EUROLYGA 2023

Žvilgsnis į praeitį: „Knicks“ istorijoje nugulęs C. Anthony pasirodymas

Legendinė „New York Knicks“ ekipa NBA rungtyniauja nuo pat šios lygos įsikūrimo. Per klubo istoriją daugelis „Knicks“ žaidėjų yra sukūrę ne vieną puikų individualų pasirodymą.

 C.Anthony ir M.Kuzminskas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 C.Anthony ir M.Kuzminskas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Gustas

May 20, 2020, 8:40 AM, atnaujinta May 20, 2020, 4:50 PM

Paskutiniame dešimtmetyje itin svarbų vaidmenį oranžiniai-mėlynų komandoje atliko Carmelo Anthony. Komandos lyderiu tapęs krepšininkas savo varžovams tapdavo tikru galvos skausmu.

2014 metų sausio 24 dieną amerikiečio surengtas pasirodymas pateko į „New York Knicks“ klubo metraščius. Krepšininkas prieš svečius iš Šarlotės pelnė 62 taškus bei atkovojo 13 kamuolių ir tapo daugiausiai per vienerias rungtynes taškų įmetusiu „Knicks“ krepšininku per visą ekipos istoriją.

Prieš tai rekordas priklausė praeitame amžiuje rungtyniavusiam Bernardui Kingui, kuris per 1984 metų Kalėdas buvo įmetęs 60 taškų.

Vieną po kito taiklius metimus atlikęs C.Anthony iš proto varė į „Madison Square Garden“ susirinkusius „Knicks“ gerbėjus, kurie su pasimėgavimu stebėjo šį istorinį įvykį.

2009 metais „Los Angeles Lakers“ ekipoje žaidęs Kobe Brayantas garsiausioje pasaulio arenoje buvo pelnęs 61 tašką, tad 62 taškus surinkęs C.Anthony patęko ir į „Krepšinio mekos“ metraščius, kaip labiausiai per vienerias rungtynes šioje arenoje pasižymėjęs krepšininkas.

„Knicks“ laimėjo susitikimą rezultatu 125:96, o asmeninį, klubo ir arenos rekordą pagerinęs krepšininkas po varžybų teigė: „Komandos draugai surado mane, o aš pataikiau metimus“ .

Po kovos šį žaidėją asmeniškai pasveikino ir visų laikų geriausiu šio klubo krepšinku laikomas Patrickas Ewingas, kuris tuo metu dirbo rungtynes pralaimėjusioje „Charlotte Hornets“ ekipoje.

Per savo karjerą C.Anthony tris kartus pasidabino olimpiniu aukstu ir 10 kartų rungtyniavo NBA visų žvaigždžių rungtynėse. Šiuo metu jis atstovauja „Portland Trail Blazers“ ekipai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.