EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ klubo direktoriaus R. Javtoko žinia dėl M. Kuzminsko – jo komandoje nebus

Kauno „Žalgiris“ įpusėjus vasarai jau baigia savo ekipos komplektavimo klausimus. Apie tai tinklapiui „24sek.lt“ pasakė krepšinio klubo sporto direktorius Robertas Javtokas, kuris pareiškė, kad klausimas dėl galimo Mindaugo Kuzminsko žaidimo žalgiriečių klube jau uždarytas – „Žalgiris“ nepasirašys su juo sutarties.

 Robertas Javtokas ir Mindaugas Kuzminskas
 Robertas Javtokas ir Mindaugas Kuzminskas
„Žalgirio“ direktorius Robertas Javtokas ir vadovas Paulius Motiejūnas
„Žalgirio“ direktorius Robertas Javtokas ir vadovas Paulius Motiejūnas
 Mindaugas Kuzminskas
 Mindaugas Kuzminskas
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 25, 2019, 5:46 PM, atnaujinta Jun 25, 2019, 6:04 PM

Kauno „Žalgirio“ klubo sporto direktorius Robertas Javtokas patvirtino dar pirmadienį lrytas.lt pateiktą informaciją, jog klubas ir į įžaidėjo vietą nebeieškos naujo krepšininko.

Eurohoops.net portalo redaktorius Aris Barkas lrytas.lt tikino, kad į kauniečių ekipą viliotas 24-erių Nigelis Williamsas-Gossas niekada neprašė Pirėjo „Olympiakos“ ekipos jo paleisti. Negana to, žaidėjas turi galiojančią sutartį iki 2020 metų, todėl jau ruošiasi kitą sezoną ir vėl atstovauti Pirėjo klubui.

„Žalgiris“ domėjosi žaidėju baigiantis Eurolygos sezonui, tačiau amerikiečio sutartyje nėra nutraukimo galimybės persikeliant į kitą Europos ekipą.

Lrytas.lt šaltinių žiniomis, N.Williamsas-Gossas „Olympiakos“ gretose kitą sezoną uždirbs 800 tūkst. eurų.

Kauno klubas amerikietį viliojo ir praėjusiais metais, tačiau tada N.Williamsas-Gossas susiviliojo dideliais graikų pinigais. Žaidėją savo komandoje norėjo matyti Šarūnas Jasikevičius.

192 centimetrų ūgio amerikietis Eurolygoje šį sezoną vidutiniškai rinkdavo 9,2 taško, 4,2 rezultatyvaus perdavimo ir 2 atkovotus kamuolius.

Graikijos čempionate N.Williamso-Gosso rodikliai siekė 11,3 taško, 4,6 rezultatyvaus perdavimo, 2,5 atkovoto kamuolio bei 12,8 naudingumo balo.

Amerikietis buvo pagrindinis kauniečių taikinys į įžaidėjo vaidmenį. „Žalgiris“ birželio viduryje pasirašė sutartį su iš Atėnų „Panathinaikos“ sugrįžtančiu Luku Lekavičiumi, o komandoje kitą sezoną turėtų likti ir prancūzas Leo Westermannas bei trečiojo įžaidėjo vietą užimsiantis Thomas Walkupas. Jei kauniečiai būtų sutarę su N.Williamsu-Gossu, greičiausiai būtų atsisakoma prancūzo.

Lieka neaiški situacija dėl jaunojo Roko Jokubaičio likimo. Krepšininkas kitą sezoną gali būti skolinamas Prienų klubui.

„Žalgiryje“ liko tik kelios vakansijos aukštaūgių grandyje, tačiau kalbos apie galimą pasirodymą kauniečių komandoje buvusio NBA žaidėjo ir Milano „Olimpia“ ekipos lietuvio M.Kuzminsko liks tik kalbomis.

„Manau, kad šis klausimas jau užsidaręs. Aišku, visada laukiame Mindaugo Kaune, bet pagal dabartinę situaciją, tas klausimas atrodo uždarytas“, – portalui „24sek.lt“ sakė „Žalgirio“ sporto direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.