EUROLYGA 2023

Europos taurės savaitė: kylantis iš dugno „Rytas“, pirmieji kelialapiai ir nesėkmingas M. Kuzminsko debiutas

Krepšinio Europos taurės turnyre šią savaitę paaiškėjo trys komandos, kurios tikrai žais „Top 16“ etape. Tai – Bolonijos „Virtus“, Malagos „Unicaja“ ir Patrų „Prometheas“. Tikslo link pamažu juda ir trečiąją pergalę iškovojęs Vilniaus „Rytas“. Tačiau po septintojo turo į grupės lentelės apačią buvo nustumta Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipa, kurioje debiutavo Mindaugas Kuzminskas.

„Ryto“ ekipa, Mindaugas Kuzminskas ir Mantas Kalnietis<br> lrytas.lt koliažas
„Ryto“ ekipa, Mindaugas Kuzminskas ir Mantas Kalnietis<br> lrytas.lt koliažas
„Lokomotiv“ ekipoje žaidžiantis Mantas Kalnietis<br> eurocupbasketball.com
„Lokomotiv“ ekipoje žaidžiantis Mantas Kalnietis<br> eurocupbasketball.com
„Rytas“ įveikė CSP<br> V.Ščiavinsko nuotr.
„Rytas“ įveikė CSP<br> V.Ščiavinsko nuotr.
„Rytas“ įveikė CSP<br> V.Ščiavinsko nuotr.
„Rytas“ įveikė CSP<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Mindaugas Kuzminskas<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Mindaugas Kuzminskas<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 14, 2019, 9:20 AM

Vilniečiai. Nuo pirmos iki paskutinės minutės pirmavęs Vilniaus „Rytas“ trečiadienį namie nugalėjo Limožo CSP klubą 92:78. Pirmoje mačo pusėje atrodė, kad „Rytui“ galbūt net pavyks atsirevanšuoti didesniu nei 21 taško skirtumu (Limože vilniečiai pralaimėjo 61:82). Tačiau vos tik persvara padidėdavo, vienas kitas svečių tritaškis nubraukdavo šeimininkų pastangas. O ketvirtajame kėlinyje CSP buvo priartėjęs taip pavojingai (skirtumas sumažėjo iki 1 taško), kad „Rytui“ reikėjo galvoti ne apie didelį revanšą, bet apie minimalią pergalę.

Geriausias sezono rungtynes sužaidė „Ryto“ gynėjas Pako Cruzas. Meksikietis pelnė 22 taškus (10/11 baudų) ir pasiekė karjeros rekordą Europos taurės turnyre.

Tarp Lietuvos krepšininkų labiausiai pasižymėjo po 11 taškų įmetę Martynas Echodas ir Arnas Butkevičius. A.Butkevičius ne tik pasiekė sezono rezultatyvumo rekordą, bet ir karjeros atkovotų kamuolių rekordą (9) Europos taurės turnyre.

Limožo komandoje žaidžiantis Ovidijus Varanauskas į krepšį nepataikė nė karto. Jis taškus pelnė tik trejose iš septynerių Europos taurės rungtynių.

Varžovai. Kitą savaitę „Ryto“ varžovas bus grupės lyderis Belgrado „Partizan“. Rungtynės vyks trečiadienį (lapkričio 20 d.) Serbijos sostinėje.

„Partizan“ pirmajame rate buvo vienintelis visas penkias pergales iškovojęs Europos taurės klubas. Belgrado krepšininkai praėjusią savaitę netgi galėjo užsitikrinti kelialapį į „Top 16“ etapą, tačiau jų žaidimas staiga išsiderino.

Šeštajame ture „Partizan“ namie nusileido Venecijos „Reyer“ komandai, o šį trečiadienį išvykoje pralaimėjo Bursos „Tofaş“ klubui 72:82.

Nors dukart paeiliui suklupo, „Partizan“ vis dar dalijasi pirmąją vietą B grupėje, bet buvusius vienvaldžius lyderius pavijo irgi penkis kartus laimėjęs Venecijos „Reyer“.

„Tofaş“ turi keturias pergales, „Rytas“ – tris, grupės autsaideriai CSP ir Krasnodaro „Lokomotiv“ – po 2.

Į kitą etapą pateks keturios geriausios grupės komandos, o „Rytas“ šiuo metu kaip tik ir užima ketvirtąją vietą.

Debiutas. Krasnodaro komandoje trečiadienį debiutavo ką tik iš Pirėjo „Olympiakos“ atvykęs Mindaugas Kuzminskas. „Lokomotiv“ išvykoje pralaimėjo „Reyer“ komandai 61:66, o M.Kuzminskas žaidė 8 min., dažnai, bet netaikliai mėtė į krepšį ir pelnė 3 taškus (1/3 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 1/2 baudų). Treneris Luca Banchi naujoką į aikštę pirmą kartą įleido trečiojo kėlinio viduryje.

