EUROLYGA 2023

Gintaras Nenartavičius. Krepšinio namų pasakomis tauta netiki

„Paramos rungtynės su puse salės. Nežinau, kaip mes atrodysime prieš serbus“, – suirzęs sumurmėjo A.Sabonis.

Gintaras Nenartavičius<br>T.Bauro nuotr.
Gintaras Nenartavičius<br>T.Bauro nuotr.
Gintaras Nenartavičius<br>lrytas.lt nuotr.
Gintaras Nenartavičius<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 14, 2019, 9:14 AM, atnaujinta Aug 14, 2019, 9:15 AM

Lietuvos krepšinio federacijai (LKF) vadovaujantis legendinis krepšininkas neslėpė nusivylimo, kad aistruoliai neišpirko visų bilietų į pirmadienį „Žalgirio“ arenoje vykusias mūsų nacionalinės rinktinės draugiškas rungtynes su Serbija.

Nepadėjo nei įkyri reklama, nei raginimai padėti statyti pompastiškus Krepšinio namus, jau pramintus A.Sabonio mauzoliejumi, nors LKF vadovai tarsi savaime suprantamomis vadina aistruolių aukas.

Todėl bilietai į rungtynes kainavo nuo 29 eurų palubėse iki 200 eurų prieš aikštės. Galime palyginti: šeštadienį į pirmąsias Lietuvos ir Serbijos komandų rungtynes Belgrado „Štark“ arenoje buvo parduoti visi bilietai, kainavę vos nuo 3,4 iki 10,2 euro.

Ko gero, serbai galėtų statytis dar didesnius rūmus, nes turi ne mažiau žvaigždžių ir pergalių, bet didybės manija neserga.

Tuo metu Krepšinio namų pasakomis patikėjo apie 7 tūkst. aistruolių – tiek bilietų į 15 tūkst. vietų „Žalgirio“ areną buvo parduota likus keliomis valandoms iki rungtynių ir tai sukėlė A.Sabonio susierzinimą.

Prieš pat mačą bilietai atpigo, bet arenoje vis tiek liko nemažai tuščių vietų.

Kad A.Sabonio svajonė turėti būstinę, niekuo nenusileidžiančią FIBA rūmams Šveicarijoje, taptų realybe, reikės dar mažiausiai 2 mln. eurų.

Kadangi rinkti aukas „Žalgirio“ arenoje buvo sudėtinga, bus bandoma pardavinėti teisę įsiamžinti atminimo plytose. Tam reikės parduoti apie 6 tūkstančius po 350 eurų kainuojančių lentelių.

Kas jas nupirks? Gal brangius bilietus įsigiję aistruoliai vėl pataupys ir susimes? O visi tie, kurie tokių pinigų aukoti tiesiog neišgalės, tikriausiai neteks teisės vadintis tikrais krepšinio mėgėjais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.