EUROLYGA 2023

Dėl rinktinės jokių ketinimų neturintis D. Adomaitis: „Juokaujate? Čia ne čiuožykla“

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) sekmadienį vyks šalies čempionato grandų ir favoritų Vilniaus „Ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ susitikimas. Prieš svarbias rungtynes vilniečių vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis išgirdo klausimą ir apie galimybę vėl dirbti Lietuvos rinktinėje. „Ryto“ strategas griežtai atmetė tokias spekuliacijas. 

Dainius Adomaitis atmetė galimybę grįžti į Lietuvos rinktinę.<br>V.Skaraičio nuotr.
Dainius Adomaitis atmetė galimybę grįžti į Lietuvos rinktinę.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-10-19 15:46, atnaujinta 2019-10-19 16:46

„Jūs juokaujate? Ne, tikrai ne. Sprendimas yra pasakytas ir čia nėra čiuožykla“, – tvirtai sakė D.Adomaitis.

– Ko galima tikėtis iš varžovo?

– Daug kontakto, daug kieto žaidimo. Turime susikoncentruoti gynybai baudos aikštelėje ir kovai dėl kamuolių gynyboje. O puolime – klaidos.

– Ar „Žalgiris“ panašus į kažkurį varžovą, su kuriuo jau teko žaisti šį sezoną?

– Savo agresyvumu gal Limožas buvo kažkiek panašus ir to atletiškumo tiek turėjo, kiek ir „Žalgiris“ turi. „Partizan“ tą fiziškumą baudos aikštelėje turėjo, todėl kažkokių panašumų buvo. Faktas, kad „Žalgiris“ yra aukštesnio lygio komanda.

– Ar pasikeitęs dabar „Žalgiris“ yra mažiau nuspėjamas nei buvo praėjusiame sezone? Aukštaūgiai pataiko iš toli geriau...

– Labai gerai matėte mače su „Real“. „Žalgiris“ parodė visiškai skirtingą veidą, kaip jie gali žaisti. Žiūrint pirmąjį ketvirtį ir ketvirtąjį, matosi visiškai skirtingas žaidimas. Pas juos atsirado papildomų opcijų.

– Patyrėte nesėkmę šią savaitę. Ko nereikėtų kartoti?

– Kartoti nereikėtų tų pačių dalykų, apie ką jau kalbėjome: antrojo šanso taškai ir mūsų klaidos. Išanalizavus visas rungtynes, tai buvo tikrai geros rungtynės. Manau, vienos geresnių rungtynių mūsų komandinės gynybos atžvilgiu.

Puolime gal turėjome daug situacijų, kur abejonių atsirado dėl atakavimų ir žaidimo antra opcija. Reikia turėti labiau užtikrintesnius sprendimus. Ir aišku, labai gaila, kad žaidžiant namuose įtakos turėjo ir keli teisėjų sprendimai.

– Zachas LeDay žaidžia fizine jėga paremtą krepšinį. Ar tai yra vienas neparankesnių varžovų jūsų komandai?

– Jis ir praeitais, ir šiais metais „Žalgiryje“ įrodinėja, kad savo pozicijoje jis yra vienas geriausių žaidėjų. Pasirodymas prieš „Real“ yra geriausias pavyzdys, todėl nėra siurprizas, kad jis ir LKL dominuoja.

– Papildomos dienos poilsio turėjo pasiruošimui įtakos?

– Ne. Tikrai, ne. Mes bandėme išsispręsti savo sveikatos problemas, nes kai kurie žaidėjai siuvosi antakius, kažkas yra patyręs mikro traumų. Galėjome išsigydyti, nes sekmadienį laukia „Žalgiris“, o antradienį anksti ryte išvyka į Turkiją. Tas pasiruošimas buvo toks dvejoms rungtynėms iš karto. 

– Dėl traumų turėsite problemų?

– Ne. Visi treniravosi ir viskas atrodo gerai.

– Atslūgus emocijoms: Lietuvos vyrų rinktinė vis dar be vyriausiojo trenerio ir neaišku, kaip toliau viskas klostysis Ar yra tikimybė, kad jūs persigalvosite?

– Jūs juokaujate? Ne, tikrai ne. Sprendimas yra pasakytas ir čia nėra čiuožykla.

– Kuo skiriasi šio ir praėjusio sezono „Žalgiris“?

– Didžiausias skirtumas, kad dideli „Žalgirio“ žaidėjai gali atakuoti iš tritaškio linijos. Čia gal jų didžiausias skirtumas. Problema, kaip ir kitų komandų – integruoti naujus žaidėjus į sistemą.

– Kaip manote, kaip keisis atmosfera, kai rungtynėse nebus „B Tribūnos“?

– Pamatysime. Tikimės pilnos arenos, tikimės, kad ateis kiti sirgaliai. „B Tribūna“ išspręs problemas ir suras sprendimą su tuo, su kuo reikia tai padaryti. Visi, kurie norės stebėti krepšinį, bus arenoje ir stebės.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.