EUROLYGA 2023

Š. Jasikevičius apie „Olimpia“ ir koronavirusą: „Savo nuomonę turiu, bet pasilaikysiu ją sau“

Kauno „Žalgirio“ ekipa ketvirtadienį apsisprendė palikti viską kaip yra, nors šalyje ir paskelbta ekstremali padėtis dėl koronaviruso – kauniečiai penktadienį žais su Italijos Milano „Olimpia“ klubu ir į areną bus įleisti visi sirgaliai.

G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 27, 2020, 12:39 PM, atnaujinta Feb 27, 2020, 1:30 PM

Tiesa, dėl viruso protrūkio tiek Italijoje, tiek ir pasaulyje, bus imtasi visų būtinų saugumo priemonių.

„Ar kalbėjausi su žaidėjais dėl koronaviruso ir situacijos su „Olimpia“? Ne, nekalbėjau“, – labai atsargiai tarė pirmuosius savo žodžius ketvirtadienio spaudos konferencijoje „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius.

„Žalgirio“ krepšininkai penktadienį 26-ajame ture turi galimybę padidinti pergalių kraitį Eurolygoje per dvikovą su „Olimpia“ klubu, kuriam dėl netikėtos ligos negalės padėti Artūras Gudaitis.

Įsibėgėję žalgiriečiai iškovojo 4 pergales per pastarąsias 5 dvikovas. Iš viso 10 kartų laimėję kauniečiai užima 12-ąją vietą.

Viena pergale daugiau turintis Italijos klubas yra 11-tas. Jis dabar išgyvena krizę – Eurolygoje laimėjo tik vieną mačą iš pastarųjų septynių.

Pirmojo rato rungtynėse su kauniečiais Milane 85:81 pajėgesni buvo italai.

Dėl pasaulį apėmusios koronaviruso baimės buvo svarstyta, ar verta rengti rungtynes 15 tūkst. vietų arenoje Kaune, juolab kad italų komanda atvyksta iš vietovės, kurioje yra daugiausiai sergančių koronavirusu Europoje.

„Man nereikia mąstyti apie tai, aš esu darbuotojas, krepšinio treneris ir turiu mąstyti apie savo darbą. Situaciją reikia sekti. Aš savo nuomonę turiu, bet pasilaikysiu ją sau.

Reikia atsižvelgti į žmonių gerovę, o aš čia esu kalbėti apie krepšinį. Paulius Motiejūnas atėjo į spaudos konferenciją ir viską susako, vadinasi, užsuktas reikalas yra. Kas toliau – neturiu jums ką daugiau pasakyti apie ekstremalią situaciją“, – apie viruso problemas pasakė Š.Jasikevičius

Abiejų penktadienį žaisiančių komandų statistika yra panaši.

„Olimpia“ užima priešpaskutinę vietą lygoje pagal dvitaškių taiklumą (48,9 proc.), paskutinę – pagal perimtus kamuolius (5,0). Tiesa, Italijos ekipos žaidėjai retai klysta (vid. 11,7): tai trečias rezultatas turnyre.

Rezultatyviausiai Milano klube rungtyniauja įžaidėjas Sergio Rodriguezas. Ispanas pelno po 13 taškų, atlieka 5,4 rezultatyvaus perdavimo, tritaškius meta 37,5 proc. taiklumu.

Puolėjas serbas Vladimiras Micovas renka 11,7 taško, realizuoja 41,4 proc. tolimų metimų.

A.Gudaitis rungtyniauja kur kas blankiau nei praėjusį sezoną iki kelio traumos. Vidurio puolėjas per 17 minučių įmeta 7,3 taško, sugriebia 4,4 kamuolio, sukaupia 10,6 naudingumo balo.

Eurolygoje nuo 2000 metų Kauno ir Milano klubai tarpusavyje kovojo 11 kartų. 7 pergales šventė Lietuvos ekipa, 4 – Italijos.

„Olimpia“ krepšininkai neseniai net nepateko į Italijos taurės varžybų finalą. Jie savo šalies čempionate užima vos ketvirtąją vietą – 14 pergalių, 7 pralaimėjimai.

– Kokie yra pagrindiniai rungtynių akcentai?, – buvo paklausta Š.Jasikevičiaus.

