EUROLYGA 2023

Išskirtinis nenugalimumo pavyzdys: šešių Eurolygos komandų sąraše – „Žalgirio“ serija

Kauno „Žalgiris“ šį sezoną Eurolygoje laimi labai retai. Tačiau „Žalgiris“ yra viena iš šešių Eurolygos komandų, kurios varžovams nedalija taškų nacionaliniėse ar regioninėse lygose. Jose idealiu rezultatu taip pat gali pasigirti „Chimki“, Atėnų „Panathinaikos“, Tel Avivo „Maccabi“, Miuncheno „Bayern“ ir Vilerbano ASVEL.

Kauno "Žalgriis".<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno "Žalgriis".<br>G.Bitvinsko nuotr.
Madrido "Real".<br>G.Bitvinsko nuotr.
Madrido "Real".<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Maskvos "Chimki".<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
 Maskvos "Chimki".<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Stambulo "Fenerbahce".<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Stambulo "Fenerbahce".<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Milano "Olimpia".<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Milano "Olimpia".<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 11, 2019, 2:30 PM, atnaujinta Dec 11, 2019, 2:33 PM

Tuo tarpu šią savaitę į Kauną atvykstanti „Valencia“ savo šalies pirmenybėse laimėjo vos pusę rungtynių. Nacionalinėse ar regioninėse varžybose smarkiai stringa ir Vitorijos „Baskonia“ bei Sankt Peterburgo „Zenit“.

Ispanijos lyga

Du Ispanijos krepšinio milžinai Madrido „Real“ ir „Barcelona“ sėkmingai pradėjo Eurolygos turnyrą ir jame dalijasi antrąją vietą. Šių klubų padangės tamsūs debesys netemdo ir Ispanijos lygoje. Nors joje kartais užplaukia nedideli debesėliai, „Real“ bei „Barcelona“, per 12 turų iškovoję po 10 pergalių, dalijasi pirmąją vietą.

„Real“ krepšininkams nuotaiką sugadino tik „Bilbao“ ir „Zaragoza“, „Barcelona“ komandai – „Andorra“ ir taip pat „Zaragoza“. Favoritų siaubu tapusi „Zaragoza“, kuriai dėl traumos padėti negali Renaldas Seibutis, įsitaisė iškart už lyderių nugarų ir su 9 pergalėmis užima trečiąją vietą.

Kitos dvi Eurolygos komandos „Valencia“ ir Vitorijos „Baskonia“ laimėjo tik po 6 kartus ir dalijasi aštuntąją vietą. Tiesa, ACB lygos lentelėje po 12 turų susidarė didelė grūstis. Net aštuonias komandas, užimančias nuo ketvirtosios iki 11-osios vietos, skiria vos vienas taškas. Jos iškovojo po 7 arba 6 pergales.

Turkijos lyga

Eurolygos lyderis Stambulo „Anadolu Efes“ puikiai žaidžia ir nacionalinėse pirmenybėse. „Aludariai“ per 11 rungtynių iškovojo 10 pergalių, pralaimėjo tik išvykoje „Bandirma“ komandai ir yra vienvaldžiai superlygos lyderiai.

Kitas Eurolygoje žaidžiantis Stambulo klubas „Fenerbahçe“ – visai šalia. „Fenerbahçe“ iškovojo 9 pergales ir dalijasi antrąją vietą su Izmyro „Karşıyaka“ ekipa. „Fenerbahçe“ pralaimėjimus patyrė svečiuose žaisdamas su Stambulo „Galatasaray“ ir „Karşıyaka“.

Beje, lyderius įveikusi „Bandirma“ dalijasi ketvirtąją vietą su Bursos „Tofaş“ klubu.

Italijos lyga

Milano „Olimpia“ šiais metais gerai pradėjo Eurolygos turnyrą, bet Italijos lygoje jai nepavyko įsitvirtinti pirmojoje vietoje. Milano krepšininkai, tarp kurių yra Artūras Gudaitis, laimėjo tik 8 iš 12 rungtynių ir yra treti. Treneris Ettore Messina labiausiai raukėsi po rungtynių namie su Brešos „Leonessa“ bei Brindizio „Happy Casa“ komandomis, išvykų pas Kremonos „Vanoli“ ir Bolonijos „Fortitudo“ klubus.

Pirmąją lentelės eilutę užgrobė atgaivinti praeities šlovę bandantis Bolonijos „Virtus“, kuris iškovojo 10 iš eilės pergalių ir pirmą kartą krito tik praėjusį savaitgalį Kremonoje.

Antrąją vietą užima 8 iš 11 rungtynių laimėjęs Sasario „Dinamo“.

Vokietijos lyga

Vokietijos bundeslygoje visas 11 rungtynių laimėjo čempiono vardą ginantis Miuncheno „Bayern“. Tiesa, nacionalinėse varžybose šis klubas neišvengė vienos nesėkmės – Vokietijos taurės aštuntfinalyje namie pralaimėjo Bonos „Telekom“ komandai.

Šalies pirmenybėse ne taip gerai sekasi kitai Eurolygoje žaidžiančiai Vokietijos komandai Berlyno ALBA. Ji laimėjo 8 iš 10 rungtynių, o varžovų pranašumą Rokas Giedraitis ir jo komandos draugai pripažino žaisdama ne tik su „Bayern“, bet ir su Liudvigsburgo „Riesen“.

Būtent „Riesen“ užima antrąją vietą. Liudvigsburgo klubas laimėjo 9 iš 11 rungtynių.

