EUROLYGA 2023

Niujorkas dėl koronaviruso pradėjo kovoti prieš krepšinį – nusuko nuo lentų 1700 lankų

Užklupus koronavirusui JAV, didieji Amerikos miestai suskubo imtis priemonių, kad virusas kuo mažiau plistų tarp žmonių. Tačiau tai daroma pavėluotai – tikinama, kad JAV COVID-19 serga jau 142 tūkst. gyventojų, o mirė 2,5 tūkstančio susirgusių.

 Niujorke nusukti lankai nuo 1700 krepšinio lentų<br> Zuma Press/Scanpix.com nuotr.
 Niujorke nusukti lankai nuo 1700 krepšinio lentų<br> Zuma Press/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2020, 9:18 AM, atnaujinta Mar 30, 2020, 9:23 AM

Tūkstantis iš jų mirė Niujorke. Didžiausias ir svarbiausias JAV miestas visais įmanomais būdais siekia pažaboti virusą ir vienas iš būdų – neleisti kartu sportuoti miesto gyventojams.

Todėl mero sprendimu Niujorke pandemijos metu nuimti daugiau kaip 1700 lankų nuo krepšinio lentų. Iš viso lankų neteko 79 krepšinio aikštelės.

ABC tikina, kad Niujorko pavyzdžiu pasekė Jono Valančiūno atstovaujamas Memfis, Baltimorė, Čikaga, Filadelfija, Šarlotė bei dar keletas miestų.

Niujorko meras Billas de Blasio pareiškė, kad nuimdamas lankus miestas siekia apriboti galimybę virusui plisti tarp jaunimo, kuris juo gali užkrėsti ir vyresnio amžiaus žmones.

„Žaisti krepšinį žmonėms, kurie negyvena po vienu stogu, šiuo esamu laiku nėra gerai. Pasižiūrėkime tiesai į akis – tai yra kontaktinis sportas, o tai sukuria pavojų platinti virusą,“ – sakė Niujorko meras.

Jis tikino, kad krepšinio aikšteles, kaip žmonių susirinkimo vietą, nurodė Niujorko policijos departamentas.

„Nepasigailėta“ ir krepšinio aikštės Ruckerio parke Harleme, kuri NBA legendų laikoma kaip šalies krepšinio ikona.

Įdomiausia, kad jau savaitgalį, nuėmus lankus, buvo gautas vaizdo įrašas iš McCarreno parko Brukline, kur žmonės žaidė krepšinį ir be lanko – tiesiog bandė pataikyti į lentos kvadratą.

Kitą vertus, dalis niujorkiečių piktinosi, kad nuėmus lankus ir neleidus jaunimui judėti, kažkodėl nieko nepadaryta su vaikų aikštelėmis, kurios ir toliau yra pilnos tėvelių ir vaikučių.

Niujorko meras Billas de Blasio patikino, kad 79-ių aikštelių uždarymas yra savotiška prevencinė priemonė, tačiau jei miestiečiai nebandys saviizoliuotis ir toliau bursis, tuomet teks apskritai nuiminėti lankus nuo visų įmanomų miesto krepšinio aikštelių, o jų Niujorke yra daugiau kaip 2000-čiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.