EUROLYGA 2023

Lietuviai Europos turnyruose: nemaloni E. Bendžiaus permaina ir taškų nepelnantis O. Varanauskas

Nors Limožo CSP krepšininkui Ovidijui Varanauskui vis dar nepavyko atsidaryti taškų sąskaitos Europos taurės turnyre, jis dėl to neliūdėjo. Limožo komanda trečiadienį skaudžiai sudorojo Vilniaus „Rytą“, kurio žaidėjai atrodė tarsi pamiršę, kaip žaidžiamas krepšinis. Tarp visų trečiadienį Europos turnyruose rungtyniavusių lietuvių rezultatyviausiai žaidė „Tartu Ülikool“ aprangą vilkintys Martynas Mažeika, Adomas Drungilas ir Grantas Vasiliauskas, bet jiems taškai didelio džiaugsmo nesuteikė. Tartu komandai nepavyko patekti į FIBA Europos taurės grupių etapą.

 Eimantas Bendžius<br>V.Skaraičio nuotr.
 Eimantas Bendžius<br>V.Skaraičio nuotr.
 Mantas Kalnietis<br>V.Skaraičio nuotr.
 Mantas Kalnietis<br>V.Skaraičio nuotr.
 Eimantas Bendžius<br>V.Skaraičio nuotr.
 Eimantas Bendžius<br>V.Skaraičio nuotr.
Martynas Mažeika<br>Instagram nuotr.
Martynas Mažeika<br>Instagram nuotr.
Ovidijus Varanauskas  persikėlė į CSP<br>LKL/BNS nuotr.
Ovidijus Varanauskas  persikėlė į CSP<br>LKL/BNS nuotr.
„Ryto“ treneris Dainius Adomaitis<br>T.Bauro nuotr.
„Ryto“ treneris Dainius Adomaitis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 10, 2019, 12:52 AM, atnaujinta Oct 10, 2019, 12:56 AM

Vilniečiai. Puolimo veiksmų nesuderinęs ir varžovų gynyboje įklimpęs Vilniaus „Rytas“ trečiadienį Europos taurės antrojo turo rungtynėse išvykoje pralaimėjo Limožo CSP komandai 61:82.

Pirmajame ir trečiajame kėliniuose „Rytas“ keliskart buvo persvėręs rezultatą, bet ketvirtajame kėlinyje visiškai išskydo ir paskutinę 4,5 min. atkarpą pralaimėjo 1:15. Kėlinio viduryje vilniečiai buvo atsilikę tik 60:67, o iki tol skirtumas nė sykio nebuvo dviženklis.

Vilniaus komandoje tik dviejų užsieniečių rezultatyvumas buvo dviženklis (Pako Cruzas pelnė 13 taškų, Tu Holloway – 10), o visa legionierių trijulė surinko beveik pusę „Ryto“ taškų (30 iš 61).

Tuo tarpu visi Lietuvos krepšininkai buvo nepanašūs į save. Arnas Butkevičius ir Evaldas Kairys pelnė po 7 taškus, Deividas Sirvydis – 6, Eimantas Bendžius ir Martynas Echodas – po 4, Mindaugas Girdžiūnas – 3, Dovis Bičkauskis – 0.

Kitą savaitę „Rytas“ namie žais su Belgrado „Partizan“ klubu. „Partizan“ šiame ture namie įveikė Bursos „Tofaş“ komandą 93:80 ir, iškovojęs antrąją pergalę, tapo vienvaldžiu B grupės lyderiu.

O „Partizan“ puolėjas Rade Zagoracas buvo pripažintas naudingiausiu Europos taurės antrojo turo krepšininku. 24 metų serbas, į aikštę grįžęs po nedidelės traumos, dėl kurios nežaidė dvi savaites, pelnė 26 taškus (4/5 dvitaškių, 4/7 tritaškių, 6/6 baudų), atkovojo 5 kamuolius, išprovokavo 6 pražangas ir surinko 35 naudingumo balus.

