EUROLYGA 2023

NBA ateitis – rungtynės organiniu stiklu aptvertose arenose kaip NHL?

Kaip koronaviruso pandemija pakeis NBA? Sustabdžius sezoną vyksta diskusijos, kaip ir kada būtų įmanoma atnaujinti kovas, kad pavyktų šiemet išsiaiškinti čempionus. Viena aišku: kai NBA sugrįš, iš pradžių rungtynės bus kitokios nei įprastai, o viena priežasčių gali būti atsiribojimas nuo žiūrovų.

NHL žaidėjus nuo žiūrovų skiria apsauginis stiklas.<br> AP/Scan[pix nuotr.
NHL žaidėjus nuo žiūrovų skiria apsauginis stiklas.<br> AP/Scan[pix nuotr.
Galimybė matyti žaidėjus iš arti suteikia NBA intymumo.<br> AP/Scan[pix nuotr.
Galimybė matyti žaidėjus iš arti suteikia NBA intymumo.<br> AP/Scan[pix nuotr.
NBA žaidėjams dar kovą nurodyta nesisveikinti su sirgaliais ir nepasirašinėti autografų.<br>AP/Scanpix nuotr.
NBA žaidėjams dar kovą nurodyta nesisveikinti su sirgaliais ir nepasirašinėti autografų.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 14, 2020, 10:24 AM, atnaujinta Apr 14, 2020, 6:39 PM

Vieni ekspertai prognozuoja, kad gali tekti atsisakyti vietų žiūrovams parteryje, kad būtų išvengta galimo kontakto su žiūrovais.

Kiti siūlo dar griežtesnį sprendimą – žaisti organiniu stiklu (pleksiglasu) aptvertose arenose kaip NHL ledo ritulininkai.

Pasak „NBC Sports“, jei 2020–2021 m. sezonas prasidės, kai nebus plačiai prieinama vakcina nuo koronaviruso, reikės ieškoti būdų, kaip apsaugoti žaidėjus ir žmones, kurie sėdi netoli aikštės ir gali paliesti krepšininkus.

„Mes turime daugiau žinoti apie virusą, kad galėtume geriau suprasti, kaip apsaugoti žaidėjus ir sirgalius. Todėl siūlyčiau neatmesti pleksiglaso, – sakė dukart Visų žvaigždžių rungtynėse žaidęs Caronas Butleris, kuris baigė karjerą po 2015-2016 m. sezono. – Jei kas nors man būtų prieš metus pasakęs, kad NBA ir pasaulis sustos, būčiau pasakęs, kad jis išprotėjo.“

„Aš manau, kad NBA grįš trimis etapais, – sakė „Rozaay Management“ savininkas Randy Osei. – Aš įsivaizduoju, kad NBA iš pradžių atnaujina savo nutrauktą sezoną žaidžiant be žiūrovų.

Paskui bus žaidžiama be žiūrovų prie aikštės, o galiausiai bus leista jiems būti parteryje, bet bus panaikintos pirmosios eilės. Tai truks, kol atsiras tinkamos sveikatos kontrolės priemonės, kad visi būtų apsaugoti.“

Tokia įvykių seka atrodo logiška, nors NBA komandos to ir nesvarsto. Vis dėlto visi supranta, kad iš pradžių bus keista žaisti be žiūrovų, o paskui jų nebus pirmose eilėse.

Juk daliai sirgalių tikrasis ryšys su su NBA yra tam tikra prasme intymus, nes kai kuriems laimingiems ir turtingiems tenka sėdėti prie pat aikštės ir girdėti, ką LeBronas Jamesas sako Anthony Davisui, arba klausytis Patriko Beverley replikų.

Tačiau 99 proc. žiūrovų intymumas pasireiškia per televizijos kameras, kurios gali priartinti žaidėjų veidus ir leisti pamatyti jų išraiškas, šiek tiek perskaityti iš lūpų ir tai nepasikeis.

Bet intymumas NBA vis tiek bus kitoks – be tų žiūrovų, kurie sėdi prie pat aikštės krašto.

NBA skiriasi nuo amerikietiškojo futbolo, nes sirgaliai sėdi arčiau ir žaidėjai nedėvi šalmų.

NBA skiriasi nuo ledo ritulio, nes nėra apsauginio stiklo, skiriančio žaidėjus ir aistruolius.

Bet sugrįžusi NBA irgi skirsis nuo buvusios NBA – bent jau iš pradžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?