtent jis ir tapo naudingiausiu praėjusios savaitės Lietuvos krepšinio lygos (LKL) žaidėju, skelbia lkl.lt.

Mindaugas Girdžiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Mindaugas Girdžiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Mindaugas Girdžiūnas<br>D.Umbraso nuotr.
Mindaugas Girdžiūnas<br>D.Umbraso nuotr.
Mindaugas Girdžiūnas<br>D.Umbraso nuotr.
Mindaugas Girdžiūnas<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 18, 2019, 2:26 PM

Klaipėdietis pelnė net 37 taškus ir pasiekė ne tik asmeninį karjeros, bet ir šio sezono lygos rekordą – jis prieš tai priklausė 31 tašką mače su Kauno „Žalgiriu“ surinkusiam Alytaus „Dzūkijos“ vidurio puolėjui Keremui Kanteriui.

M. Girdžiūno surinkti 37 naudingumo balai yra absoliučiai geriausias rezultatas jo karjeroje, o septyni pataikyti tritaškiai – pakartotas asmeninis rekordas, laikęsis nuo 2016 metų pavasario.

Toks puikus krepšininko pasirodymas leido vilniečiams visų pirma išplėšti pratęsimą, o jame ir laimėti 100:96.

M. Girdžiūnas nėra vienintelis tų rungtynių dalyvis, patekęs tarp penkių naudingiausių savaitės žaidėjų. Priekinę liniją čia sudaro jo komandos draugas Eimantas Bendžius bei šiauliečių atstovas Antanas Udras. Likusias dvi vietas užima Zaidas Hearstas (Kėdainių „Nevėžis“) ir Artūras Jomantas („Dzūkija“).

Geriausias savo trumpos karjeros Lietuvoje rungtynes savaitgalį sužaidė Kėdainių komandos naujokas Z. Hearstas. Jis išvykos rungtynėse su Prienų „Skycop“ traukė savo komandą į priekį – pelnė 28 taškus, atkovojo 7 kamuolius ir surinko 26 naudingumo balus (visi trys rezultatai – geriausi asmeniniai sezono pasiekimai), tačiau to pergalei nepakako – „Nevėžis“ po atkaklios kovos pralaimėjo 78:81.

Z. Hearstas geru žaidimu komandos nuo nesėkmės neišgelbėjo, užtat tą padaryti pavyko „Dzūkijos“ puolėjui A. Jomantui. Rungtynėse Utenoje su vietos „Juventus“ jis pelnė 14 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, iš viso sukaupdamas 22 naudingumo balus. To užteko, kad po pratęsimo būtų iškovota pergalė 84:81. Beje, A. Jomantas išplėšė pratęsimą atkovojęs lemiamą kamuolį puolime ir po išprovokuotos baudos pataikęs vieną metimą.

Kitą krašto puolėjo poziciją užima E. Bendžius. Jis pagerino asmeninį rezultatyvumo rekordą lygoje ir susitikime su „Šiauliais“ pelnė 22 taškus (tritaškiai 5/8) ir blokavo net tris varžovų metimus. Tokie rodikliai garantavo E. Bendžiui 21 naudingumo balą.

Penketą užbaigia krepšininkas, kuriam rungtynės Vilniuje nesibaigė taip pozityviai, kaip šeimininkams – šiauliečių centras A. Udras. Aukštaūgis su 20 pelnytų taškų pakartojo asmeninį karjeros LKL rezultatyvumo rekordą, prie to pridėjo 7 atkovotus kamuolius ir 6 rezultatyvius perdavimus. A. Udrui tai buvo geriausios rungtynės per karjerą LKL – surinkti 28 naudingumo balai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.