Legionieriai. Dėl Europos taurės kovojančiuose užsienio klubuose registruoti tik du Lietuvos krepšininkai. „Rytas“ su abiem lietuviais pasimatė jau per du pirmuosius turus.

Šį trečiadienį prieš vilniečius žaidė CSP gynėjas Ovidijus Varanauskas. Jis aikštėje praleido 9 min., nepelnė nė taško (0/3 dvitaškių, 0/1 tritaškio), bet atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Europos taurės turnyre O.Varanauskas taškų dar nėra pelnęs.

Naudingiau žaidė Mantas Kalnietis, padėjęs Krasnodaro „Lokomotiv“ komandai namie gana įtikinamai įveikti Italijos čempioną Venecijos „Reyer“ klubą 77:63. M.Kalnietis per 17 min. pelnė 6 taškus, bet atakavo gana netaikliai (1/4 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 1/2 baudų).

FIBA Europos taurė. Trečiadienį atsakomąsias rungtynes žaidė komandos, atrankos etape kovojusios dėl kelialapių į FIBA Europos taurės grupių varžybas.

Be jokių problemų į pagrindinį etapą žengė Klužo „Universitatea“, kuriai atstovauja Donatas Tarolis. „Universitatea“ į visus klausimus atsakė dar praėjusią savaitę, kai išvykoje 98:73 sutriuškino „Rahoveci“ komandą iš Kosovo.

Šį trečiadienį Klužo krepšininkai sutvarkė likusius formalumus ir savo aikštėje varžovus sutraiškė dar didesniu skirtumu 91:47. D.Tarolis prie pergalės prisidėjo 9 taškais.

Atrankos kliūtį nuvertusi Klužo komanda pateko į G grupę, kurioje susitiks su Sioderteljės „Kings“ (Švedija), Botevgrado „Balkan“ (Bulgarija) ir Krasnojarsko „Jenisej“ (Rusija).Grupės varžybos prasidės spalio 23 d.

Tuo tarpu „Tartu Ülikool“, kurioje žaidžia net trys lietuviai, patekti į grupių etapą nepavyko. Estijos komanda laimėjo pirmąsias rungtynes namie 78:72, bet šį trečiadienį išvykoje Joensaus „Kataja“ ekipai iš Suomijos nusileido didesniu skirtumu 87:99. „Tartu Ülikool“ lietuvių trijulė pelnė net 55 taškus: Martynas Mažeika – 24 (6 atk.kam., 5 rez.perd.), Adomas Drungilas – 17 (7 atk.kam.), Grantas Vasiliauskas – 14.

Du lietuviai nebaigė rungtynių dėl penktųjų pražangų. A.Drungilas iškrito ketvirtojo kėlinio pradžioje, M.Mažeika – paskutinėmis sekundėmis, kai „Tartu Ülikool“ bandė gelbėtis sąmoningomis pražangomis.

Savaitės lietuviai

Martynas Mažeika („Tartu Ülikool“). 34-erių gynėjas bandė tempti Tartu komandą, bet turėjo per mažai pagalbininkų. M.Mažeika žaidė beveik 36 min., pelnė 24 taškus (3/8 dvitaškių, 3/4 tritaškių, 9/11 baudų), atkovojo 6 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir paskutinę minutę paliko aikštę dėl penktos pražangos.

Donatas Tarolis („Universitatea“). Kadangi varžovai buvo labai silpni, „Universitatea“ treneris stengėsi visiems dvylikai savo krepšininkų laiką paskirstyti vos ne vienodai. Prieš savaitę siautęs 25-erių D.Tarolis šįkart žaidė tik 16 min. ir prie pergalės prisidėjo 9 taškais (3/8 dvitaškių, 1/2 tritaškių) bei 4 atkovotais kamuoliais.

