EUROLYGA 2023

Prancūzijos žiniasklaida: M. Kalnietis netrukus paliks Vilerbaną

Mantas Kalnietis nuo šiol ne tik Lietuvos ir Italijos čempionas. Įžaidėjo atstovaujama Vilerbano ASVEL komanda laimėjo Prancūzijos pirmenybes. Vis dėlto iškart po pergalingo mačo pasirodė pranešimų, kad lietuviui teks palikti NBA legendos Tony Parkerio valdomą klubą. Apie tai praneša Lrytas.tv.

Prancūzijos žiniasklaida praneša, kad Mantas Kalnietis paliks Vilerbaną.<br> Twitter nuotr.
Prancūzijos žiniasklaida praneša, kad Mantas Kalnietis paliks Vilerbaną.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-26 19:44, atnaujinta 2019-06-28 16:40

Prancūzijos čempionu tapęs M.Kalnietis triumfuoja. Tribūnose švenčia ir Vilerbano ASVEL savininkas T.Parkeris. Vėliau NBA legenda prisijungė prie šurmulio ant parketo. ASVEL Prancūzijos krepšinio lygos finalo serijoje 3:2 nugalėjo „Monaco“ ekipą.

M.Kalnietis su Vilerbano komanda trečiąjį lemiamų rungtynių kėlinį laimėjo 18 taškų skirtumu, o mačą namuose – 66:55. Lietuvis prie pergalės prisidėjo 6 taškais.

32-ejų metų M.Kalnietis per savo karjerą taip pat yra tapęs Lietuvos ir Italijos čempionu. Ar sieks dar kartą triumfuoti su ASVEL – kol kas neaišku. Prancūzijos žiniasklaida praneša, kad lietuvis netrukus paliks Vilerbaną, – praneša Lrytas.tv.

Kitąmet ASVEL rungtyniaus ir Eurolygoje.

„Jaučiuosi nuostabiai. Džiaugiuosi dėl visų, kurie čia dirba, žaidžia, už mus serga. Klubas tikrai toliau progresuos. Turime puikias perspektyvas“, – po pergalės sakė T.Parkeris.

Vilerbano krepšininkai privertė pasijaudinti savo aistruolius, tačiau puiki gynyba lemiamų rungtynių trečiajame kėlinyje jiems užtikrino „Pro A“ lygos aukso medalius.

Antradienį „Astroballe“ arenos tribūnos buvo nutilusios antrajame kėlinyje, kuomet ASVEL visiškai nerado kelių prie varžovų krepšio ir atsiliko 26:35.

Tačiau viskas pasikeitė po didžiosios pertraukos – Vilerbano komanda iš pradžių pamažu priartėjo, o nuo trečiojo kėlinio vidurio pelnė 15 taškų be atsako ir susikrovė lemiamą persvarą 51:38.

Paskutinėje mačo dalyje Monako ekipa pakeisti įvykių eigą bandė daugiausia tolimais metimais, tačiau tritaškiai nekrito ir varžovai šeimininkams realios grėsmės nesukėlė.

ASVEL gynėjas M.Kalnietis per paskutines sezono rungtynes žaidė 23 min., pelnė 6 taškus (1/2 dvitaškiai, 1/5 tritaškiai, 1/4 baudos) ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Lietuvio sezono vidurkiai buvo: po 7,7 taško ir po 5,6 rezultatyvaus perdavimo.

Naudingiausiu finalo serijos krepšininku buvo išrinktas ASVEL gynėjas DeMarcusas Nelsonas.

Vilerbano komanda Prancūzijos čempione tapo 19-ąjį kartą.

Didžiąją titulų dalį ASVEL iškovojo praėjusio amžiaus šeštajame, septintajame ir aštuntajame dešimtmečiuose, o šiame amžiuje auksu pasidabino tik ketvirtą kartą (2002, 2009, 2016 ir 2019 m.).

Vis dėlto pagal per visą istoriją iškovotų titulų skaičių ASVEL smarkiai lenkia visus kitus Prancūzijos klubus. Auksiniame sąraše antrąją vietą užimantis Limožo CSP čempionu tapo 11 kartų.

Šįmetė pergalė buvo ypatinga ASVEL treneriui juodkalniečiui Zvezdanui Mitrovičiui. Jis nuo 2014 iki 2018 metų treniravo Monako ekipą ir padėjo jai pakilti iš antrosios lygos į pirmąją, bet pernai perėjo į Vilerbano klubą.

ASVEL šiais metais laimėjo dar vieną prizą – Prancūzijos taurę. Be to, ASVEL moterų komanda prieš kelias savaites pirmą kartą tapo Prancūzijos moterų lygos čempione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.