EUROLYGA 2023

Australijos krepšinio rinktinė gąsdina varžovus kandidatų sąrašu: kviečiami net 9 NBA žaidėjai

Likus 100 dienų iki pasaulio krepšinio čempionato Kinijoje, viena iš H grupės komandų – Australija, paskelbė išplėstinį kandidatų sąrašą. Šioje grupėje žais ir Dainiaus Adomaičio vedama Lietuvos rinktinė. Pirminiame kandidatų sudėties variante dabar yra 17 pavardžių. Sąraše netrūksta ir Lietuvoje gerai pažįstamų pavardžių – į jį įtraukti buvęs žalgirietis, o dabar Belgrado „Partizan“ ekipoje žaidžiantis Brockas Motumas bei nuo kito sezono „Žalgirio“ aprangą apsivilksiantis Jockas Landale‘as, nors jų galimybės patekti į žvaigždėmis nusėtą rinktinę ir nėra pačios geriausios.

B.Simmonsas ketina padėti Australijai pasaulio čempionate.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
B.Simmonsas ketina padėti Australijai pasaulio čempionate.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Benas Simmonsas
Benas Simmonsas
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-05-23 11:29

Sąraše taip pat yra net devyni NBA žaidėjai. Tiesa, tai net nėra visas australų legionas už Atlanto. Į sąrašą neįtrauktas traumą besigydantis Dante Exumas („Utah Jazz“), taip pat Ryanas Broekhoffas („Dallas Mavericks“), Thonas Makeris („Detriot Pistons“) ir Isaacas Humphriesas („Atlanta Hawks“), „Charlotte Hornets“ garbę gynęs 26-erių Mangokas Mathiangas ir 18-metis talentas Joshas Greenas, kuriam prognozuojamas aukštas šaukimas 2020-ųjų NBA naujokų biržoje.

Neabejotinai ryškiausia rinktinės žvaigžde taps Benas Simmonsas („Philadelpia 76ers“). Australai pasirengimo pirmenybėms metu sužais vos ketverias kontrolines rungtynes: po du mačus su JAV ir Kanados ekipomis.

Andrejaus Lemanio vadovaujamai australai kartu su lietuviais varžysis pasaulio čempionato H grupėje, kurioje taip pat rungsis Kanada ir Senegalas.

Išplėstinis Australijos rinktinės kandidatų sąrašas: Dengas Adelas („Cleveland Cavaliers“), Aaronas Baynesas („Boston Celtics“), Toddas Blanchfieldas (Ilavaros „Hawks“), Andrew Bogutas („Golden State Warriors“), Jonah Boldenas („76ers“), Mitchas Creekas („Minnesota Timberwolves“), Matthew Dellavedova („Cavaliers“), Cameronas Gliddonas (Brisbano „Bullets“), Chrisas Gouldingas (Melburno „United“), Joe Inglesas („Jazz“), Nicholas Kay‘us (Perto „Wildcats“), Jockas Landale‘as (Belgrado „Partizan“), Mitchas McCarronas („United“), Patrickas Millsas („San Antonio Spurs“), Brockas Motumas (Stambulo „Anadolu Efes“), Benas Simmonsas („76ers“), Nathanas Sobey („Bullets“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.