Adomas Drungilas („Tartu Ülikool“). 29 metų puolėją ketvirtojo kėlinio pradžioje sustabdė penktoji pražanga, bet iki jos A.Drungilas taškus rinko taip pat sparčiai, kaip M.Mažeika. Jis žaidė 24 min., pelnė 17 taškų (2/7 dvitaškių, 3/4 tritaškių, 4/8 baudų) ir atkovojo 7 kamuolius.

Savaitės nusivylimas

Eimantas Bendžius („Rytas“). Pirmojo turo didvyris tapo antrojo turo antididvyriu. Į starto penketą nepatekęs E.Bendžius pirmojo kėlinio pabaigoje pasitelkė savo pavojingiausią ginklą ir pataikė tritaškį. Tačiau tai buvo vienintelis 29 metų puolėjo taiklus metimas žaidžiant. Jis aikštėje praleido 21,5 min., atkovojo 5 kamuolius, bet pelnė tik 4 taškus (0/2 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 1/4 baudų).

Europos taurė. 2 turas

B grupė

Limožo CSP – Vilniaus „Rytas“ 82:61 (S.Christonas 19, ... O.Varanauskas 0/ P.Cruzas 13, T.Holloway 10, E.Kairys, C.Bairstow ir A.Butkevičius po 7),

Krasnodaro „Lokomotiv“ (M.Kalnietis 6) – Venecijos „Reyer“ 77:63,

Belgrado „Partizan“ – Bursos „Tofaş“ 93:80.

Lentelė: „Partizan“ – 2, CSP, „Lokomotiv“, „Tofaş“ ir „Rytas“ – po 1, „Reyer“ – 0.

A grupė

Patrų „Prometheas“ – „Monaco“ (D.Bostas 9, 0/9 metimų, 9/10 baudų) 74:77, „Andorra“ – Ulmo „ratiopharm“ 97:78, Bolonijos „Virtus“ – Rišono „Makabi“ (A.Hamiltonas 18) 96:77.

Lentelė: „Virtus“ ir „Monaco“ – po 2, „Prometheas“ ir „Andorra“ – po 1, „ratiopharm“ ir „Makabi“ – po 0.

C grupė

Stambulo „Darüşşafaka“ – „Nanterre“ 72:65, Badalonos „Joventut“ – Brešos „Leonessa“ 81:68, Kazanės „Uniks“ – Liublianos „Olimpija“ 80:67.

Lentelė: „Darüşşafaka“ – 2, „Joventut“, „Uniks“, „Nanterre“ ir „Leonessa“ – po 1, „Olimpija“ – 0.

D grupė

Stambulo „Galatasaray“ – Oldenburgo EWE 92:79, Gdynės „Arka“ – Malagos „Unicaja“ (D.Thompsonas 21) 59:66, Podgoricos „Budućnost“ – Trento „Dolomiti Energia“ 68:77.

Lentelė: „Unicaja“ ir „Galatasaray“ – po 2, „Dolomiti Energia“ ir „Arka“ – po 1, EWE ir „Budućnost“ – po 0.

Naudingiausias ir rezultatyviausias turo žaidėjas: Rade Zagoracas („Partizan“) – 26 tšk. (4/5 dvitaškių, 4/7 tritaškių, 6/6 baudų), 5 atk.kam., 6 išpr.praž., 35 balai.

FIBA Europos taurė. Atrankos etapo atsakomosios rungtynės

Klužo „Universitatea“ (D.Tarolis 9) – „Rahoveci“ 91:47 (pirmosios rungtynės 98:73),

Joensaus „Kataja“ – „Tartu Ülikool“ (M.Mažeika 24, A.Drungilas 17, G.Vasiliauskas 14) 99:87 (pirmosios rungtynės 72:78).

Grupių etapas prasidės spalio 23 d. „Universitatea“ žais G grupėje su Sioderteljės „Kings“ (Švedija), Botevgrado „Balkan“ (Bulgarija) ir Krasnojarsko „Jenisej“ (Rusija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.