EUROLYGA 2023

Perspėjimo signalai D. Saboniui: „Pacers“ komanda gali išmainyti lietuvį

Domanto Sabonio sutartis su „Indiana Pacers“ komanda dar galioja iki 2020 metų, 22-ejų lietuvis šiame klube jaučiasi itin gerai, o jo žaidimo rodikliai ženkliai pagerėjo. D.Sabonis šiame sezone vidutiniškai rinko 14,1 taško, atkovojo 9,3 kamuolio ir atliko 2,9 rezultatyvaus perdavimo.

 Apžvalgininkai teigia, kad reikia iškeisti arba D.Sabonį, arba M.Turnerį.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Apžvalgininkai teigia, kad reikia iškeisti arba D.Sabonį, arba M.Turnerį.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Apžvalgininkai teigia, kad reikia iškeisti arba D.Sabonį, arba M.Turnerį.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Apžvalgininkai teigia, kad reikia iškeisti arba D.Sabonį, arba M.Turnerį.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-04-30 09:15, atnaujinta 2019-04-30 12:13

Su tokia statistika lietuvis yra realus pretendentas į geriausiojo šeštojo žaidėjo apdovanojimą, tačiau apžvalgininkai pastebi, kad „Pacers“ klube neišsitenka jaunieji talentai ir vienintelis būdas stiprinti sudėtį – išmainyti arba D.Sabonį, arba pagrindinį vidurio puolėją Mylesą Turnerį.

„Tobulame pasaulyje „Pacers“ lipdytų savo komandą ir toliau aplink geriausius jaunus žaidėjus: Victorą Oladipo, M.Turnerį ir D.Sabonį, kurie ir taip yra mieliausi sportininkai Indianapolyje. Tačiau mes negyvename idealiame pasaulyje.

„Pacers“ reikia dar vieno gero perimetro žaidėjo šalia V.Oladipo. Naujokų biržoje komanda turi tik 18-ąjį šaukimą, o istorija byloje, kad į „Pacers“ retai kada puikūs žaidėjai ateina iš laisvųjų agentų rinkos. Tad klausimas kaip gauti tą norimą žaidėją? Reikia iškeisti arba D.Sabonį, arba M.Turnerį“, – teigė indystar.com apžvalgininkas Greggas Doyelas.

Žurnalisto akimis abu žaidėjai yra mėgstamiausi rūbinėje ir puikūs vyrukai. Jų žaidimo stiliai skiriasi, tačiau statistika labai panaši. M.Turneris šiame sezone rinko 13,3 taško, atkovojo 7,2 kamuolio ir blokavo po 2,7 metimo. Būtent blokuoti metimai yra stiprioji M.Turnerio pusė lyginant su Domantu, tačiau lietuvis geriau skirsto rezultatyvius perdavimus.

„D.Sabonis yra kitoks žaidėjas nei M.Turneris. Vienoms komandos jis atneštų daugiau naudos, kitoms – jo kolega“, – rašė G.Doyelas.

Lietuvio konkurentas 2018-aisiais pasirašė ketverių metų 72 milijonų JAV dolerių vertės kontraktą. D.Sabonis vis dar su naujokams skirtu kontraktu, tačiau jis būtų vertas panašios sumos, kaip ir M.Turneris. Tačiau sunku pasakyti, ar „Pacers“ ketina išlaikyti du brangiai kainuojančius žaidėjus toje pačioje pozicijoje.

„Jei pasaulis būtų tobulas, tai Indianapolyje jie liktų abu. Tačiau gyvename čia, o ne ten. Laukia tarpsezonis, kuris yra tinkas permainoms. Iškeisti vieną iš šių žaidėjų kainuotų labai brangiai „Pacers“ komandai, tačiau pergalės neateina veltui“, – perspėjo žurnalistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.