EUROLYGA 2023

NBA sezono startas: nauji favoritai, geriausi naujokai bei europiečių šansai kovoje dėl MVP

NBA sezonas prasideda jau šiąnakt, o jame, panašu, kad ir vėl netruks intrigų. Itin daug pokyčių vasarą išgyvenusios NBA ekipos persigrupavo ir stos į kovą dėl pagrindinio tikslo – NBA čempionų vardo.

Anthony Davisas ir LeBronas Jamesas suvienijo jėgas Los Andžele.<br>AFP/Sacanpix nuotr.
Anthony Davisas ir LeBronas Jamesas suvienijo jėgas Los Andžele.<br>AFP/Sacanpix nuotr.
Anthony Davisas ir LeBronas Jamesas suvienijo jėgas Los Andžele.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Anthony Davisas ir LeBronas Jamesas suvienijo jėgas Los Andžele.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 22, 2019, 4:57 PM

Jeigu prieš tai NBA čempionų žiedai automatiškai buvo matuojami „Golden State Warriors“ ekipai, tai po „Toronto Raptors“ pateiktos staigmenos, jėgų pusiausvyra NBA itin pasikeitė. Tokie žaidėjai, kaip Anthony Davisas, Kevinas Durantas, Kyrie Irvingas, Kawhi Leonardas, Russellas Westbrookas, Paulas George'as ar Jimmy Butleris pakeitė komandas bei įnešė dar daugiau intrigos į stipriausią pasaulio lygą.

Bene daugiausiai dėmesio šiame sezone turėtų sulaukti abi Los Andželo komandos. „Lakers“ bus vedama LeBrono Jameso ir A. Daviso dueto, kai „Clippers“ ekipoje K. Leonardas bei P. George'as švies ryškiausiomis spalvomis.

Kol Vakarų konferencijoje yra laukiama visiška sumaištis, tai Rytų konferencijoje didelių pokyčių įvykti neturėtų. Nors prie Bruklino „Nets“ prisijungė K. Irvingas bei K. Durantas, pastarasis turėtų praleisti visą sezoną.

Tiesa, po praėjusio sezono kaip reikiant susilpnėjo NBA čempionė „Raptors“, o šį sezoną yra laukiama visiško dominavimo iš Filadelfijos „76ers“ bei Milvokio „Bucks“ ekipų.

K. Irvingą bei Alą Harfordą praradusi, tačiau Kemba Walkeriu pasipildžiusi Bostono „Celtics“ taip pat bus rimta grėsmė Rytų konferencijoje, tačiau TOPsport lažybininkai net neabejoja, jog būtent „76ers“ ir „Bucks“ ekipos kausis Rytų konferencijos finale.

Štai Vakarų konferencijoje tarp keturių geriausių komandų yra įvardijamos „Lakers“, „Clippers“, Hjustono „Rockets“ bei „Warriors“ ekipos. Tiesa, Vakaruose yra kur kas daugiau stebinti pasiruošusių ekipų. Vis dėlto, TOPsport lažybininkai spėja, jog Vakarų konferencijos finale NBA fanai išvys Los Andželo derbį tarp „Lakers“ ir „Clippers“ ekipų.

Vis dėlto, didžiajame finale matomas „Clippers“ ir „Bucks“ ekipų susirėmimas, tačiau jame Giannio Antetokounmpo atstovaujama Milvokio ekipa būtų laikoma autsaidere. Autsaidere „Bucks“ būtų jeigu į finalą patektų ir „Lakers“ su L. Jamesu ir A. Davisu priešaky.

Nors G. Antetokounmpo čempionų žiedas šiame sezone dar nėra prognozuojamas, TOPsport ekspertai graiką laiko pagrindiniu favoritu iškovoti naudingiausio reguliaraus žaidėjo titulą. Puolėjui tai būtų antras iš eilės MVP apdovanojimas.

Jo pagrindiniais konkurentais yra laikomi Stephenas Curry, Jamesas Hardenas bei L. Jamesas. Tuo metu serbas Nikola Jokičius lažybininkų sąraše yra atsidūręs 10-oje vietoje, kai Luka Dončičius 14-oje.

Metų naujoko lenktynėse absoliučiu favoritu yra laikomas Zionas Williamsonas. Nepaisant plyšusio menisko traumos, dėl kurios pirmasis NBA naujokų biržos šaukimas nežais apie du mėnesius, jo šansai yra vertinami 65 proc.

Naujajai Naujojo Orleano „Pelicans“ žvaigždei iššūkį mesti lenktynėse dėl metų naujoko vardo gali nebent Ja Morantas arba R.J. Barrettas.

TOPsport lažybininkai lietuviškoms NBA ekipoms prognozuoja itin skirtingus sezonus. Jono Valančiūno atstovaujama Memfio „Grizzlies“ per sezoną turėtų iškovoti tik 27 pergales, kai pelningiausią kontraktą Lietuvos krepšinio istorijoje pasirašiusio Domanto Sabonio Indianos „Pacers“ – 47.

Lažybininkai „Pacers“ ekipą mato tik kaip šeštą geriausią Rytų konferencijos ekipą. Tuo metu „Grizzlies“ ekipa Vakarų konferencijoje yra matoma priešpaskutinė ir lenkianti tik Finikso „Suns“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.