EUROLYGA 2023

CSKA prezidentas prašo valstybės pagalbos: nori rungtynėse prekiauti alumi

Dėl sporto varžybas sustabdžiusio COVID-19 viruso daugelis pasaulio komandų susidurs su finansinėmis bėdomis. Ne išimtis ir turtingieji Rusijos klubai.

A.Vatutinas pateikė pasiūlymą, kuris galėtų padėti klubams.<br>Twitter.com nuotr.
A.Vatutinas pateikė pasiūlymą, kuris galėtų padėti klubams.<br>Twitter.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2020, 8:37 AM

Tačiau Maskvos CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas turi pasiūlymą, kaip padėti klubams užsidirbti daugiau pinigų, bet tam reikalinga Rusijos valdžios pagalba.

„Sporto lygos ir komandos reikia valstybės paramos, bet mums subsidijos nėra reikalingos. Užtektų tik palankių įstatymų. Pavyzdžiui, būtų galima vėl sugrąžinti leidimą prekiauti alumi rungtynių metu.

Mums paprasčiausiai reikia didesnių galimybių užsidirbti paties“, – dėstė A.Vatutinas.

Rusijoje toks siūlymas praėjusių metų rugpjūtį buvo atgaivintas, kuomet buvo siūlome leisti prekiauti alumi futbolo rungtynes, bet įstatymas taip ir liko nepriimtas iki šiol. Daugelyje Europos valstybių, taro jų ir Lietuvoje, galioja draudimas alkoholio prekyba sporto renginiuose.

Tiesa, vargu ar toks sprendimas galėtų ryškiai prisidėti ir užlopyti atsiradusias turtingiausių Euroygos klubų skyles.

Prieš šį sezoną buvo skelbta didžiausiu biudžetu 2019-2020 metų sezone disponavo „Barcelona“ klubas – 41 mln. eurų. Vėliau sekė CSKA (40,7 mln. eurų) ir Madrido „Real“ (40 mln. eurų).

Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos „Chimki“ šį sezoną surinko 33,3 mln. eurų, o sezono pradžioje Kęstučio Kemzūros treniruota „Olympiakos“ – 16 mln. eurų.

„Žalgiris“ su 11,9 mln. eurų rikiavosi 15 vietoje. Mažiausią biudžetą šio sezono Eurolygoje turėjo „Crvena zvezda“ – 8,3 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.