EUROLYGA 2023

K. Bryanto sraigtasparnyje nebuvo svarbios perspėjimo sistemos, galėjusios išgelbėti nuo nelaimės

Sraigtasparnyje, kuriuo skrido NBA legenda krepšininkas Kobė Bryantas, nebuvo įrengta svarbi programinė įranga, dėl kurios pilotas yra įspėjamas, kai sraigtasparnis priartėja per arti žemės. K. Bryanto sraigtasparnis Los Andžele trenkėsi į kalną ir sudužo. Nelaimės metu žuvo krepšininkas, jo dukra ir dar septyni žmonės.

Sudužęs sraigtasparnis buvo aptiktas maždaug už 460 m į pietus nuo festivalio vietos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Sudužęs sraigtasparnis buvo aptiktas maždaug už 460 m į pietus nuo festivalio vietos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2020, 2:21 PM, atnaujinta Jan 29, 2020, 2:25 PM

Vietovės suvokimo ir perspėjimo sistema (TAWS), sukurta tam, kad siųstų signalą apie galimą artėjantį susidūrimą, K. Bryanto sraigtasparnyje „Sikorsky S-76“ nebuvo įdiegta, teigė Jennifer Homendy iš Nacionalinės transporto saugos valdybos (NTSB).

„Iš tiesų TAWS galėjo padėti“, – J. Homendy citavo naujienų agentūra „NBC News“. Tačiau ji pabrėžė, kad negali tvirtinti, jog ši įranga būtų tikrai apsaugojusi nuo sudužimo. Pagal Federalinės aviacijos administracijos nuostatus, perspėjimo sistema sraigtasparniuose nėra privaloma, tačiau NTSB rekomenduoja, kad ji būtų įdiegta visuose daugiau nei 6 vietas turinčiuose sraigtasparniuose.

J. Homendy taip pat sakė, kad nelaimės priežastis gali būti patvirtinta ir po 12–18 mėnesių, kai bus paskelbta oficiali tyrimo ataskaita. Tačiau ji teigė, kad preliminari, faktais paremta ataskaita turėtų pasirodyti per ateinančias 10 dienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.