EUROLYGA 2023

D. Motiejūno nepasigedo: ekspertai Lietuvos rinktinėje mato tik vieną praradimą

Artėjantis pasaulio krepšinio čempionatas Kinijoje kelia nemažą susidomėjimą, tačiau šis galėjo būti kur kas didesnis. Paprasčiausiai į planetos pirmenybes dėl įvairiausių priežasčių neatvyks gausus būrys žinomiausių pasaulio krepšininkų.

D.Motiejūnas ir D.Adomaitis 2017-aisiais dar dirbo kartu pasaulio čempionate.<br>G.Šiupario nuotr.
D.Motiejūnas ir D.Adomaitis 2017-aisiais dar dirbo kartu pasaulio čempionate.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Hardenas nepadės JAV rinktinei.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J.Hardenas nepadės JAV rinktinei.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ispanų gretose nežais Pau Gasolis.<br>G.Šiupario nuotr.
Ispanų gretose nežais Pau Gasolis.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 13, 2019, 8:29 PM, atnaujinta Aug 13, 2019, 10:03 PM

Tinklalapis eurohoops.net pabandė sudaryti didžiausių praradimų sąrašą.

Didžiausius praradimus skaičiuoja JAV ir Kanados rinktinės. Dabartiniai pasaulio čempionai amerikiečiai Kinijoje versis be žaisti atsisakiusių Jameso Hardeno, Anthony Daviso, Ziono Williamso, Kevino Love'o, DeMaro DeRozano, Damiano Lillardo, Andre Drummondo ir dar daugelio kitų.

Tačiau JAV rinktinės galimybės vis tiek vertinamos palankiausiai, o ir dabartinėje rinktinėje vis tiek netrūks pirmo ryškumo NBA žvaigždžių.

Kiek skaudesnis smūgis buvo suduotas Kanados komandai, kuri savo sąraše dabar turi vos keturis NBA krepšininkus. Padėti savo šalies rinktinei atsisakė Andrew Wigginsas, Tristanas Thompsonas, Shai Gilgeous-Alexanderis, Dwightas Powellas, RJ Barettas, Jamalas Murray. Kanada galėjo būti viena iš čempionato favoričių, bet be ryškiausių savo žaidėjų kabintis kovoje dėl medalių bus itin sunku.

Kita Lietuvos varžovė H grupėje Australija taip pat neišvengė nuostolių. Jai nepadės neabejotinas lyderis Benas Simmonsas bei Ryanas Broekhoffas su Dante Exumu.

Gerokai nukraujavusi atrodo ir Ispanijos rinktinė, kurios gretose nebus Pau Gasolio, Nikola Mirotičiaus, Alexo Abrineso, Sergio Rodriguezo bei Serge'o Ibakos.

Tuo tarpu eurohoops.net primena ir Lietuvos komandos nuostolius. Tinklalapis prie didžiausių pasaulio čempionato praradimų įvardijo ir Artūrą Gudaitį. Milano „Olimpia“ komandos vidurio puolėjas pasaulio čempionatą praleis dėl kryžminių raiščių traumos.

Beje, ekspertai nepasigedo į rinktinę nepakviesto Donato Motiejūno, nes sąrašas sudarytas remiantis tik tais, kurie buvo traumuoti arba atsisakė kvietimo prisijungti prie nacionalinės komandos.

Planetos pirmenybės Kinijoje prasidės rugpjūčio 31 dieną ir tęsis iki rugsėjo 15 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.