EUROLYGA 2023

Skirtingos reakcijos: kol vieni palaiko A. Juškevičiaus sprendimą, kiti kratosi atsakomybės

Atranka į 2019 m. pasaulio krepšinio čempionatą. Adas Juškevičius dalyvauja visuose atrankos languose, sužaidžia 12 runtgynių ir padeda Lietuvos vyrų rinktinei iškovoti bilietą į Kiniją. Tiesa, gynėjas lieka už Dainiaus Adomaičio komandos borto ir į planetos pirmenybes nevyksta. 31-erių 194 cm ūgio gynėjas rinktinę paliko vienas pirmųjų, taip net nespėdamas įrodyti savo vertės. Antradienį Lietuvos krepšininkai rinkosi į pirmąją treniruotę prieš artėjančią 2021 m. Europos čempionato atranką. Tačiau čia A.Juškevičiaus taip pat nėra.

 lrytas.lt montažas
 lrytas.lt montažas
Mantas Kalnietis ir Mindaugas Kuzminskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Mantas Kalnietis ir Mindaugas Kuzminskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Dainius Adomaitis.<br>Ž.Gedvilos/BNS nuotr.
Dainius Adomaitis.<br>Ž.Gedvilos/BNS nuotr.
Jonas Mačiulis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jonas Mačiulis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Adas Juškevičius.<br>krepsinionamai.lt
Adas Juškevičius.<br>krepsinionamai.lt
Adas Juškevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Adas Juškevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Adas Juškevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Adas Juškevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Adas Juškevičius.<br>L.Žemgulio nuotr.
Adas Juškevičius.<br>L.Žemgulio nuotr.
Adas Juškevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Adas Juškevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Adas Juškevičius.<br>lrytas.lt koliažas
Adas Juškevičius.<br>lrytas.lt koliažas
Adas Juškevičius.<br>G.Šiupario nuotr.
Adas Juškevičius.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Feb 20, 2020, 12:56 PM, atnaujinta Feb 20, 2020, 3:16 PM

Kas lėmė, kad ilgametis rinktinės narys ir geriausią sezoną karjeroje žaidžiantis krepšininkas atsisakė atstovauti Lietuvai? Į mįslingą klausimą pabandė atsakyti rinktinės nariai.

„Neteko bendrauti, o apie jo sprendimą sužinojau tik iš spaudos“, – pečiais gūžčiojo rinktinės ir Atėnų AEK veteranas Jonas Mačiulis. Tiesa, kiek sunku patikėti, kad ilgametis komandos žaidėjas nieko nežino apie buvusio bendražygio sprendimą ir net nebandė tuo domėtis.

Tiesa, apie Permės „Parma“ gynėjo atsisakymo priežastis, panašu, nieko nėra girdėjęs ir rinktinės kapitonas Mantas Kalnietis. Anot jo, jis neturi nei klausti, nei komentuoti.

„Žinote, yra visokių tų priežasčių. Vieną vasarą sprendimą priima vieni, kitą – kiti. Tikrai daug informacijos apie tai neturiu. Tai yra jo sprendimas, tačiau Lietuvos rinktinėje nėra vieno – yra kitas. Reikia gerbti jo sprendimą, o dėl priežasčių – ne mano reikalas, ne aš turiu komentuoti“, – kiek apatiškai teigė Krasnodaro „Lokomotiv“ krepšininkas M.Kalnietis.

Tiesa, kitas „Lokomotiv“ žaidėjas Mindaugas Kuzminskas, atrodo, ir žino, ir palaiko A.Juškevičiaus sprendimą.

„Teko bendrauti, bet manau, kad geriau jis pats viską papasakotų. Nenoriu žaisti sugedusio telefono. Man jo motyvai yra ganėtinai suprantami, aš jį palaikau“, – užtikrinčiausiai kalbėjo puolėjas M.Kuzminskas.

