EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: nuostabus Edgaras Ulanovas ir „Žalgirio“ klaidinamas manevras

Per Eurolygos ketvirtfinalio antrąsias rungtynes žaidė tik keturi Lietuvos krepšininkai. Tačiau vienas iš jų – Edgaras Ulanovas – buvo vertas tiek, kiek visa komanda.

Edgaras Ulanovas sužaidė sezono rungtynes.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas sužaidė sezono rungtynes.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas sužaidė sezono rungtynes.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas sužaidė sezono rungtynes.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas sužaidė sezono rungtynes.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas sužaidė sezono rungtynes.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas sužaidė sezono rungtynes.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas sužaidė sezono rungtynes.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 20, 2019, 8:46 AM, atnaujinta Apr 20, 2019, 9:44 AM

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį varžovų arenoje nugalėjo Stambulo „Fenerbahçe“ klubą 82:80 ir išlygino ketvirtfinalio serijos rezultatą 1:1.

Nuo antrojo kėlinio pradžios daug geriau žaidęs „Žalgiris“ iššvaistė trečiajame kėlinyje turėtą 17 taškų persvarą ir nesutrukdė varžovams paskutinę minutę išlyginti rezultatą 80:80. Vis dėlto lemiamą dvikovos tašką padėjo svarbiausią rungtynių metimą pataikęs Edgaras Ulanovas.

Į „Žalgirio“ dvyliktuką po pusantro mėnesio pertraukos grįžo Paulius Jankūnas. Tačiau jo pavardė paraiškoje buvo tik klaidinamas manevras – komandos kapitonas į aikštę nebuvo įleistas. Nuo atsarginių suolo taip pat nepakilo Antanas Kavaliauskas ir Rokas Jokubaitis.

Ketvirtadienį žaidė tik trys lietuviai. Jie pelnė 32 taškus: Edgaras Ulanovas – 20, Marius Grigonis – 9, Artūras Milaknis – 3.

„Fenerbahçe“ komandoje žaidė du Turkijos krepšinio auklėtiniai. Jie įmetė vos 4 taškus: Melihas Mahmutoglu ir Sinanas Guleras – po 2.

Ketvirtadienį viltį patekti į finalo ketvertą sustiprino Vitorijos „Baskonia“, išvykoje įveikusi Maskvos CSKA klubą 78:68 ir taip pat išlyginusi serijos rezultatą 1:1. „Baskonia“ puolėjas Tadas Sedekerskis nebuvo registruotas.

Tuo tarpu Atėnų „Panathinaikos“ viltys slopsta. Graikijos čempionai, kuriems Lukas Lekavičius pelnė 6 taškus, penktadienį svečiuose beviltiškai pralaimėjo Madrido „Real“ klubui 63:78 ir serijoje atsilieka 0:2.

Lietuviai

Edgaras Ulanovas („Žalgiris“). Abiejose aikštės pusėse preciziškai žaidęs E.Ulanovas nuo pirmųjų minučių rodė pavyzdį komandos draugams. Puolėjas labai tiksliai įvertindavo situaciją ir atsidurdavo ten, kur jo reikėjo. Antrajame kėlinyje jis dažnai nepastebimai praslįsdavo po varžovų krepšiu, kur sulaukdavo kamuolio ir netrukdomas pelnydavo taškus. Pajutęs dar didesnį pasitikėjimą, E.Ulanovas trečiajame kėlinyje pradėjo vis dažniau veržtis ir kėlė dar didesnę grėsmę Stambulo ekipai.

Ketvirtajame kėlinyje E.Ulanovas, kaip ir visa Kauno komanda, įklimpo „Fenerbahçe“ gynyboje, tačiau du sėkmingi puolėjo epizodai išgelbėjo „Žalgirį“. Iš pradžių 37-ąją min. E.Ulanovas, perėmęs kamuolį ir po kelių akimirkų dėjimu pabaigęs ataką nutraukė ilgiau nei 3 min. trukusį kauniečių taškų badą (rezultatas tapo 79:71), o likus 24 sek. iki sirenos būdamas sudėtingoje padėtyje pelnė pergalingą dvitaškį.

E.Ulanovas žaidė 33 min. (ilgiausiai tarp abiejų komandų krepšininkų) ir buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas. Jis pelnė 20 taškų (9/10 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 2/2 baudų), atkovojo 7 kamuolius ir išprovokavo 4 pražangas. Puolėjo sezono vidurkiai yra 7,3 taško, 3,4 atkovoto kamuolio ir 2,6 išprovokuotos pražangos. 20 ar daugiau taškų jis pelnė pirmą kartą šį sezoną ir tik ketvirtą kartą karjeroje (jo rekordas yra 22 taškai, pasiektas 2017 m. lapkritį per rungtynes namie su „Anadolu Efes“).

Marius Grigonis („Žalgiris“). M.Grigonis puldamas žaidė gana aktyviai ir tiksliai, bet progų susikūrė nedaug. Tik trečiojo kėlinio pradžioje jis buvo perėmęs puolimo lyderio estafetę (iškart po pertraukos per 3 min. pelnė 7 taškus), tačiau turėjo ją atiduoti, nes po nebūtinos pražangos buvo pasodintas ant suolo. Gynėjas žaidė 23,5 min., pelnė 9 taškus (2/2 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 5/5 baudų) ir išprovokavo 6 pražangas. Jo vidurkiai – 8,9 taško ir 3,2 išprovokuotos pražangos.

Lukas Lekavičius („Panathinaikos“). L.Lekavičiui negalima prikišti aktyvumo stokos, bet jo veiksmai nebuvo produktyvūs. Gynėjas netaikliai mėtė, atlikdavo perdavimus sudėtingose situacijose buvusiems komandos draugams, o taškus rinko tik tada, kai mačo baigtis buvo aiški. Jis žaidė 14 min., pelnė 6 taškus (0/3 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 3/4 baudų), 3 kartus suklydo ir išprovokavo 6 pražangas. L.Lekavičiaus vidurkis yra 4,1 taško.

Artūras Milaknis („Žalgiris“). A.Milaknis antrajame kėlinyje pataikė vieną tolimą metimą, bet daugiau beveik niekuo neprisidėjo prie komandos puolimo. Beveik 20 min. žaidęs gynėjas pelnė 3 taškus (1/2 dvitaškių). Jo vidurkis yra 7,1 taško.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.