Prancūzijos lyga

Prancūzijos lygoje į priekį nuskuodė čempiono vardą ginantis Vilerbano ASVEL, laimėjęs visas 13 rungtynių. Jam ant kulnų ilgai mynė „Boulogne-Levallois“, tačiau praėjusį savaitgalį ASVEL svečiuose įveikė artimiausius persekiotojus ir padidino persvarą iki trijų taškų. 10 pergalių iškovojo ne tik „Boulogne-Levallois“, bet ir „Monaco“ bei Dižono JDA.

Graikijos lyga

Jokių netikėtumų nėra Graikijos lygoje, kurioje visas 10 rungtynių laimėjo Atėnų „Panathinaikos“ klubas. Maža to, „Panathinaikos“ visas rungtynes laimėjo dviženkliu skirtumu, o šešis kartus nugalėjo didesniu nei 30 taškų skirtumu.

Artimiausi persekiotojai Patrų „Prometheas“ ir Atėnų „Peristeri“ jau atsilieka 3 taškais.

Izraelio lyga

Garsiausias Izraelio klubas Tel Avivo „Maccabi“ kelis praėjusius sezonus ne tik nepateko į Eurolygos atkrintamąsias varžybas, bet ir turėjo didelių problemų šalies čempionate. Tačiau šį sezoną „geltonųjų“ treneriui Gianniui Sfairopoului pavyko sukurti pergalių formulę – „Maccabi“ laimėjo visas 9 rungtynes ir pirmauja superlygoje.

Antrąją vietą užimantis Jeruzalės „Hapoel“, su kuriuo sutartį sudaręs Mindaugas Kupšas žaidžia tik Čempionų lygoje, iškovojo 6 pergales, tačiau žaidė dar tik 7 rungtynes. Jeruzalės krepšininkai vienintelę nesėkmę patyrė Tel Avivo arenoje.

Rusijos lyga

Rusijos pirmenybėse viena Eurolygos komanda žygiuoja be nesėkmių. Bet toji komanda yra ne nuolatinė Rusijos ir praėjusio sezono Eurolygos čempionė Maskvos CSKA, o Rimo Kurtinaičio treniruojama „Chimki“. Chimkų krepšininkai laimėjo visas 10 rungtynių.

CSKA klubas, kuris per visą praėjusį Vieningos lygos sezoną, skaičiuojant ir atkrintamąsias varžybas, patyrė 4 pralaimėjimus, šio sezono pradžioje jau beveik įvykdė nesėkmių „normą“ ir per 10 rungtynių suklupo 3 kartus. Maskvos krepšininkus įveikė Krasnojarsko „Jenisej“, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Kazanės „Uniks“ komandos. Vis dėlto net ir stringantys „armiečiai“ užima antrąją vietą.

Tuo tarpu šiais metais Eurolygoje debiutavęs „Zenit“ laimėjo tik 4 iš 10 rungtynių ir užima vos aštuntąją vietą. Nuo spalio vidurio iki lapkričio pradžios Sankt Peterburgo komanda Vieningoje lygoje pralaimėjo keturis kartus iš eilės.

Adrijos lyga

Belgrado „Crvena Zvezda“ per visą praėjusį Adrijos lygos reguliarųjį sezoną patyrė vos vieną pralaimėjimą. Tačiau šiais metais varžovai regioninio turnyro čempionams sukuria nepalyginamai daugiau problemų. Nors sužaisti dar tik 10 turų, vos penktąją vietą užimanti „Crvena Zvezda“ jau pralaimėjo 4 kartus.

„Crvena Zvezda“ labai prastai žaidžia išvykose, kur nusileido ne tik didelių ambicijų turintiems Belgrado „Partizan“ bei Liublianos „Olimpija“, bet ir autsaiderei Novo Mesto „Krka“. O iš Serbijos sostinės pergalę sugebėjo išsivežti šio sezono lyderė Podgoricos „Budućnost“.

„Budućnost“ per 10 turų iškovojo 9 pergales (vienintelę nesėkmę patyrė namie žaisdama su debiutante Koperio „Primorska“) ir gana tvirtai užima pirmąją vietą. Po 7 kartus laimėjo „Partizan“, „Olimpija“ ir sezono pradžioje stebinanti „Primorska“.

Kitos lygos

Be pralaimėjimų žengia dar kelios silpnesnėse Europos nacionalinėse ar regioninėse lygose pirmaujančios komandos.

Ilgiausią pergalių seriją tęsia Čekijos krepšinio hegemonas „Nymburk“, kuris pastarąjį pralaimėjimą šalies pirmenybėse patyrė 2018 metų kovo 31 dieną, o nuo tada iškovojo jau 73 pergales iš eilės. Tarp jų – 15 pergalių šį sezoną.

Šį sezoną nacionalinėje lygoje visas 15 rungtynių laimėjo Kongsbergo „Miners“ (Norvegija), visas 10 – Sombathejaus „Falco“ (Vengrija), Orhuso „Bakken Bears“ (Danija) ir Fribūro „Olympic“ (Šveicarija), visas 9 – Klužo „Universitatea“ (Rumunija; šioje komandoje žaidžia Donatas Tarolis), Nikosijos „Keravnos“ (Kipras), Nikšičiaus „Sutjeska“ (Juodkalnija) ir Koperio „Primorska“ (Slovėnija).

Latvijos-Estijos lygoje nesėkmių iki šiol išvengė net dvi komandos. „Ogre“ laimėjo visas 13 rungtynių, Rygos VEF – visas 12.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?