EUROLYGA 2023

Per skelbimą buriama Lietuvos moterų ekipa, kuri susikautų su Norvegijos rinktinės krepšininkėmis

Po itin skaudžių smūgių tarptautinėje arenoje į užribį išstumta Lietuvos moterų krepšinio rinktinė šiais metais kalnų nežada versti – susiburs dešimčiai dienų rugpjūtį, pasitreniruos ir atsisveikins iki atrankų į 2021-ųjų Europos pirmenybes rudenį. Nors ir juokingai skamba, tačiau iš Europos elito pasitraukusi lietuvių ekipa dar domina ne vieną užsienio rinktinę, kuri norėtų išbandyti savo jėgas su mūsiškėmis, tačiau tokie norai atsimuša į nacionalinės ekipos planus.

 Lietuvos moterų krepšinio rinktinė<br> fiba.com nuotr.
 Lietuvos moterų krepšinio rinktinė<br> fiba.com nuotr.
 Santa Okockytė ir rinktinės treneris Mantas Šernius<br> fiba.com nuotr.
 Santa Okockytė ir rinktinės treneris Mantas Šernius<br> fiba.com nuotr.
 fiba.com nuotr.
 fiba.com nuotr.
 Laura Svarytė<br> fiba.com nuotr.
 Laura Svarytė<br> fiba.com nuotr.
 Santa Okockytė<br> fiba.com nuotr.
 Santa Okockytė<br> fiba.com nuotr.
 Santa Okockytė<br> fiba.com nuotr.
 Santa Okockytė<br> fiba.com nuotr.
Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė <br>A.Didžiagalvis
Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė <br>A.Didžiagalvis
Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė <br>„Hoptrans-Sirenų“ klubo nuotr.
Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė <br>„Hoptrans-Sirenų“ klubo nuotr.
Jurgita Štreimikytė-Virbickienė<br>fotodiena.lt
Jurgita Štreimikytė-Virbickienė<br>fotodiena.lt
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Jun 12, 2019, 10:23 PM

„Reikalingos krepšininkės pažaisti su Norvegijos moterų krepšinio rinktine“, – tokį skelbimą socialiniame tinkle įkėlė buvusi Lietuvos rinktinės žaidėja Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė.

Daugiau kaip dešimtmetį nacionalinei ekipai atstovavusi atakuojanti gynėja tikino, kad iš kolegų gavo prašymo šauksmą surasti nacionalinės ekipos lygio komandą, kad ši galėtų sužaisti tris mačus su Norvegijos atstovėmis.

„Lietuvos rinktinė dabar nesitreniruoja, čempionatas baigėsi, tad bandysiu surinkti merginas, kurios norėtų pažaisti su Norvegijos krepšininkėmis.

Net ir pati nežinau, koks tas norvegių lygis, tačiau dar neseniai ir suomės buvo visiškai nekokios tarptautinėje arenoje, o jau dabar galima sakyti pasivijo Lietuvos krepšinį“, – tikino 38-erių Kauno „Žalgirio“ krepšinio mokyklos sporto specialistė R.Žemantauskaitė-Matlašaitienė.

Buvusi krepšininkė jau subūrė penkias žaidėjas, kurios galėtų birželio 21-23 dienomis susigrumti „Žalgirio“ mokyklos arenoje su norvegėmis.

„Jau sutiko pažaisti rinktinės narės Santa Okockytė ir Laura Svarytė. Nors galvočiau, kad man reikėtų atsiriboti nuo aikštės ir pabūti lyg ir šios komandos trenere, tačiau draugės vis stumia mane – eik ant parketo“, – juokėsi tiek Lietuvos, tiek ir užsienio ekipose žaidusi krepšininkė.

„Mūsų planai yra susirinkti tik rugpjūčio 10-22 dienomis ir pasirengti būsimoms 2021 metų Europos čempionato atrankos rungtynėms, kurios prasidės lapkritį.

Gal kas ir nori pažaisti su Lietuvos komanda, bet nėra taip lengva nesuderinus visų datų ir surinkti nacionalinę komandą. Tai reikia daryti iš anksto.

Mūsų šalyje pasirengimus turnyrams rengia ne viena rinktinė, stovyklas ekipoms organizuoja įvairūs agentai, tad jie nori surasti, kas pažaistų su svečiais“, – aiškino Lietuvos moterų krepšinio rinktinės stratego asistentė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė.

Lietuvos moterų rinktinė nepateko į po 15 dienų startuosiančias Europos moterų pirmenybes Latvijoje ir Serbijoje, atrankos grupėje nusileidusi ir kelialapius atidavusi Rusijai ir Vengrijai.

Ši nesėkmė lėmė ir tai, jog lietuvės automatiškai prarado galimybę siekti kvietimo į 2020 metų Tokijo olimpiadą – šešios geriausios pirmenybių ekipos tęs kova papildomoje atrankoje dėl patekimo į kitų metų olimpiadą.

„Skaudu, kad taip susiklostė situacija ir buvome lyg iš išprašytos iš svarbių turnyrų, nors nebuvome silpniausios – tiesiog nuo mūsų nusisuko sėkmė.

Žinoma, galima žiūrėti ir į Krepšinio federacijos pusę – čempionatą planavę latviai su mielu noru į porą butų pasikvietę Lietuvą, o ne Serbiją, tačiau mes nesame vyrų krepšinis, kuriam federacija negaili lėšų.

Čempionatų organizatoriams vieta garantuojama... Bet reikia nuryti tą karčią Lietuvos moterų nereikalingumo piliulę ir eiti toliau“ – tikino J.Štreimikytė-Virbickienė.

– Galvojate, kad pavyks surinkti moterų ekipą kontroliniams mačams su Norvegijos rinktine? Kol kas tai niekas nedarė, lrytas.lt paklausė R.Žemantauskaitės.

– Manau, kad dar pabandysiu pasiklausinėti, pakalbėti su merginomis, pažįstamomis žaidėjomis. Dar turiu tokią mintį, kad vertėtų pakalbėti ir su Lietuvos dvidešimtmečių merginų rinktinės treneriais, kad leistų joms pakovoti su norvegėmis. Jos vis tiek rengiasi Europos pirmenybėms.

– Kaip vadintųsi komanda, kovosianti su norvegėmis? Lietuvos rinktinė?

– Gal kalbėkime apie tai, kad Lietuvos komanda, o ne rinktinė.

– Ar yra tikimybė, kad per skelbimą nesugebėsite surinkti komandos?

– Gali būti ir taip. Tai ne vyrų krepšinis, kuris turi begalę rezervų. Penkiese tikrai nežaisime prieš norveges, nors ir nežinome, kokio lygio tas jų krepšinis.

Dar yra laiko, galbūt tiek veteranės, tiek ir jaunimas susibursime į ekipą trims mačams. Jei ne, Norvegija turės ieškotis varžovių kitose valstybėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.