EUROLYGA 2023

Sumažėjęs biudžetas „Ryto“ alkio nesumažino: sieks žūtbūt vėl atsidurti LKL finale

Skirtingi tikslai, skirtingi pinigai, skirtingi žaidėjai, tačiau noras kautis dėl pergalių – vienodas. Dešimt Lietuvos krepšinio lygos (LKL) komandų per vasarą pakeitė savo veidą, o kai kurios ekipos net ir visą branduolį.

Vilniaus klubas sieks LKL finalo.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus klubas sieks LKL finalo.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus klubas sieks LKL finalo.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus klubas sieks LKL finalo.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus klubas sieks LKL finalo.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus klubas sieks LKL finalo.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus klubas sieks LKL finalo.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus klubas sieks LKL finalo.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus klubas sieks LKL finalo.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus klubas sieks LKL finalo.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 21, 2019, 2:24 PM, atnaujinta Sep 21, 2019, 2:43 PM

2019-2020 metų sezonas turėtų būti kaip niekad įdomus, čia pamatysime atsinaujinusias ir jaunas Kėdainių „Nevėžio“, Prienų „CBet“ ir „Šiaulių“ ekipas, kaip visada energingus Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ir Utenos „Juventus“ krepšininkus, mažiausią biudžetą turintį Alytaus „Dzūkijos“ klubą bei potencialiai pajėgiausius lygos klubus – Panevėžio „Lietkabelį“, Kauno „Žalgirį“, Klaipėdos „Neptūną“ ir Vilniaus „Rytą“.

27-asis lygos sezonas startuoja šeštadienį, o lrytas.lt apžvelgia visų lygos komandų vasaros darbus, biudžetus ir šio sezono siekius.

Devintasis – „Rytas“, kuris sezoną pradės namuose rugsėjo 21-iosios dienos dvikova su „Pieno žvaigždžių“ klubu.

Vilniaus „Rytas“

Treneris. „Ryto“ treneriui Dainiui Adomaičiui nebereikės blaškytis. 45 metų krepšinio specialistas atsistatydino iš Lietuvos rinktinės trenerio pareigų ir galės visas jėgas skirti Vilniaus komandai, į kurią praėjusių metų vasarą grįžo po ketverių metų pertraukos.

Biudžetas. 3,5 mln. eurų. 

Praėjęs sezonas. LKL reguliariajame sezone užėmė trečiąją vietą, bet pusfinalyje nugalėjo „Neptūną“ 2:0. Finale pralaimėjo „Žalgiriui“ 0:3. Lietuvos taurės finale nugalėjo „Žalgirį“ 70:67. Europos taurės turnyre pateko į ketvirtfinalį, kuriame pralaimėjo „Valencia“ 0:2.

Kur žais be LKL? Vilniečiai pamatys ne tik Lietuvos turnyrų rungtynes, bet ir Europos taurės mačus. Tarptautinį sezoną „Rytas“ atidarys spalio 1 d. ir sužais bent 10 rungtynių (tiek truks pirmasis etapas). Jei Vilniaus komanda pasiektų finalą, per visą Europos taurės sezoną sužaistų 22-25 rungtynes.

Optimalus penketas. Tu Holloway (JAV, 30, 185), Deividas Sirvydis (19, 202), Arnas Butkevičius (26, 197), Eimantas Bendžius (29, 203), Martynas Echodas (22, 206).

Ką parengė sezonui? Vilniaus klubas vasarą veržėsi diržus ir dar labiau apkarpė biudžetą. Kad piniginė suplonėjo, galima suprasti vien palyginus „Ryto“ praėjusio sezono ir šio sezono sudėtis – Chriso Kramerio, D.J.Seeley ar Arciomo Parachovskio lygio krepšininkų tarp naujokų nėra, o į Vilnių atvykusiems T.Holloway, meksikiečiui Francisco Cruzui (abu praėjusį sezoną rezultatyviai žaidė stiprių lygų silpnuose klubuose), australui Cameronui Bairstow ir buvusiam „Juventus“ lyderiui dar reikės įrodyti, kad gali būti tokie naudingi, koks buvo Derekas Needhamas.

„Rytas“ bent jau išsaugojo visus svarbiausius Lietuvos krepšininkus. A.Butkevičius, M.Echodas, E.Bendžius, Mindaugas Girdžiūnas, D.Sirvydis, dėl sunkios traumos praėjusį sezoną anksti baigęs Evaldas Kairys kartu su naujokais sudaro tvirtą dešimtuką, kuriam padėti bandys keli jauni krepšininkai, turintys dvigubas licencijas ir žaisiantys ne tik LKL, bet ir NKL pirmenybėse.

Ko tikėtis? Praėjusį sezoną Karaliaus Mindaugo taurę iškovojęs „Rytas“ neatsisako ambicijų padraskyti akis pagrindiniam favoritui „Žalgiriui“, bet vilniečiai šansą turėtų nebent tuo atveju, jei kauniečiai patys pradėtų klupinėti lygiose vietose. Kita vertus, nacionaliniuose turnyruose kovojant dėl antrosios vietos „Rytas“ bus favoritas.

„Matome, kaip stiprinasi kitos LKL komandos, bet mūsų ekipos tikslai lieka tie patys – atsidurti finale. Nebus paprasta, bet tai yra reali užduotis. Taip pat norime pratęsti praėjusio sezono sėkmę KMT taurėje. Europos taurėje laukia pajėgūs varžovai. Manau, kad žaisime nuo rungtynių iki rungtynių, todėl stengsimės nusiteikti kiekvienam mūšiui, o pirminis tikslas – išeiti iš grupės“, – dėstė komandos direktorius Rolandas Jarutis.

Žaidėjai: Deividas Sirvydis, Marekas Blaževičius, Martynas Echodas, Arnas Butkevičius, Eimantas Bendžius, Einaras Tubutis, Karolis Giedraitis, Evaldas Kairys, Mindaugas Girdžiūnas, Dovis Bičkauskis, Cameronas Bairstow, Francisco Cruzas, Terrellas Holloway.

Iš klubo išvyko: D.J.Seeley (Saragosos „Tecnyconta“), Arciomas Parachouskis (Belgrado „Partizan“), Margiris Normantas („Lietkabelis“), Aistis Pilauskas („Šiauliai“), Derekas Needhamas (Baro „Mornar“), Chrisas Krameris (Maskvos srities „Chimki“), Rokas Stipčevičius (Bolonijos „Fortitudo“), Norbertas Giga („Juventus“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.