EUROLYGA 2023

D. Adomaitis po pergalės prieš Rusiją auklėtiniams iškėlė du uždavinius ir užsiminė apie JV traumą

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis po pergalės draugiškose rungtynėse prieš Rusiją 88:72, akcentavo du esminius dalykus savo auklėtiniams.

Dainius Adomaitis nepatenkintas klaidų skaičiumi. 
Dainius Adomaitis nepatenkintas klaidų skaičiumi. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2019, 10:12 PM, atnaujinta Aug 18, 2019, 11:24 AM

„Pergalė džiugina, bet tos problemos, kurias turime, tai pradeda neraminti. 22 klaidas padarydami laimime rungtynes užtikrintai, galima sakyti. Priešininkui padovanojame 20 taškų. Manau, čia yra nedovanotina. Čia treniruotėse turime truputį pakeisti kai kuriuos dalykus ir pradėti dirbti kitaip.

Antras dalykas yra ta žaidimo kreivė, mūsų tas žaidimo išlaikymas. Mes einame į viršų, tada prasideda keitimai ir žaidimas eina žemyn. Tai čia atsakomybė tenka kiekvienam žaidėjui, kuris ateina nuo suolo. Jis turi įnešti tą papildomą energiją. Svarbiausia, kad nedaryti klaidų. Reikia įnešti į žaidimą savo indėlį tokį, kad tas rezultatas eitų į viršų arba bent liktų toks, koks yra. Čia du uždaviniai tokie“, – po dvikovos su rusais sakė D.Adomaitis.

Rinktinės strategas žada, kad treniruotėse krepšininkams įdiegs specialius klaidų mažinimui skirtus pratimus.

„Gali būti, kai treniruotėse įvedi specialius pratimus: kaip kamuolį perduoti, kaip jį perimti. Mes šitą darysime. Neramina dėl to, kad pogrupyje turime komandas, kurios tikrai bus agresyvios. Rusų maži gynėjai yra labai agresyvūs. Jų stiprioji pusė yra agresyvi gynyba. Iš vienos pusės gerai, kad mums parodė (trūkumus), o iš kitos pusės blogai, nes privalome patys branginti tą kamuolį“, – pabrėžė D.Adomaitis.

– Yra situacijų tokių, kad mes gerai sužaidę gynyboje 24 sek., atsikovoję kamuolį, jį išmetame į užribį arba padarome klaidą iš karto pirmuoju perdavimu. Čia yra techninės ir atsakomybės brokas. Ir koncentracija čia susideda.“

Trenerį kiek nuvylė atsarginiai rinktinės krepšininkai, nes ilgiau žaisti turėjo pagrindinės sudėties nariai.

„Turėjome planus, kokiais penketais pasižaisti, turėjome planus, kaip dirbti gynyboje. Žaidė tie, kas gynyboje tuo metu rungtyniavo gerai“, – sakė D.Adomaitis.

Treneris džiaugėsi Domanto Sabonio (25 tšk.) ir Mariaus Griginio (19 tšk.) tandemu aikštėje.

„Yra patogus dvejetas žaisti vienas kitam: vienas yra dešiniarankis, o kitas – kairiarankis. Buvo dalykai, kuriuos akcentavome Domui, kur norime jį surasti. Ir Marius tikrai labai gerai jį surasdavo, skaitydavo tas situacijas. Džiugina tai, kad kiekvienose rungtynėse yra vis kitas lyderis. Norisi gal indėlio truputį ir kitų. Turime tapti solidesne komanda pirmiausia.“

Tiesa lietuvių lyderis D.Sabonis rusams įmetė tik 11 baudų iš 17.

„Tai neramina. Čia tikrai yra psichologija ir jis treniruotėse meta ir pataiko visas baudas“, – tikino treneris.

D.Adomaitis tai papt paminėjo tikrąją priežastį, kodėl su Rusija nežaidė Jonas Valančiūnas.

„Šiandien norėjosi, kad krūvį gautų tie žaidėjai, kurie turi gauti ir pajustų tą žaidybinį ritmą. Gaila, kad J.Valančiūnas negalėjo žaisti. Rungtynėse su Suomija truputį nykstelėjo koją. Nieko rimto. Daktarai sakė, kad būtų geriau, jog šią ir kitą dieną skirtų procedūroms. Atsižvelgėme į jų rekomendaciją.“

Visiems labai rūpi, kada paaiškės tas rinktinės krepšininkas, kuriam bus padėkota už darbą stovykloje.

„Tai paskelbsime rytoj ryte (sekmadienio, rugpjūčio 18 d., rytą – lrytas.lt past.), – informavo D.Adomaitis. – Čia yra tas 15-ukas, kur gali visko atsitikti. Tas žaidėjas, kuriam dabar padėkosime už darbą, ar tie 14, kurie vyksime (į Pietų Korėją – lrytas.lt past.)... Matote, kas vyksta aplinkui. Traumos visose rinktinėse. Turi būti pasiruošęs net ir tas, kuris grįš pas save į klubą. Tam, kad grįžtų atgal.“ (triskart nusispjauna).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.