Dariui Maskoliūnui – netikėta žinia​

Naujasis rinktinės treneris D.Maskoliūnas vasario pradžioje paskelbė 14 žaidėjų sąrašą, kurie varžysis vasario 21-osios mače su Belgija ir vasario 24-osios rungtynėse su Čekija. Tačiau Kauno „Žalgirio“ ekipos treneris liko nustebęs, mat ne visi žaidėjai priėmė jo kvietimą.

„Būsiu sąžiningas, manau, kad jis žaidžia geriausią savo sezoną ir aš jį labai labai norėjau matyti rinktinėje, – A.Juškevičiaus situaciją komentavo treneris. – Turėjau pokalbį su juo ir jis atsisakė važiuoti į rinktinę dėl asmeninių priežasčių bei paprašė gerbti jo sprendimą. Į detales aš nelindau, mes pasišnekėjome, o jis kažkokio prieš mane asmeniško motyvo neišsakė. Pradžioje prašė laiko pagalvoti, o po to pranešė, kad dėl asmeninių priežasčių nepadės, o kokios jos – aš nelabai žinau, bet kažkas turbūt yra. Norėjau labai jį matyti, žaidžia per dvi pozicijas, yra rinktinės senbuvis. Bet yra kaip yra ir turime gerbti jo sprendimą.“

Nuo 2014 metų nacionalinei ekipai atstovavęs A.Juškevičius visus galimus gandus „išsklaidė“ savo socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje, parašęs, kad jis yra „buvęs Lietuvos rinktinės ir dabartinis Permės „Parma“ žaidėjas“.

A.Juškevičiaus užrašą, jog krepšininkas rinktinę palieka visam laikui, iš dalies patvirtino ir D.Maskoliūnas.

„Kaip čia atsakyti, kad nesumeluoti jums. Aš manau, kad visam laikui atsisakė. Tačiau man sunku kalbėti, nes aš tos situacijos nesukūriau ir tame procese nedalyvavau. Noriu pabrėžti, kad mes su Adu nesame susipykę. Man jo labai reikėtų, bet jis priėmė sprendimą ir jį gerbiu.“

Konfliktas su D.Adomaičiu?

„Ar tai galėjo būti susiję su tuo, kad jis negavo kvietimo į pasaulio čempionatą Kinijoje? Galvoju, kad gal kažkiek ir galėjo“, – į savo paties klausimą atsakė D.Maskoliūnas, pridurdamas, kad kažkas tikrai yra.

Kad kažkas yra iš dalies atskleidžia ir skirtingi rinktinės narių pasisakymai. Veteranai M.Kalnietis ir J.Mačiulis, kurie patys rinktinės treneriu išsirinko D.Adomaitį, liaudiškai tariant, įjungė „durnių“, esą nieko nežino.

Štai D.Maskoliūnas ir M.Kuzminskas, kuris pastaraisiais metais rinktinėje džniau trynė suola, nei buvo aikštėje, teigė, kad kalbėjosi su krepšininku. Tiesa, konkrečių priežasčių jie neatskleidė. Akivaizdu, kad tiek D.Maskoliūnas, tiek M.Kuzminskas išreiškė palaikymą A.Juškevičiui, o štai J.Mačiulis ir M.Kalnietis apsiribojo tylos siena ir per daug neišgyveno: „Tai yra jo sprendimas, tačiau Lietuvos rinktinėje nėra vieno – yra kitas.“

A.Juškevičius buvo tas žaidėjas, kuris paskutinę minutę išvyko į 2014 m. pasaulio čempionatą, taip pakeisdamas traumą patyrusį Mantą Kalnietį. Krepšininkas per savo karjerą turi ir 2016 m. olimpinių žaidynių patirties, jis tapo atradimu ir 2017 m. Europos čempionate. Lietuvai padėjo iškovoti bilietą į Kiniją, tačiau rinktinėje jo nebepamatysime.

Tikrųjų tokio krepšininko sprendimo priežasčių teks palaukti, tiesa, jų galbūt niekada ir nesužinosime. Tačiau jau penktadienį galėsime išvysti Lietuvos rinktinės žaidimą ir įvertinti, ar joje trūksta patikimo gynėjo paslaugų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.