Kitas „Lokomotiv“ lietuvis Mantas Kalnietis per 20 min. pelnė 7 taškus (2/4 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 3/3 baudų).

Krasnodaro krepšininkai patyrė ketvirtąjį iš eilės pralaimėjimą.

Kelialapiai. Šią savaitę paaiškėjo trys pirmieji kelialapių į „Top 16“ etapą savininkai. A grupėje pirmąjį tikslą pasiekė Bolonijos „Virtus“ ir Patrų „Prometheas“, D grupėje – Malagos „Unicaja“.

„Virtus“ ir „Unicaja“ per septynis turus iškovojo po šešias pergales ir yra geriausios Europos taurės komandos. Po penkerias rungtynes laimėjo „Prometheas“, „Reyer“, „Partizan“ ir Kazanės „Uniks“.

Autsaideriai. Europos taurės turnyre nebeliko nelaimėjusių komandų. Trečiadienį ilgai lauktą pirmąją pergalę iškovojo Podgoricos „Budućnost“, išvykoje įveikusi Trento „Dolomiti Energia“ klubą 76:69.

Kaip ir „Budućnost“, tik po vieną pergalę turi Ulmo „ratiopharm“ bei Rišono „Maccabi“. Vis dėlto aritmetinių galimybių patekti į kitą etapą dar neprarado net ir šie trys autsaideriai.

Naudingiausi. Šio turo naudingiausio krepšininko vardą pasidalijo du amerikiečiai. Po 29 balus surinko „Partizan“ klubą gniuždęs 36 metų „Tofaş“ gynėjas Sammy Mejia (26 tšk., 4 rez.perd., 4 išpr.praž.) ir „Budućnost“ į pirmąją pergalę vedęs 24 metų amerikietis Hassanas Martinas (18 tšk., 7 atk.kam., 4 bl., 5 išpr.praž.).

Įdomu, kad šį sezoną naudingiausiais turo žaidėjais jau buvo pripažinti net devyni krepšininkai iš Šiaurės Amerikos (tris savaites naudingiausio laurus dalijosi du arba trys žaidėjai). Tarp amerikiečių per septynis turus įsiterpė tik serbas Rade Zagoracas („Partizan“) ir slovėnas Zoranas Dragičius („ratiopharm“).

Į rezultatyviausių krepšininkų dešimtuką patenka trys europiečiai: slovėnas Klemenas Prepeličius (Badalonos „Joventut“, 16,8 tšk.), serbas Milošas Teodosičius („Virtus“, 16,7 tšk.) ir Z.Dragičius (15,4 tšk.). Tačiau antrajame rezultatyviausių dešimtuke nėra nė vieno Europos atstovo.

Europos taurė. 7 turas

B grupė

Vilniaus „Rytas“ (P.Cruzas 22, A.Butkevičius ir M.Echodas po 11, C.Bairstow 10) – Limožo CSP 92:78,

Venecijos „Reyer“ – Krasnodaro „Lokomotiv“ (M.Kalnietis 7, M.Kuzminskas 3) 66:61, Bursos „Tofaş“ – Belgrado „Partizan“ 82:72.

Lentelė: „Reyer“ ir „Partizan“ – po 5, „Tofaş“ – 4, „Rytas“ – 3, „Lokomotiv“ ir CSP – po 2.

A grupė

Ulmo „ratiopharm“ – „Andorra“ (C.Hannah 20) 87:99, Rišono „Maccabi“ (A.Hamiltonas 19) – Bolonijos „Virtus“ 79:85, „Monaco“ (D.Bostas 16) – Patrų „Prometheas“ 80:59.

Lentelė: „Virtus“ – 6, „Prometheas“ – 5, „Andorra“ ir „Monaco“ – po 4, „ratiopharm“ ir „Maccabi“ – po 1.

C grupė

„Nanterre“ – Stambulo „Darüşşafaka“ 68:82, Liublianos „Olimpija“ – Kazanės „Uniks“ 81:76, Brešos „Leonessa“ – Badalonos „Joventut“ 87:83.

Lentelė: „Uniks“ – 5, „Darüşşafaka“, „Joventut“ ir „Leonessa“ – po 4, „Nanterre“ ir „Olimpija“ – po 2.

D grupė

Trento „Dolomiti Energia“ – Podgoricos „Budućnost“ 69:76, Oldenburgo EWE – Stambulo „Galatasaray“ 79:72, Malagos „Unicaja“ (A.Toupane‘as 13, D.Thompsonas 12) – Gdynės „Arka“ 91:69.

Lentelė: „Unicaja“ – 6, „Galatasaray“ ir EWE – po 4, „Arka“ ir „Dolomiti Energia“ – po 3, „Budućnost“ – 1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.