EUROLYGA 2023

„Nevėžiui“ tiksi paskutinės valandos: M. Arlauskas – jau ne direktorius

Savaitės pradžioje pasirodžiusi informacija apie septyniolika sezonų Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) rungtyniavusio Kėdainių „Nevėžio“ pasitraukimą iš LKL‘o ne juokais nustebino ir sutrikdė ne vien kėdainiečius, bet ir visą Lietuvos krepšinio bendruomenę.

Savaitės pradžioje pasirodžiusi informacija apie septyniolika sezonų Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) rungtyniavusio Kėdainių „Nevėžio“ pasitraukimą iš LKL‘o ne juokais nustebino ir sutrikdė ne vien kėdainiečius, bet ir visą Lietuvos krepšinio bendruomenę.<br>lrytas.lt montažas
Savaitės pradžioje pasirodžiusi informacija apie septyniolika sezonų Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) rungtyniavusio Kėdainių „Nevėžio“ pasitraukimą iš LKL‘o ne juokais nustebino ir sutrikdė ne vien kėdainiečius, bet ir visą Lietuvos krepšinio bendruomenę.<br>lrytas.lt montažas
V. Bulotas (kairėje)<br>G.Šiupario nuotr.
V. Bulotas (kairėje)<br>G.Šiupario nuotr.
M.Arlauskas<br>M.Patašiaus nuotr.
M.Arlauskas<br>M.Patašiaus nuotr.
R.Milašius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R.Milašius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Savaitės pradžioje pasirodžiusi informacija apie septyniolika sezonų Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) rungtyniavusio Kėdainių „Nevėžio“ pasitraukimą iš LKL‘o ne juokais nustebino ir sutrikdė ne vien kėdainiečius, bet ir visą Lietuvos krepšinio bendruomenę.<br>„Kknevezis.lt“ nuotr.
Savaitės pradžioje pasirodžiusi informacija apie septyniolika sezonų Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) rungtyniavusio Kėdainių „Nevėžio“ pasitraukimą iš LKL‘o ne juokais nustebino ir sutrikdė ne vien kėdainiečius, bet ir visą Lietuvos krepšinio bendruomenę.<br>„Kknevezis.lt“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

rinkosaikste.lt, Justina Šveikytė

Aug 23, 2019, 12:25 PM, atnaujinta Aug 23, 2019, 12:28 PM

Skolų smaugiamas ir jau kurį laiką ties iškritimo iš LKL‘o riba balansavęs Kėdainių „Nevėžis“ dar birželį LKL prezidento Remigijaus Milašiaus buvo perspėtas, kad jei laiku nesusitvarkys įsisenėjusių problemų, nebegaus licencijos naujam sezonui ir iškris iš elitinio šalies krepšinio čempionato.

Regis, būtent taip ir nutiko, tačiau Kėdainių krepšinio klubo savininkai kol kas dar galutiniai nelaidoja visų vilčių ir vis dar skuba ieškoti sprendimų, kurie Kėdainių krepšinio klubo likimą galėtų pakreipti kita linkme.

Nepateikė reikiamų dokumentų?

Žinia apie Kėdainių „Nevėžio“ iškritimą iš LKL‘o pasklido po to, kai komandą atstovaujanti VšĮ „Veržlusis Nevėžis“ neįvykdė liepos 15 d. LKL valdybos posėdyje iškelto reikalavimo ir iki rugpjūčio 15 dienos nepateikė trūkstamų dokumentų LKL licencijai gauti.

Nors „Nevėžio“ klubas LKL‘o paprašė terminą pratęsti dar savaitę, naujasis klubo direktorius Mindaugas Arlauskas informavo lygą apie nesėkmę ieškant susitarimo tarp klubo savininkų.

Problema iškilo klubo savininkams niekaip nesusitarus su naujais potencialiais investuotojais.

„Naujieji investuotojai į VšĮ „Veržlusis Nevėžis“ kreipėsi su aiškiu planu, siekiu šį klubą kelerių metų laikotarpyje padaryti Top-5 klubu Lietuvoje. Taip pat buvo pateiktas planas atsiskaitymui su kreditoriais bei piniginis įsipareigojimas, kuriuo naujieji investuotojai iškart po sutarties pasirašymo klubui būtų suteikę 50 tūkstančių piniginę injekciją bei dar 150 tūkstančių eurų paramą 2019–2020 krepšinio sezonui.

Be to, naujieji investuotojai turėjo pasiekę žodinius susitarimus su 4 aukšto meistriškumo krepšininkais, kurie būtų sutikę rungtyniauti šiame krepšinio klube už gerokai mažesnius, lyginant su jų rinkos kaina, atlyginimus.

Praėjusį mėnesį klubo steigėjams buvo daugybę kartų siųsti skirtingi sutarties variantai, atsižvelgiant į steigėjų pastabas ir komentarus, tačiau kiekvieną kartą VšĮ „Veržlusis Nevėžis“ steigėjai nesutikdavo su vis skirtingais sutarties punktais. Naujieji investuotojai daugybę kartų bandė ieškoti kompromiso, tačiau VšĮ „Veržlusis Nevėžis“ steigėjai nebuvo suinteresuoti pasirašyti sutartį abejoms šalims priimtinomis sąlygomis.