– Milanas yra viena iš talentingiausių komandų, tačiau žaidžia tai į viršų, tai į apačią. Vis dėlto jie turi daug talentingų žaidėjų, kurie gali nuspręsti rungtynių baigtį.

Mes privalome koncentruotis į gynybą, į tai, kaip numušti jų skaičius ir pasistengti išlaikyti tą gerą mūsų dinamiką.

– Varžovai išgyvena sunkų laikotarpį Eurolygoje. Kaip galvojate, kodėl taip yra?

– Žiūrėjome labai daug jų rungtynių – įspūdingų atkarpų turėjo, kad ir prieš „Barcelona“.

Sunku kažką pasakyti, reikia koncentruotis į savo žaidimą. Ir galvoti, kaip laimėti tas rungtynes.

– Artūras Gudaitis neatvyks dėl ligos. Tačiau lyginant su praėjusių sezonu, jo visi rodikliai yra kuklesni. Kodėl jis nėra toks efektyvus vadovaujant Ettore Messinai?

– Nemanau, kad galima lyginti jo rolę prie E.Messinos ar kito trenerio. Jis yra labai nuo įžaidėjų priklausantis centras ir atrodo, kad turėtų tikti tiek prie Sergio Rodriguezo, tiek prie Nemanijos Nedovičiaus.

Sunku pasakyti, kas vyksta kitų komandų viduje, bet atrodo, kad jis neturėjo laiko įsivažiuoti, buvo po rimtos traumos.

Sakau: jis yra priklausomas nuo gynėjų, kurių aplinkui turi gerų ir kūrybingų, tad jam turi viskas sektis. Gal jam tereikia išgyti po visų traumų.

– Pirmąsias rungtynes su „Olimpia“ Eurolygoje žaidėte sezono pradžioje . Gal dabar konkrečiau matyti kaip pasikeitė Ettore Messinos statomo žaidimo kontūrai, kaip jis pasikeitė sugrįžęs iš NBA?

– Lyginant su pirmomis rungtynėmis, jo gynybos sistemos yra kažkiek pakeistos, taikantis prie modernių tendencijų, daugiau keičiasi ginamaisiais.

Iš tų pirmų rungtynių sunku kažką pasiimti. Ir jie keistoje stadioje buvo, ir mes. Tikėkimės, kad dabar mes žaidžiame kažkiek geriau.

– Varžovai turi labai patyrusių žaidėjų – Luisas Scola, Vladimiras Micovas, Sergio Rodriguezas. Bus akcentuojama siekiant nuvarginti fiziškai šiuos lyderius?

– Kiekvienose rungtynėse yra tokie akcentai. Tai yra sisteminiai dalykai, kuriuos stengiesi įdiegti kiekvienoje treniruotėje.

Taip, jei leisi jiems lengvai žaisti, lengvai judėti, tada tave baus. Taip, turime skirti dėmesį jiems, varginti šiuos krepšininkus.

Bet kiekviena komanda su tuo gerai susitvarko, žino, kada pailsėti ir kada įjungti aukštesnę pavarą. Šiuo atveju musų svarbiausia užduotis žaisti „Žalgirio“ žaidimą.

– Milano ekipa yra labai priklausoma nuo Sergio Rodriguezo. Kaip kovosite prieš jį?

– Visi žino, kad jis stipresnis besiverždamas dešine puse ir yra labai stiprus jo metimas. Visi tai žino ir bando sustabdyti, bet ne visiems pavyksta.

Kai kam pavyksta, bet reikia kreipti dėmesį į visumą. L.Scola ir V.Micovas turi gerą sezoną, Kalebas Tarczewski įsibėgėja, kiti kas savaitę taip pat žaidžia tik geriau.

Varžovų komanda yra su dideliu potencialu ir mums žaidimą prieš juos pirmiausia reikia pradėti nuo gynybos.

– Žalgiriečiai visi sveiki? Kokia Mariaus Grigonio sveikatos būklė?

– Nesu daktaras: jei kažką sakyčiau, būtų visiškas spėliojimas. Einame nuo savaitės iki savaitės.

Sakysime, stumiamės po truputį į priekį – jei Mariaus koja laiko, vadinasi einame į priekį po truputį.

Tiklsas, kad jis įsilietų į komandą. Tačiau jei dabar nurodyčiau kažkokią datą, tai būtų tik spėliojimas.

Su kitais žaidėjais viskas gerai, visi sveiki.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti