EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ direktorius P. Motiejūnas papasakojo apie A. Sabonio skambutį ir prašymą

Kauno „Žalgirio“ klubas savo gerbėjams paruošė staigmeną: nuo šiol įdomiausias bei mažai girdėtas „žaliai-baltų“ istorijas bus galima išgirsti naujai startuojančioje tinklalaidėje #ŽalgirisOnAir.

 A.Sabonis ir P.Motiejūnas<br>lrytas.lt koliažas
 A.Sabonis ir P.Motiejūnas<br>lrytas.lt koliažas
P.Motiejūnas ir Š.Jasikevičius<br>Lrytas.lt montažas
P.Motiejūnas ir Š.Jasikevičius<br>Lrytas.lt montažas
Paulius Motiejūnas<br>M.Patašiaus nuotr.
Paulius Motiejūnas<br>M.Patašiaus nuotr.
Paulius Motiejūnas<br>M.Patašiaus nuotr.
Paulius Motiejūnas<br>M.Patašiaus nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
 Darius Maskoliūnas, Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Darius Maskoliūnas, Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius, Darius Maskoliūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius, Darius Maskoliūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius, Darius Maskoliūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius, Darius Maskoliūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arvydas Sabonis<br> D.Umbraso nuotr.
Arvydas Sabonis<br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Nov 18, 2019, 1:28 PM, atnaujinta Nov 18, 2019, 4:22 PM

Specialiai vienoje iš „Žalgirio“ arenos ložių įrengtoje pokalbių studijoje vedėjai – Rytis Kazlauskas ir Kipras Serpauskas ne vien krepšinio, bet įvairiomis gyvenimiškomis temomis kalbins Kauno klubo krepšininkus, trenerius, organizacijos darbuotojus bei su „Žalgiriu“ ir krepšiniu glaudžiai susijusius asmenis.

Pirmosios laidos svečias – komandos direktorius Paulius Motiejūnas. Dvejus metus iš eilės Eurolygos išrinktas geriausiu metų klubo generaliniu direktoriumi, „Žalgirio“ organizacijos vadovas laidos vedėjams ir tinklalaidės klausytojams ne tik papasakojo apie mažai girdėtus savo pomėgius, bet ir įvertino Šarūną Jasikevičių bei pasvarstė, kuo bus geras rinktinės treneris Darius Maskoliūnas.

– Dabar jau „Žalgirio“ gerų krepšininkų paieškos sistema yra užkurta, net ir tuomet klubą paliktų Šarūnas Jasikevičius. Tiesa?

– Tikėkimės, kad ji jau užkurta. Bet geriau, kad Š.Jasikevičius neišeitų. Sistema veikia kartu su juo.

– Pakalbėkime apie Š.Jasikevičiaus fenomeną – kiek jis kelia viso klubo lygį aukščiau?

– Stipriai. Tai žmogus, kuris gyvena krepšiniu. Ta aistra jis moka visus užkrėsti visus ir kartu su juo mes einame į priekį.

– Bet jis domisi visu įmanomu krepšiniu – tiek NBA, tiek ir Eurolyga ar LKL...

– Jis ne tik gerai žino apie krepšinį, tačiau ir apie golfą viską žino, futbolą, įvykius Amerikoje. Jis pamišęs dėl sporto ir tas labai faina.

– Kaip skiriasi darbas komplektuojant komanda su Š.Jasikevičiumi ir buvusiais kauniečių treneriais?

– Labai, nes jis nebijo klausytis kitų nuomonės ir nebijo priimti sprendimus. Kai dirbdavome anksčiau, duodavome treneriams žaidėjų penketuką ir pasakydavome, kad reikia sureitinguoti juos nuo geriausio iki blogiausio.

Buvo taip, kad treneris sakydavo „imkite ką norite“ ir tada jau tu esi atsakingas už tą pasirinkimą. Ir tada jau tu turi rasti pats ryšį tarp trenerio ir žaidėjo, nors dažnai treneris bėga nuo atsakomybės ir yra lyg ir „nepakaltinamas“.

Su Šaru viskas yra kitaip – jis žino, ko jis nori ir aiškiai tai pasako: tuomet reikia tik surinkti reikiamą biudžetą, kad tas žaidėjas atsidurtų komandoje.

– Kaip Š.Jasikevičius augo iki vieno geriausių Europos trenerių? Kokios savybės lėmė?

– Sunku pasakyti – tai patys matėte. Jis visą laiką turėjo supratimą apie krepšinį – tiek būdamas žaidėju, tiek dabar treneriu.

Labai sunku kalbėti apie tuos vidinius komandos reikalus, tačiau pagrindinis dalykas yra tai, kad Šaras vis greičiau pripratina žaidėjus prie savo sistemos. Tai dabar svarbiausia. Daugiau nepasakosiu (juokiasi).

– Šaras ne tik geras treneris, tačiau ir įspūdingas šoumenas: į jį žiūrėti mačo metu tiesiog labai įdomu – net nerealu. Kiek sirgalių pritraukia emocijų nevaržantis Šaras?

– Žinau, kad nemažai ateina pasiklausyti, kaip Šaras rėkia (šypsosi). Dažnai važiuoju į visokias lyderystės konferencijas ar skaitau tokio pobūdžio knygas, tai Šaras yra lyderis visiškai ne pagal tas knygas.

Žmogus turi savo „vidų“ ir juo jis vadovaujasi ir jam sekasi tai daryti – jis nevaidina, nes yra ambicingas ir aistringas. Ir sirgaliai ateina pasižiūrėti, kaip jis su savo ambicijomis eina į priekį, tuo užkrėtęs ir ekipą.

– Jei kabėsime apie naują Lietuvos krepšinio rinktinės trenerį, tai LKF prezidentas Arvydas Sabonis per rinkimus tikino, jog skambinėjo „Žalgiriui“. Pradžioje buvo mintčių kviesti Š.Jasikevičių?

– Nepasakosiu.

– Gal tada kitaip reikia paklausti – „Žalgiris“ noriai išleido į rinktinės stratego postą D.Maskoliūną?

– Nebuvo daug tų  Arvydo skambučių. Tai yra A.Sabonis, tai yra „Žalgiris“ ir mes galvojame, kad kartu dirbome ir dirbsime.

Mūsų klubo vienas tikslų yra auginti žaidėjus rinktinei – tai kaip mes galime neduoti trenerio nacionalinei komandai? Nebuvo daug kalbų – iškart palaikėme šią idėją ir skatinome jį imtis darbo.

– Kokios D.Maskoliūno savybės padės jam gerai vadovauti rinktinei?

– Jis labai geras treneris – tai tokios ir savybės... Jis dirba kartu su Šaru, yra atviras, turi labai daug patirties, nes dirbo dar rinktinėje ilgai ir su Jonu Kazlausku. Jo ramybė ir tobulėjimas bei labai geri santykiai su žaidėjais yra būtent tai, ko dabar reikia nacionalinės ekipos strategui.

– Ar jau kalbėjotės apie tą situaciją dėl FIBA atrankos lango vasarį, kai „Žalgiris“ neteks net dviejų trenerių – D.Maskoliūno ir Tomo Masiulio? O juk dar yra Evaldas Beržininkaitis...

– Tai jie, išskyrus Darių, visi padės rinktinei vasarą per olimpinę atranką – nepaliksime juk Š.Jasikevičiaus vieno. Žinau, kad vasarį bus ir Benas Matkevičius, tad Darius ir jis susitvarkys su komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.