Darytina išvada, kad VšĮ „Veržlusis Nevėžis“ steigėjai nuo pat pradžių nenorėjo pasiekti susitarimo arba tikėjosi, jog naujieji investuotojai ne tik prisijungs prie klubo su nauja vizija bei žmonėmis, bet ir įsipareigos savomis lėšomis padengti visus VšĮ „Veržlusis Nevėžis“ trumpalaikius ir ilgalaikius įsipareigojimus. Minėtieji įsipareigojimai šiuo metu siekia net 520 tūkstančių eurų ir didžioji jų dalis yra atsiradę būtent esamų akcininkų sudarytų paskolos sutarčių pagrindu“, – rašoma oficialiame naujųjų investuotojų pranešime spaudai.

Neslėpė nusivylimo

„Rinkos aikštei“ susisiekus su M. Arlausku, šis nebuvo linkęs situacijos komentuoti plačiau.

„Užduokit klausimus dalininkams. Aš jau nebe direktorius klubo. Aš jau nebe oficialus asmuo“, – nedaugžodžiavo nusivylimo neslėpęs M. Arlauskas.

Šaukė neeilinį posėdį

Dėl susidariusios situacijos savaitės viduryje buvo šaukiamas neeilinis LKL valdybos posėdis.

Į šį posėdį vykę Kėdainių „Nevėžio“ dalininkai neskubėjo palaidoti paskutinės vilties, nors ir supranta, kad mažo miesto komandą vėl sugrąžinti į pajėgiausią šalies krepšinio čempionatą yra labai sunku ir mažai tikėtina.

Savivaldybė nėra atsakinga

Panašu, kad Kėdainių krepšinio klubo neišgelbėjo ir prieš kelis mėnesius Kėdainių rajono savivaldybės klubui skirta solidi parama – 183 tūkst.

Nors šiuos pinigus klubas gavo pavasarį, tačiau praėjus vos keliems mėnesiams, birželį, vėl kreipėsi į savivaldybę ir paprašė dar vienos įspūdingos sumos – 200 tūkst. eurų padengti skoloms, kurios, kaip buvo teigiama, susidarė ir iš ankstesnių krepšinio sezonų, ir liko po pastarojo sezono pabaigos.

Savivaldybė pernai krepšinio komandos gelbėjimui jau buvo skyrusi per 330 tūkst. eurų, tad dabar, pavasarį jam pervedusi 183 tūkst. eurų, dar kartą papildomai finansuoti „Nevėžį“ neturi realių galimybių.

„Kėdainių rajono savivaldybės kaltinti negalima. Ji ištikimai „Nevėžį“ rėmė kasmet, jau parėmė ir šįmet.

Birželį dar kartą „Nevėžiui“ kreipusis į Kėdainių rajono savivaldybės merą Valentiną Tamulį dėl papildomų pinigų skyrimo, meras tiesiai šviesiai pasakė, kad biudžete jų klubui neturi, tad neliko nieko kito kaip pinigų ieškoti patiems.

Šiandien yra ta diena, kai mes renkamės dar kartą padiskutuoti ir apsispręsti galutinai, ar mes dar galime kažką padaryti, ar ne.

Bus taip: arba randame pinigų, arba nerandame. Turime dar vieną kartą gerai permąstyti, ar sugebėsime komandą išlaikyti – biudžetas juk kasmet tik auga, be to, naujojo „Betsafe–LKL“ sezono pradžia – jau po mėnesio.

Dabar nuspręsime, ar galime pažadėti Lietuvos krepšinio lygai startuoti čempionate, pasakyti, jog po laiko, bet namų darbus vis dėlto paruošėme. O pokyčių klube reikia neabejotinai.

Tikimybė išlikti krepšinio elite yra menka, bet esu optimistas ir sakau, jog viltis miršta paskutinė. Dar neskubėkime laidoti tos vilties“, – apie susiklosčiusią situaciją antradienį „Rinkos aikštei“ sakė vienas iš „Nevėžio“ klubo steigėjų ir dalininkų Vygandas Valiukevičius.

I. Marijošienė vadovauja tik „angelams“

Viešai pasirodžius informacijai apie tai, jog kitame sezone Lietuvos krepšinio lygoje bus vienu klubu mažiau, kad Kėdainiai jame nebežais, socialiniuose tinkluose internetiniai komentatoriai ėmė klausinėti, koksgi buvusios Kėdainių „Nevėžio“ direktorės Ingridos Marijošienės likimas.

„Viešojoje įstaigoje „Veržlusis Nevėžis“ jokių pareigų neinu. Apskritai šiame klube neužimu jokių pareigų nuo 2018 m. sausio mėnesio. Tik šįmet nuo balandžio 1 dienos iki liepos 22 laikinai ėjau direktoriaus pareigas, kadangi nebuvo kito vadovo. Esu labdaros ir paramos fondo „Krepšinio angelai“ vadovė, o sutartis tarp šių dviejų įstaigų – „Veržliojo Nevėžio“ ir „Krepšinio angelų“ – pasibaigė šių metų birželio 30 dieną“,– „Rinkos aikštei“ sakė I. Marijošienė.

Aukščiausia – ketvirtoji vieta LKL

Lietuvos krepšinio lygoje Kėdainių „Nevėžis“ debiutavo 2002 metais. Geriausias klubo pasiekimas užfiksuotas 2005–2006 m. sezone, kai panevėžiečio Gintaro Leonavičiaus treniruojama komanda pirmenybėse iškovojo ketvirtąją vietą.

Per pastaruosius 10 sezonų „Nevėžis“ reguliariajame sezone nė karto nepakilo aukščiau 7 vietos.

Apie tai, kaip toliau rutuliosis ir išsispręs visą šalies krepšinio bendruomenę sukrėtusi naujiena, skaitytojams pranešime kituose „Rinkos aikštės“ numeriuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.